خبرگزاری فارس: بیبرنامگی در عرصههای ملی، پدیده زمینخواری را در مناطق مختلف ایران اسلامی از جمله شهرستان خوش آب و هوای دماوند افزایش میدهد و باید در این زمینه فکری اساسی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، پدیده زمینخواری و مبحث تجاوز به عرصههای ملی توسط افراد سودجو موضوع امروز و دیروز شهرستان دماوند، استان تهران و حتی کشور نیست.
البته در خصوص این هجمه گاها گسترده به بیتالمال، قوانین و ضوابط محکمی نیز از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مصوب شده اما دلایل تداوم این چپاول با وجود ضوابط قانونی و تلاش بیوقفه دستگاه قضایی و اجرایی مبحثی بوده که نیازمند کنکاش و بررسی عمیق کارشناسان در حوزههای مختلف است.
از جمله مباحثی که میتوان از آن به عنوان دلیلی برای بروز تجاوز به عرصههای ملی نام برد، فقدان برنامههای مدون در اراضی دولتی و متعلق به عموم مردم است.
* زمینخواری معضل بزرگ استان تهران است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار فارس در شرق استان تهران، پیرامون بحث روز تجاوز به عرصههای ملی اظهار داشت: در استانی همچون تهران و نواحی اطراف آن که تراکم جمعیت در واحد سطح بسیار بالاست، موضوع حفاظت از منابع طبیعی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رسول علیاشرفیپور پدیده زمینخواری را معضل بزرگ استان تهران خواند و افزود: در حال حاضر پدیده زمینخواری و تجاوز به عرصههای ملی یکی از بزرگترین معضلات استان تهران قلمداد میشود.
وی بیان داشت: البته از سال 1385 و پس از تشکیل ستاد حفظ حقوق بیتالمال از سوی قوه قضاییه تمامی تجاوزات گذشته به اراضی ملی بررسی و بسیاری از آنها رفع تصرف شده و در برخی دیگر پروندهسازی صورت گرفت.
* برخوردهای کنونی پاسخگوی نیاز آینده نیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران برخوردهای کنونی در زمینه تجاوز به عرصههای ملی را برای سالهای آینده ناکافی دانست و گفت: مسئولان قضایی و اجرایی کشور و استان تهران در تقابل با این رویکرد غیرقانونی سودجویان برخوردهای قاطعی داشتهاند اما نکته حائز اهمیت در این خصوص ناکافی بودن این سبک و سیاق از عملکرد برای حفظ بیتالمال در آینده است.
علیاشرفیپور تصریح کرد: تضمینی محکم برای عدم تصرف مجدد در اراضی رفع تصرف شده کنونی در سالهای آینده وجود ندارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از دانش مدیریت چشماندازها سخن به میان آورد و افزود: در کشورهای پیشرفته جهان دانشی تحت عنوان "مدیریت چشماندازها" کاملا کاربردی و مورد توجه است در حالی که این علم در کشور ایران نوپا و در حد مقالات و پایاننامههای دانشجویی است.
وی با تاکید بر لزوم پرداختن به این دانش جدید در مباحث مدیریت منابع ملی خاطرنشان کرد: بر اساس این علم، وجود قوانین مصوب مجلس، نظارت عالی نهادهای قضایی و وجود گسترده مجریان تقابل با تصرف عرصههای ملی کافی ارزیابی نشده و بر لزوم اجرای برنامههای مهندسی در این نواحی تاکیدی دو چندان شده است.
علیاشرفیپور با اشاره به نمونههایی از این بیبرنامگی در اطراف تهران اظهار داشت: در برخی مناطق حاشیهای استان تهران مانند دماوند زمینهایی تحت عنوان حریم شهر به سازمان مسکن و شهرسازی واگذار شد اما فقدان برنامه در این اراضی موجبات تجاوز گسترده به آنها را فراهم آورده است.