0

مادربورد اينتل DP55KG

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

مادربورد اينتل DP55KG

مدت زمان زيادي است كه مادربوردهاي اينتل نتوانسته‌اند قلب بازي‌خورها را تسخير كنند. حتي بعضي وقت‌ها ما نيز به اين فكر افتاده‌ايم كه اصلا اينتل چرا وقت خود را در زمينه طراحي و ساخت مادربوردهاي حرفه‌اي مخصوص بازي‌خورها تلف مي‌كند؟

اگرچه مادربورد سوكت

LGA 1156 مدل DP55KG كه با نام آكا كينگزبرگ (Aka Kingsberg) هنوز نتوانسته خاطرات بدي را كه از مادربوردهاي اينتل در ذهن داريم كاملا پاك كند. اين روزها نحوه قرار گرفتن درگاه‌هاي (پورت) اتصال ساتا روي مادربوردها، به مساله مهمي تبديل شده است. بيشتر بوردهاي حرفه‌اي جاي آنها را طوري طراحي مي‌كنند كه رو به كناره خارجي مدار مادربورد قرار بگيرند نه به‌سمت بالا، تا بتوانند جاي كافي براي كارت‌هاي گرافيكي قوي هيكل امروزي فراهم كنند. مشكلي كه بوردهاي X48 و X58 اينتل در گذشته داشتند اين بود كه درگاه‌هاي ساتاي آنها رو به بالا قرار داشت. اين معضل در بوردهاي اينتل در اثر ناديده گرفتن اندازه بزرگ جي‌پي‌يوهاي امروزي توسط اين شركت همچنان وجود دارد.

مزاياي مادربورد DP

55 KG

در اين مادربورد با قرار دادن 8 پورت ساتاي رو به كناره مدار، سرانجام اينتل راه علاجي براي از بين بردن اين عيب پيدا كرد. اينتل حتي با دست زدن به يك كار بي‌سابقه، يك پل براي پيكربندي گرافيك چندراهي (SLI Bridge) با مارك خودش را در بسته‌بندي اين بورد گنجانيده است. گزينه‌هاي خوب و جالب توجه ديگر آن عبارتند از: دگمه روشن/خاموش سربرآورده از سطح مدار بورد و نور پس‌زمينه تزئيني LED كه به‌شکل جمجمه‌هاي آبي‌رنگ و چشم جمجمه‌ها است که با LED قرمز نمايش داده شده است و فعال بودن و دسترسي به درايوهاي ديسک سخت را نمايش مي‌دهد. همچنين نحوه توزيع و نشان دادن درگاه‌هاي اتصال PCI روي مادربورد نيز از ديگر ويژگي‌هاي آن است.

رابطه اندازه پايانه‌هاي اتصال و نحوه علامت‌گذاري آنها داراي تناسب ويژه‌اي است، به‌طوري‌که تشخيص درگاه‌هاي

x4 و x8 و اين‌که چي‌به‌چي است را بسيار ساده مي‌كند! درگاه‌هاي مشابه، کارت‌هاي فيزيکي داراي طول کامل PCI x16 را نيز قبول مي‌کند. شايد اينتل يکي از ترفندهاي شرکت ايسوس را درمورد پايانه‌هاي اتصال حافظه اصلي (رم) به عاريت گرفته باشد، درست مانند بورد P7P55D Delux ايسوس. در اين بورد پايانه‌هاي رم DIMM يک سويه بوده و اجازه برداشتن حافظه را بدون نياز به خارج ساختنGPU به شما مي‌دهد. همچنين پياده‌سازي ترکيب‌بندي فيزيکي مادربورد و طراحي آن به خوبي انجام گرفته است. اينتل حتي يک واحد جاسازي شده بلوتوث و آنتن خارجي آن‌را هم در اين مادربورد گنجانيده است. البته ما هم مثل شما نمي‌دانيم دليل اين بذل و بخشش اينتل چيست، اما آنچه مسلم است دندان اسب پيش‌کشي را که نمي‌شمارند.

معايب DP

55 KG

بيشتر بوردها، درگاه‌هاي داراي طول کامل فيزيکي را از نظر اصول چينش و اتصال الکتريکي، عمود بر پايانه‌هاي

x4 و x8 به‌کار مي‌برند. اين طرز اتصال شما را وادار مي‌کند تا براي شناسايي آنها متوسل به حدس و گمان شويد.

از طرف ديگر، پايانه‌هاي رم

DP55KG چنان نزديک به هم قرار گرفته‌اند که اگر کاري با رم داشته باشيد چاره‌اي نداريد جز اينکه GPU را از جاي خود تکان دهيد. محل قرارگرفتن يک جفت از سر سوکت‌هاي فن خنک‌کننده نيز در جاي خوبي قرار داده نشده است، اما يکي از کاستي‌هاي مهم بورد DP55KG ، مشاهده جاي خالي گزينه اورکلاک کردن خودکار در آن است.

در حالي‌که مادربورد

P755D Delux پردازنده Core i7-860 ، در يک حالت واقعا پايدار تا 87/3گيگاهرتز و همچنين بورد GA-P55-UD6 نيز آن‌را با حالت مشابهي از پايداري تا سطح 5/3گيگاهرتز به‌صورت خودکار اورکلاک کردند، اما در مورد بورد اينتل اين عمل با ناپايداري در 2مرحله تا 3/3 و 67/3گيگاهرتز به‌صورت دستي انجام گرفت.

جمع‌بندي

DP55KG

اگر چه کارآيي کندتري را ارائه مي‌دهد، اما از بيشتر جهات قابل مقايسه و رقابت با مادربوردهاي ايسوس و گيگابايت است. آزمايش‌هاي ميز محک بازي رايانه‌اي براي هر 3بورد با يک نوع کارت ويديو انجام گرفت و نتايج تقريبا يکساني را براي هر سه ارائه داد.

DP55KG

اينتل هنوز از بسياري جهات به نسل‌هاي پيشين خود شباهت دارد. يک مادربورد پايدار و قابل اعتماد براي کساني که به نام اينتل اعتماد دارند. اگرچه هنوز کيفيت و طراحي مهندسي اينتل زبانزد خاص و عام است، با اين‌حال اگر شما به دنبال يک مادربورد براي علاقه‌مندان حرفه‌اي و بازي‌خورهاي واقعي هستيد، ممکن است بتوانيد مادربوردهاي بهتري را از برندهاي ديگر در بازار پيدا کنيد.
كليك

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 17 خرداد 1389  12:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها