بوشهر- مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: بهره گیری از توانمندی علمی برای دستیابی به فناوری های پیشرفته تبدیل و ذخیره سازی گاز و ایجاد ارزش افزوده آن نیاز امروز كشور است.
|
|
|
به گزارش ایرنا، سید پیروز موسوی روز پنجشنبه درنخستین همایش 'فناوری های نوین فرآوری تبدیل و ذخیره سازی گاز طبیعی' در جمع دانشجویان دانشگاه علمی كاربردی عسلویه افزود: امروزه كشورهای تولیده وصادر كننده گاز بر توسعه فناوری های تبدیل گاز به منظور فراهم كردن زمینه لازم برای صادرات و ارزش افزوده بیشتر تاكید دارند.
وی اضافه كرد: در این كشورها در این زمینه پروژه های بزرگی به ارزش میلیاردها دلار طراحی شده و در حال انجام است.
موسوی اظهارداشت: ایران اسلامی با داشتن حدود 37 تریلیون مترمكعب (حدود 17 درصد) دومین كشور صاحب ذخایر گاز جهان است كه با طراحی و تدوین یك برنامه راهبردی، در چارچوب سیاست های كلی نظام و سند چشم انداز توسعه، می توان علاوه بر توسعه فناوری های نوین و درآمد زایی، امنیت انرژی، كسب درآمدهای ارزی و اشتغال زایی بیشتر را در كشور محقق كرد.
وی با تاكید بر ضرورت تلاش برای مطالعه و اجرای پروژه های ذخیره سازی گاز طبیعی در نقاط مختلف كشور، گفت: در این زمینه به تازگی مهندسان و متخصصان صنعت نفت و گاز كشور مطالعات بسیار خوبی برای یافتن مناسب ترین روش ذخیره سازی گاز انجام داده اند.
مدیرعامل منطقه ویژه پارس با بیان اینكه روش های مختلفی برای ذخیره سازی گاز طبیعی وجود دارد، ادامه داد: با مطالعات انجام شده به روش های مختلفی مانند روش ذخیره به صورت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی)، ذخیره گاز در چاه های نفت و گاز خالی شده و صخره های متخلخل ذخیره سازی آب (اچ.جی.اچ) از جمله این روش هاست.
موسوی بیان كرد: در سال های اخیر 'ذخیره سازی در ساختارهای زیرزمینی' به عنوان بهترین راه ذخیره سازی توسط پژوهشگران و مهندسین توانمند كشورمان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: مطالعات نشان می دهد هرچند ذخیره گاز در برخی از مخازن زیرزمینی به علت مشكلات زمین شناسی مقدور نیست؛ اما با استفاده از فناوری های نوین و تجهیـزات پیشرفته، امكان ذخیره گاز در چنین مخازنی فراهم شـده اسـت.
موسوی اضافه كرد: به نظر می رسد با وجود ضرورت توسعه فناوری های نوین در كشور، بهتر است یك مدیریت راهبردی مبتنی بر نیازهای داخلی و برنامه ریزی برای تامین بازارهای جهانی را اجرایی كرد.
وی ادامه داد: به طور قطع با همت و تلاش توانمندان صنعت بالنده نفت كشورمان می توانیم در آینده نزدیك، در این حوزه همچون دیگر حوزه های راهبردی گام های موثر برداریم و این موفقیت جز با حفظ روحیه جهادی امكان پذیر نیست.