0

شبکه نوری روی تراشه با قابلیت ارتباطات چندپخشی در دانشگاه شريف طراحي شد

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

شبکه نوری روی تراشه با قابلیت ارتباطات چندپخشی در دانشگاه شريف طراحي شد

 
 
شبکه نوری روی تراشه با قابلیت ارتباطات چندپخشی در دانشگاه شريف طراحي شد
تهران- محققان دانشگاه صنعتي شريف يک شبکه نوري را روي تراشه ايجاد کرده اند که قابليت ارتباطات چند پخشي دارد.
شبکه نوری روی تراشه با قابلیت ارتباطات چندپخشی در دانشگاه شريف طراحي شد

به گزارش روابط عمومي دانشگاه صنعتي شريف، دکتر شاهین حسابی يکي از مجريان اين طرح گفت: امروزه بخش عمده ای از توان مصرفی در معماری‌های چند پردازنده‌ای با کارایی بالا به اتصالات روی تراشه تعلق دارد.


اين پژوهشگر افزود: قابلیت اتصالات نوری برای کاهش توان مصرفی و افزایش کارایی، معماری جدیدی با عنوان شبکه‌های نوری روی تراشه پیشنهاد می‌کند که می‌تواند از مزایای سیگنال‌ها و عناصر نوری در سطح تراشه برای انتقال اطلاعات استفاده کند.


حسابي اظهار داشت: از طرفی با توجه به کاربردهای فراوان ارتباطات چندپخشی در سیستم‌های چند پردازنده‌ای، شبکه روی تراشه مستقل از آن که توسط اتصالات نوری یا الکتریکی پیاده‌سازی شده است، باید بتواند ارتباطات چندپخشی را به صورت بهینه پیاده‌سازی کند.


به گفته وي تاکنون پیاده‌سازی ارتباطات چندپخشی در شبکه‌های نوری روی تراشه توسط گذرگاه مشترک صورت گرفته است که از مقیاس‌پذیری مناسبی برخوردار نيست.
اين پژوهشگر تصريح کرد: در این طرح، ساختاری مقیاس‌پذیر برای یک شبکه نوری روی تراشه ارایه می شود که قادر است ارتباطات چندپخشی را با توان مصرفی کم و پهنای باند بالا انجام دهد.


به گفته حسابي، ترکیب تکنیک WDM و مسیریابی طول موج به همراه قابلیت کاهش توان مصرفی در شبکه‌های نوری روی تراشه، به عنوان راهکاری نوین برای پیاده‌سازی ارتباط چندپخشی ارایه شده است.


وي تاکيد کرد: ضمن آن که با اختصاص طول موج‌های جداگانه به هر یک از بسته‌های تک‌پخشی و چندپخشی، امکان ارسال هم زمان این بسته‌ها در معماری پیشنهادی فراهم شده است.


به گفته وي مسیریابی در شبکه پیشنهادی برپایه عناصر سوییچینگ نوری غیر فعال و بدون نیاز به پردازش الکتریکی انجام می‌شود و بر خلاف معماری‌های گذشته، ارسال بسته‌های کنترلی نیز همانند بسته‌های داده از طریق اتصالات نوری و بدون نیاز به شبکه الکترونیکی صورت می‌گیرد.


وي گفت: برای ارزیابی معماری پیشنهادی، ابتدا یک شبیه‌ساز شبکه نوری روی تراشه با توجه به ساختار پیشنهادی در سطح رفتاری پیاده‌سازی شده است و سپس ساختار پیشنهادی از نظر توان مصرفی و تأخیر با بهترین شبکه روی تراشه الکتریکی متناظر در فناوری ۲۲نانومتر مقایسه شد.


به گفته حسابي نتایج حاصل از شبیه‌سازی نشان می‌دهد که متوسط تأخیر و توان مصرفی در شبکه نوری پیشنهادی در مقایسه با شبکه الکتریکی متناظر به ترتیب ۵/۹۰ و ۷۶/۴۳ برابر کمتر شده است که مؤید کارایی بالای اتصالات نوری برای انتقال داده‌ها در سطح تراشه می‌باشد.


این طرح تحقيقاتي توسط دکتر شاهین حسابی و علیرضا شفاعی بجستان صورت گرفته است.

 

 

اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

سه شنبه 24 خرداد 1390  12:16 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها