معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سرطان معده دومین سرطان شایع در استان و نخستین دشمن سلامت مردم کردستان است.
فرزام بیدارپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار داشت: شیوع سرطان معده در بین مردم کردستان روندی افزایشی دارد و این بیماری به دشمن اول سلامت کردستانیها تبدیل کرده است.
وی افزود: هم اکنون سرطان یکی از سه علت اول مرگ و میر در جهان و کشورمان ایران است که بیشتر آن به رژیم و عادات بد غذایی بر میگردد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه بیان داشت: براساس نتایج پژوهشی که در سال 85 توسط چند نفر از اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر روی یک هزار و 294 بیمار سرطانی با جمعآوری نمونهها از تمام مراکز تشخیص پاتولوژی کردستان در مدت دو سال انجام شد، سرطان پوست با 22.8 درصد شایعترین سرطان در بین مردم کردستان بود.
بیدارپور اضافه کرد: همچنین بر اساس این تحقیقات، بعد از سرطان پوست، سرطان معده با 20.5 درصد، سرطان مری با 12.8 درصد، مثانه با 7.5 درصد و ریه با 4.5 درصد در ردههای بعدی قرار داشتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: در سال 88 تعداد 169 مورد سرطان معده در استان شناسایی شد که این آمار در سال گذشته به 188 نفر رسید و بیشتر این موارد در بین گروه سنی 60 سال به بالا شایع بوده است.
بیدارپور یادآور شد: سرطان معده از نظر شیوع در سالهای اخیر از سرطان پوست که در چند سال قبل در صدر سرطانهای شایع استان قرار داشت، جلوتر زده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون آمار سرطان معده و دستگاه گوارش در کمربندی از استانهای شمال و شمال غربی از جمله گیلان، گلستان، اردبیل و کردستان نسبت به سایر نقاط کشور بیشتر شایع است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان دشواری در بلع یا بلع دردناک، کاهش غیرطبیعی وزن، کم خونی، بیحالی، سوزش معده و برگشت غذا را از نشانههای بارز سرطان معده بیان کرد.
در حال حاضر سرطانهای پوست، معده، مری، مثانه، ریه، کولورکتال، غدد لنفاوی، خون، مغز و تیروئید 10 سرطان شایع اول استان کردستان است.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه