معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي ناجا گفت: در 6 ماهه اول سال جاري به 3 هزار پرونده شركت هاي هرمي رسيدگي شد و در اين رابطه 209 دفتر شركت هاي هرمي شناسايي و پلمب و 1250 نفر نيز دستگير شدند.
به گزارش كيهان سرهنگ مهرداد اميدي افزود: از مهرماه سال گذشته مأموريت مبارزه با شركت هاي هرمي به پليس آگاهي ناجا واگذار شد و پليس با تكيه بر 4 عامل هماهنگي، آماده سازي، برخورد سريع و قاطع و نيز اطلاع رساني با اقدامات غيرقانوني شركت هاي هرمي مقابله كرد.
وي گفت: امروز و با گذشت بيش از يك سال از محول شدن اين مأموريت به پليس آگاهي ناجا مي توانيم ادعا كنيم توانسته ايم رشد شركت هاي هرمي را تا حدودزيادي متوقف كنيم.
معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي گفت: اين موضوع به معناي تعطيلي مبارزه با شركت هاي هرمي نيست چرا كه تجربه 10 الي 15 ساله اخير نشان مي دهد هر وقت گمان شده كار شركت هاي هرمي تمام شده اين شركت ها به كار خود ادامه داده اند.
اميدي افزود: از مردم انتظار داريم فعاليت هاي مشكوك به شركت هاي هرمي را به ما اطلاع دهند تا در كوتاهترين و سريعترين زمان برخورد كنيم.
آمار كلاهبرداري
در نيمه اول سال
معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي گفت: در نيمه اول سال جاري به 7700 پرونده مربوط به كلاهبرداري رسيدگي شده و از اين ميزان 44 درصد پرونده ها منجر به شناسايي و دستگيري كلاهبردار و زنداني شدن كلاهبرداران شده است.
وي افزود: 22 درصد پرونده ها نيز قبل از ارجاع به قوه قضائيه منجر به اخذ رضايت از شكات شده و 24 درصد از پرونده ها نيز تحويل مراجع قضايي شده كه ما از نتايج اين پرونده ها اطلاعي نداريم.
اميدي گفت: 10 درصد پرونده هاي كلاهبرداري نيز به نتيجه مثبت نرسيده است.
وي افزود: در اين رابطه 3300 كلاهبردار با صدور قرار قانوني روانه زندان شده اند و از اين آمار حدود 93 درصد مرد و 7 درصد نيز زن هستند.
اين مقام مسئول گفت: ارزش ريالي پرونده هاي كلاهبرداري در بازه زماني 6 ماهه اول سال 5 هزار ميليارد ريال بوده است.
معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري ناجا، با برشمردن عمده ترين موارد كلاهبرداري گفت: 52 درصد كلاهبرداري ها در پوشش معاملات خانه و زمين، 4 درصد دلالي و واسطه گري، 4 درصد فروش اجناس بدلي و تقلبي، 2 درصد كلاهبرداري در پوشش استخدام و كاريابي بوده است اميدي افزود: كلاهبرداري در پوشش هاي رمالي و فالگيري، فريب در خواستگاري، امور خيريه، امور فرهنگي و آموزشي نيز هر كدام يك درصد از آمار مربوط به كلاهبرداري را به خود اختصاص داده اند.
وي كلاهبرداري از طريق تلفن همراه و يا پيام كوتاه را از ديگر شيوه هاي رايج كلاهبرداري دانسته و گفت: تماس با مردم در پوشش تأمين واحدهاي مختلف، تماس با صنف هاي مختلف و كلاهبرداري از آنان توسط كارت هاي اعتباري، تماس با مردم و ادعاي برنده شدن آنان در قرعه كشي هاي مختلف، ارسال پيام كوتاه كه به «چوپان دروغ گو» مشهور شده از جمله مصاديق كلاهبرداري از طريق تلفن همراه و يا پيام كوتاه هستند.
اميدي گفت: در شيوه «چوپان دروغ گو» كلاهبردار با ارسال پيامك هاي تصادفي مدعي مي شوند كه چوپان هستند و اجناس قيمتي از جمله سكه هاي زيرخاكي كشف كرده و مي خواهد اين سكه ها را با قيمت بسيار پائين بفروشند.
وي افزود: اين كلاهبرداران در ادامه با فروش سكه هاي جعلي مبالغ كلاني را كلاهبرداري مي كنند.
اميدي گفت: تماس هاي تلفني بخصوص تلفن همراه وسيله و شيوه قابل اعتمادي براي معامله نيستند.
آمار مربوط
به پرونده هاي جعل
معاون مبارزه با جعل و كلاهبرداري پليس آگاهي ناجا گفت: در 6 ماهه اول سال 5700 پرونده در حوزه جعل مورد رسيدگي قرار گرفته و از اين ميزان 74 درصد پرونده ها منجر به دستگيري جاعل و جاعلين و تحويل آنان به زندان شده و 20 درصد متهمان نيز به مراجع قضايي معرفي شده اند.
اميدي گفت: 6 درصد از پرونده ها نيز منجر به نتيجه مثبت نشده است.