مديرکل تربيت بدني آذربايجان شرقي در نشست تخصصي هيات ورزشهاي روستايي و عشايري استان گفت: از تمامي ظرفيت ورزش روستايي و عشايري شهرستانها بايد استفاده شود، چون شهرستانها، پتانسيل بالايي در ورزش روستايي و عشايري دارند.
به گزارش گروه دريافت خبر منطقه آذربايجان شرقي، سيد محمد شروين اسبقيان، افزود: هيات ورزشهاي روستايي و عشايري، هياتي است که وسعت آن بسيار زياد، مهم و حياتي است و بايد در راه خدمت به ورزش روستاييان و عشاير تلاش و کوشش کرد و ساختار و فضاي مناسبي را براي ورزش کردن روستاييان زحمتکش و عشاير غيور و اين حافظان مرزها، ايجاد کرد.
وي گفت: ارتقاء رتبه هشتم هيات در سال 1388 به رتبه پنجم در کشور همچون ساير شاخصها، نويد روزهاي خوب را براي ورزش استان ميدهد.
وي بيان داشت: استعدادهاي ناب و خوب با پتانسيلهاي بالا در روستاهها موجود است ودهياري و شوراها در واگذاري زمين به ورزش، پيشتاز هستند و ميتوان با اعتبار اندک، مجموعههاي ورزشي روباز براي روستاييان ساخت.
اسبقيان در خصوص مصوبات سفرهاي استاني هيات دولت و توجه به ورزش روستايي و عشايري، گفت: ره آورد سه دور سفر رييس جمهور عدالت محور به استان در بخش روستايي، ساخت 63 طرح ورزشي روستايي، شامل سالنهاي ورزشي چند منظوره بود که در تاريخ ورزش استان و حتي کشور بي سابقه و موجبات افزايش بي نظير در سرانه ورزش روستايي شد.
مديرکل تربيت بدني آذربايجان شرقي در ادامه، بيان داشت: توسعه ورزشهاي روستايي و عشايري، سرآغاز تحولي نوين دربخشهاي مختلف ورزش در راستاي اجراي سياستهاي عدالت محوري دولت نهم و دهم محسوب ميشود و در همين راستا برنامهريزي جامع در بخشهاي مختلف ورزش روستاييان و عشاير به عنوان قشر عظيمي از جامعه انجام گرفته است که برگزاري رقابتهاي مختلف روستايي در تبريز و استان از جمله اقدامات خواهد بود.
اسبقيان، افزود: برنامه ريزي در جهت احيا و ترويج ورزشهاي سنتي و بازيهاي بومي و محلي با تبيين كاركردهاي علمي فيزيولوژيكي و رواني آنها و فراهم نمودن زمينه لازم در جهت فراملي كردن آنها و برنامه ريزي در جهت ترويج و اشاعه تعداد مشخصي از ورزشهاي كلاسيـك كه با فعاليتـهاي روزمره روستائيان، سنخيت و ارتباط نزديك دارد، با رويكرد همگاني كردن آنها، ديگر هدف اداره کل تربيت بدني استان خواهد بود.
وي، ورزش بانوان روستايي و عشايري را بسيار مهم دانست و گفت : برنامه ريزي در جهت مشاركت فعال زنان روستايي و عشايري در امر ورزش با بهره گيري از توانمندي بالقوه موجود در مناطق روستايي با کمک دهياريها، خانههاي بهداشت، مراكز پايگاههاي مقاومت بسيج ، شركتهاي تعاوني و آموزش و پرورش آغاز شده است.