0

تفاوت دو روش انتخاباتي انگليس كه به راي گذاشته شد چيست؟

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

تفاوت دو روش انتخاباتي انگليس كه به راي گذاشته شد چيست؟

روز پنجشنبه مردم انگليس در همه‌پرسي شركت كرده و بر اساس نتايج منتشر شده مخالفت خود با تغيير قانون انتخابات را اعلام كردند.


به نقل از بي بي سي، در بسياري از انتخابات پارلماني، نامزدهاي حزب ليبرال دموكرات در شمار قابل توجهي از حوزه هاي انتخابيه از نامزدهاي دو حزب اصلي محافظه كار و كارگر شكست مي خورند در حالي كه به اعتقاد اعضاي حزب، طرفداران هر يك از دو حزب اصلي ديگر، قطعا ليبرال دموكرات ها را به نامزد حزب اصلي ديگر ترجيح مي دهند.

در روشي كه در همه پرسي روز پنجشنبه به راي گيري گذاشته شد، ترجيح نسبي راي دهندگان مي‌توانست تعيين كننده نتيجه انتخابات باشد.

در روش اكثريت ساده كه در حال حاضر به كار مي‌رود، راي دهندگان تنها به يكي از نامزدهاي حوزه انتخابيه خود راي مي‌دهند و پس از پايان راي گيري، آراي نامزدهاي شركت كننده در همان حوزه شمرده مي شود و فرد حائز اكثريت ساده آرا، به عنوان نماينده آن حوزه به پارلمان راه مي‌يابد.

در روشي كه به راي گيري گذاشته شد، ترجيح نسبي راي دهندگان مي‌توانست تعيين كننده نتيجه انتخابات باشد.

به گفته منتقدان اين شيوه، انتخاب نامزد داراي اكثريت ساده به معني آن است كه ممكن است شخصي به پارلمان راه يابد كه تنها درصد كمي از راي دهندگان او را شايسته ترين فرد تشخيص داده‌اند.

به عنوان مثال، در يك حوزه انتخابيه كه در آن پنج نامزد رقابت مي‌كنند، اگر آراي چهار نامزد يكسان باشد اما نامزد پنجم يك پنجم آرا به اضافه يك راي را كسب كرده باشد، به پارلمان راه مي‌يابد در حالي كه فقط اندكي بيش از يك پنجم راي دهندگان او را "ارجح " دانسته‌اند.

منتقدان روش اكثريت ساده معتقدند كه چنين فردي نماينده اكثريت راي دهندگان حوزه انتخابيه نيست و انتخاب او را نمي‌توان دموكراتيك تلقي كرد.

در مقابل، روش جايگزين كه در همه پرسي روز پنجشنبه در برابر روش اكثريت ساده به راي گذاشته شد، مي‌كوشد تا نامزدي را به پارلمان بفرستد كه تعداد بيشتري از راي دهندگان در يك حوزه انتخابيه، او را نسبت به ساير نامزدها "ارجح " مي‌دانند.

در اين روش، راي دهنده به جاي اينكه راي خود را تنها به نفع يكي از نامزدها به صندوق بيندازد، مي‌تواند در برگه راي گيري تمامي نامزدها را برحسب ارجحيت هر كدام نسبت به ديگران، درجه بندي كند.

پس از شمارش آرا، اگر يكي از نامزدها توانسته باشد اكثريت مطلق (بيش از نيمي) از آرا را كسب كرده باشد، به عنوان نماينده منتخب حوزه انتخابيه به پارلمان مي‌رود.

در صورتي كه هيچيك از نامزدها به اين حد نصاب دست نيافته باشد، شمارش آرا با حذف نامزد داراي كمترين تعداد راي ادامه مي‌يابد در حالي كه آراي او به نامزدهايي منتقل مي شود كه "ترجيح دوم " طرفدارانش بوده‌اند.

شمارش و انتقال آرا تا زماني كه فردي به اكثريت مطلق راي هاي ريخته شده در حوزه دست يابد، ادامه پيدا مي‌كند.


* نه مردم انگليس به تغيير روش راي گيري

بر اساس نتايج اعلام شده، 67.9 درصد راي دهندگان با ايجاد هر گونه تغيير در شيوه انتخاب نمايندگان پارلمان مخالفت كرده اند و تنها 31.2 از آنها موافق تغييرات اعلام شده بودند.

به گفته مسئولان برگزاري اين همه پرسي، بيش از 19 ميليون انگليسي راي خود را به صندوق انداختند كه بيشتر از پيش بيني‌هاي قبلي در مورد ميزان مشاركت مردم بوده است.

پيش بيني هاي قبلي حاكي از شركت 41 درصد از مردم در اين همه پرسي كه دومين همه پرسي تاريخ انگليس محسوب مي‌شود، بود.

گفته مي شود راي "نه " مردم در اين همه پرسي نه تنها مي‌تواند صحنه سياسي انگليس را براي هميشه تغيير دهد بلكه بر شرايط سياسي كنوني نيز تاثيري اساسي خواهد داشت.

ناظران بر اين باورند كه اين راي منفي، شكستي براي حزب ليبرال دموكرات، از شركاي دولت ائتلافي كنوني، به شمار مي‌آيد كه سال‌ها براي ايجاد تغيير در نظام انتخابات پارلماني انگليس تلاش كرده است.

حزب ليبرال دموكرات خواستار تغيير در روش راي گيري انتخاباتي بوده تا بتواند كرسي‌هاي بيشتري در پارلمان به دست آورد و سهم بيشتري در اداره كشور برعهده بگيرد.


* واكنش رهبران احزاب

در اين حال ديويد كامرون و نيك كلگ، رهبران دو حزب محافظه كار و ليبرال دموكرات پس از اعلام نتايج همه پرسي، با وجود موضع گيري‌هاي جنجالي پيش از برگزاري همه پرسي خواهان پشت سر گذاشتن اين موضوع و نگاه به آينده شده‌اند.

اگرچه همه پرسي براي تعيين روش راي گيري در انتخابات پارلماني، بخشي از توافق بين دو حزب محافظه كار و ليبرال دموكرات هنگام تشكيل دولت ائتلافي در ماه مه سال 2010 بود، اما نظرات اين دو حزب در اين مورد مخالف يكديگر بود.

نيك كلگ پذيرفت كه اين نتيجه "ضربه تلخي " براي حزب ليبرال دموكرات به شمار مي‌آيد در حاليكه محافظه كاران با تغيير شيوه راي گيري مخالف بودند، حزب ليبرال دموكرات از تغييرات پيشنهادي حمايت مي‌كرد.

نيك كلگ رهبر حزب ليبرال دموكرات نيز پس از اعلام نتايج همه پرسي، اگرچه پذيرفت كه اين نتيجه "ضربه تلخي " براي حزب او به شمار مي آيد، اما در عين حال افزود كه حزب ليبرال دموكرات موقعيت پيشين خود را "مجددا به دست خواهد آورد ".

به گفته ناظران، از آنجا كه نيك كلگ، رهبر حزب ليبرال دموكرات عمدتا با اتكاي به اين همه پرسي دعوت به ائتلاف با محافظه كاران را پذيرفته، اين نتيجه منفي مي‌تواند موقعيت او را در درون حزب تضعيف كند.

حزب ليبرال دموكرات علاوه بر شكست در همه پرسي براي تغيير شيوه برگزاري انتخابات پارلماني، در انتخابات محلي كه همزمان با همه پرسي برگزار شد نيز شكست سختي خورد و در اسكاتلند نيز از شمار آراي اين حزب كاسته شد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

یک شنبه 18 اردیبهشت 1390  10:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها