هرگونه تحرک علیه ایران مخاطرات جهانی را در پی دارد
خبرگزاری فارس: نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا هرگونه تحرکی علیه نظام جمهوری اسلامی مخاطرات جهانی را هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ نظامی در پی دارد.
بهروز جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: تحولات در تنگه هرمز در معادلات سیاسی و بینالمللی و اقتصاد جهانی میتواند نشاندهنده تأثیر زیاد سیاست خارجی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان باشد.
وی افزود: ایران از چنین ابزار و موقعیتی که در اختیار دارد برای اهداف خصمانه و سودهای نظامی و همچنین به عنوان ابزاری تهاجمی استفاده نمیکند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی انتظار دارد که حق و حقوق مردم تامین شود و قدرتهای جهانی نتوانند با استفاده از سازمانهای بینالمللی و جهانی بر ایران فشار وارد کنند و منافع اقتصادی ملت ایران را به خطر بیندازند.
وی ادامه داد: ایران بر امکانات خود در تنگه هرمز تاکید کرده و همانطور که در زمان جنگ نیز نشان داده شده، این منطقه میتواند به موقعیت و گزینهای برای دفاع از حق و حقوق ملت ما تبدیل شود، هر چند جمهوری اسلامی تاکنون مبنا را بر بازدارندگی و تدافعی بودن سیاستهای خود قرار داده است.
جعفری اضافه کرد: اگر جمهوری اسلامی توان نظامی، امکانات و ادوات نظامی خود را بالا برده و بحث بسیج مردمی را در داخل کشور دارد، صرفا برای دفاع از انقلاب اسلامی و منافع ملی بوده و هیچگاه بحث تهاجم و حمله نظامی را مدنظر نداشته است.
وی افزود: در رأس برنامههای سیاست خارجی کشور جنگ و حمله نظامی نیست و ایران سعی دارد در معادلات جهانی و از طرق مذاکره و رایزنی دیپلماتیک و توانمندیهای خود در سیاست خارجی به قدرتهای داعیهدار رهبری جهان بفهماند که ایران با افغانستان و عراق تفاوت فاحش دارد و خیال واهی حمله و یا اقدامات خصمانه را نکنند، چرا که ایران تنها نیست و یک قدرت تأثیرگذار در جهان است و نقش تعیینکنندهای در معادلات جهانی دارد.
نماینده مردم سمیرم در مجلس ادامه داد: قطعا هرگونه تحرکی علیه نظام جمهوری اسلامی مخاطرات جهانی را هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ نظامی در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تنگه هرمز برگ برندهای برای مقابله با قدرتهای بزرگ و کشورهای حوزه خلیج فارس است، تاکید کرد: به هر حال اگر قرار است که منافع کشور ما تامین نشود قطعا منافع تعداد زیادی از کشورها نیز تامین نمیشود، بنابراین کشورهای حوزه خلیج فارس برای دستیابی به منافع ملی خود باید مدبرانه رفتار کنند.
جعفری در ادامه درباره عربستان و جایگزینی نفت این کشور گفت: عربستان توان و ظرفیت بالای تولید نفت را ندارد و هر چند موقتا بتواند این کار را صورت دهد اما اقدام به تولید نفت بیشتر تأثیرات جهانی را روی قیمت نفت دارد و حتی اقتصاد دنیا را مورد خطر قرار میدهد.
وی اضافه کرد: به تعبیری میتوان گفت در این موضوع که یک نوع بازی با آتش اقتصادی است، به نظر میرسد کشورهای غربی و آمریکا تمایلی به ورود به آن را ندارند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: ایران توان نظامی خود را در دفاع از منافع ملی به کار میگیرد و تنگه هرمز را به عنوان یک آبراه بینالمللی برای استفاده تمام کشورها میداند.
وی با اشاره به اینکه عنان و اختیار تنگه هرمز در دست ایران است، افزود: ایران در صورت نیاز برای مسدود کردن این منطقه با مشکل خاصی رو به رو نیست و جمهوری اسلامی با توان بالای نظامی خود و با داشتن نیروی دریایی سپاه و ارتش و بسیج مردمی برای مسدود کردن تنگه هرمز از توان بالایی برخوردار است.
جعفری با بیان اینکه ابرقدرتها خودشان را درگیر مسائل نظامی نکنند، تاکید کرد: کشورهای عضو 1+5 نیز پیش شرطهای خود را برای مذاکرات رسمی بردارند و با راه دیپلماتیک مسائل را حل کنند.
وی تهدیداتی که از سوی آمریکا و ناو پیشرفته انگلیس در منطقه خلیج فارس صورت گرفته را با توجه به موقعیت استراتژیک و جغرافیایی این کشورها قابل عملیاتی شدن ندانست و تصریح کرد: به این تهدیدات چندان بهایی داده نمیشود.
نماینده مردم سمیرم در مجلس در پایان اضافه کرد: تهدیدات صورت گرفته بیشتر رجزخوانی است و برای اعمال فشار و تضعیف موقعیت جمهوری اسلامی در مذاکرات مختلف است.