0

فلسفه حجاب چيست؟

 
mehdigerdali
mehdigerdali
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 5587
محل سکونت : خوزستان

فلسفه حجاب چيست؟

فلسفه حجاب چيست‌؟

پوشش زن در اسلام به اين معنا است که‌، زن در معاشرت با مردان بدن خود را بپوشاند و از جلوه‌ گري و خودنمايي خودداري کند. بنابراين‌؛ لزوم حجاب از سوي اسلام در حقيقت براي حفظ کرامت زن است تا مورد بهره‌برداري هوسبازان‌، قرار نگيرد. درست است که حجاب‌، در ظاهر محدوديت زن را نشان مي‌ دهد؛ اما واقع و روح مسأله‌، حکايت از محدوديت کاميابي ها به محيط خانوادگي و همسران مشروع و هم چنين سلامت جامعه و حفظ آن از لجنزار فساد است‌. به طور کلي‌؛ فلسفه حجاب از چهار جهت قابل بررسي است‌:

1ـ آرامش رواني‌: زيرا آزادي معاشرت هاي بي ‌بند و بار، هيجان ها و التهاب هاي جنسي را زياد مي ‌کند. از سوي ديگر، غريزه جنسي نيز غريزه‌اي نيرومند است که هر چه بيشتر اطاعت شود، سرکش ‌تر مي ‌شود. افزون بر اين‌، تقاضاي نامحدود، خواه ناخواه انجام نشدني است و دست نيافتن به آن ها منجر به اختلالات روحي و رواني مي ‌شود. لذا اسلام راه فساد جامعه را از سرچشمه مي ‌بندد. يعني نگاه که اولين واسطه ارتباط زن و مرد است‌، بايد کنترل شود. به مرد مي‌ گويد: «قل للمؤمنين يغضوا من ابصارهم و يحفظوا فروجهم ...»(1) به زن هم مي‌ گويد: «قل للمؤمنات يغضضن من ابصارهن‌ّ و يحفظن فروجهن‌ّ ...»(2) يعني زن و مرد نبايد چشم چراني کنند و نبايد به قصد لذت به هم نگاه کنند، و يک وظيفه خاص نيز براي زن دارد؛ و آن اين که خود را از مردان بيگانه بپوشاند.

2ـ استحکام پيوند خانواده‌: اختصاص يافتن استمتاعات و التذاذهاي جنسي به محيط خانوادگي و در کادر ازدواج مشروع‌، پيوند زن و شوهر را محکم مي ‌سازد و به هر يک از طرفين اين اعتماد را مي ‌دهد که او تنها کسي است که مورد عنايت و علاقه شريک زندگي خود قرار دارد. در حالي که در جوامع غربي و سيستم ‌هاي آزاد؛ رقيب و مزاحم‌، امنيت خاطر زوجين را از بين مي ‌برد.

3ـ استواري اجتماع‌: ارتباط حساب نشده و بي‌ بند و باري‌ ها، نيروي کار و فعاليت اجتماع را ضعيف مي ‌کند. اسلام با فعاليت هاي فرهنگي‌، اقتصادي‌، اجتماعي زن و تحصيل او مخالف نيست‌. ولي با آلوده کردن محيط کار و فساد مخالف است‌. لذا در اجتماعي که حريم بين زن و مرد رعايت نشود، رکود فعاليت هاي اجتماعي و انحطاط اخلاقي خواهد بود.

4ـ ارزش و احترام زن‌: زن از نظر عاطفي و تأثير پذيري‌، هميشه بر مرد تفوق دارد. لذا با رعايت حريم بين خود و مرد باعث حفظ ارزش و موقعيت خويش مي‌ شود. اسلام تأکيد دارد که هر اندازه زن متين ‌تر و با وقارتر باشد، احترامش افزوده مي‌ شود.

منبع: نورپرتال

 

 

پنج شنبه 19 خرداد 1390  10:41 PM
تشکرات از این پست
gh_golpa hossein7707
arararararararararar
arararararararararar
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 73
محل سکونت : آ.غربی

پاسخ به:فلسفه حجاب چيست؟

 

ای کاش تمام زنان و دختران دنیا به ارزش و منزلت خود در جامعه و خانواده پی میبردند .

خوب بود . ممنون از زحماتتون.

یا حق...

از سوز محبت چه خبر اهل هوس را

این آتش عشق است نسوزد همه کس را ...

جمعه 20 خرداد 1390  8:50 AM
تشکرات از این پست
mardedarya405
mardedarya405
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 662
محل سکونت : سیستان وبلوچستان

پاسخ به:فلسفه حجاب چيست؟

 اما حجاب كه اجباري نميشه بايد خود مردم به اهميت حجاب پي ببرند.

پنج شنبه 2 تیر 1390  11:04 AM
تشکرات از این پست
aryanss
aryanss
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 683
محل سکونت : تهران

پاسخ به:فلسفه حجاب چيست؟

 یه زن باید حجاب و درک کنه نه از سره اجبار به حجاب رو بیاره که اصلا به درد نمیخوره 

 

از گناه متنفر باش نه از گناهکار ...

چهارشنبه 7 دی 1390  7:33 PM
تشکرات از این پست
hossein7707
hossein7707
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 648
محل سکونت : همدان

پاسخ به:فلسفه حجاب چيست؟

ب- در برخی دیگر از وصایای شهدا، حفظ جامعه از گزند مسائل اخلاقی با رعایت حجاب و عفاف و در برخی دیگر بر زندگی زهراگونه و زینب گونه و تأسی از این اسوه های عفاف و حجاب تأکید شده است:

«خواهر مسلمان: حجاب شما موجب حفظ نگاه برادران خواهد شد. برادرمسلمان: بی اعتنایی شما و حفظ نگاه شما موجب حجاب خواهران خواهد شد
(شهید علی اصغر پور فرح آبادی)

«خواهرم! زینب گونه حجابت را که کوبنده تر از خون من است حفظ کن
(
شهید محمدعلی فرزانه)

«خواهران ما در حالی که چادر خود را محکم برگرفته اند و خود را همچون فاطمه و زینب حفظ می کنند... هدف دار در جامعه حاضرشده اند
(
رئیس جمهور شهید محمدعلی رجایی)

«خواهران عزیز، حجاب خود را حفظ کنید، شما باید در مقابل شایعه پراکنی ها و بی حجابی ها مبارزه کنید و رسالت زینبی را در جامعه ایفا کنید
( شهید علی اصغر عدالتیان)

 

 

چهارشنبه 5 بهمن 1390  8:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها