0

تجلیل از شاعري نامدار ( احمدرضا احمدي) در تولد 69سالگي .

hossin
hossin
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 17

اصلا دلم نمي‌خواهد ايران را ترك كنم و بروم. از فرودگاه و سگ و انگشت‌نگاري بيزارم و نمي‌خواهم به خاطر يك پيتزا به من و مملكتم توهين شود .

تعدادي از شعرهايم به ژاپني برگردانده شدند كه فقط از روي عكسم فهميدم مال من هستند.

سرویس فرهنگی -  به گزارش   خبرنگار راسخون– در مراسمی که به منظور تجلیل از شاعر نامدار کشورمان در شهر كتاب مركزي برپا شد، علي‌اصغر محمد‌خاني در سخناني درگذشت آيت‌الله‌العظمي محمدتقي بهجت و محمدامين رياحي را تسليت گفت .

او در ادامه با اشاره به زندگي‌نامه‌ي احمدرضا احمدي، اظهار كرد: در يك ‌سال گذشته، چند كتاب از احمدرضا احمدي منتشر شده است . هجده مجموعه‌ي شعر دارد كه از سال 1341 با چاپ كتاب «طرح» شروع شده، تا سال گذشته كه به كتاب «روزي براي تو خواهم گفت» رسيد و امروز هم به كار سه‌جلدي «همه‌ي شعرهاي من» .

وي همچنين گفت: احمدرضا احمدي جدي‌ترين مسائل را به شوخي مي‌گيرد و يكي از دوست‌داشتني‌ترين چهره‌هاي ادبي است. درباره‌ي شعر او فراوان نوشته و گفته‌اند؛ اين‌كه شعر او خاص و فراواقعي است. شعري شرقي است كه رويه‌اي عرفاني در پيش مي‌گيرد. شعر احمدي، شعر سپيد است. احمدي در زندگي شوخ‌طبع و اهل طنز است؛ با اين وجود در اشعارش اندوه وسيعي ديده مي‌شود كه باورش براي انسان سخت است .

در ادامه، احمدرضا احمدي در سخناني گفت: از ناشر تشكر مي‌كنم كه با جسارت هميشگي‌اش اين سه مجلد را با سرمايه‌ي هنگفت و با بهترين امكانات فني چاپ در ايران، منتشر كرد .

اين شاعر عنوان كرد: معمولا مي‌گويند بدترين كسي كه راجع به شعر شاعر سخن مي‌گويد، خود شاعر است. تنها وظيفه‌اي كه براي شاعر مي‌بينم، ايجاد قلمرو‌هاي تازه‌اي است؛ هم در زبان و هم در زندگي. شاعر وظيفه‌اش اين است كه به ديگران يك نوع ديدن تازه بياموزد. البته در درجه‌ي اول، لذت خود شاعر نيز مهم است؛ حالا اگر در اين ميان، مخاطبي هم پيدا كرد، كه شانس آورده است .

احمدي افزود: شاعر بايد قلمرو‌هايي را در عمق زمين پيدا كند تا حتا اگر شده براي زمان محدودي، ما را از اين واقعيت‌هاي هولناك دور كند. به نظرم، در كار شاعري‌ام، تمام اعضاي بدنم درست برعكس بوده‌اند و همين باعث شده شعرم تا همين امروز سوء‌تفاهم بيافريند و كسي به شعر من توجه نكند. البته چهار نفر شعرم را جدي‌ گرفتند؛ ضياء موحد، علي‌محمد حق‌شناس، حسين معصومي‌ همداني و سهراب سپهري .

او در ادامه به نامزدي‌اش در جايزه‌ي هانس كريستين اندرسن اشاره كرد و متذكر شد : اصلا دلم نمي‌خواهد ايران را ترك كنم و بروم. از فرودگاه و سگ و انگشت‌نگاري بيزارم و نمي‌خواهم به خاطر يك پيتزا به من و مملكتم توهين شود .

بنا به همین گزارش ؛ حسين معصومي‌ همداني , وعلی محمد حق شناس   نيز در سخناني از احمدی و اشعارش تجلیل کردند .

در ادامه‌ي اين نشست، محمدخاني با اشاره به موضع ترجمه‌ي شعر گفت: از 60 كشور خواستيم كه بگويند كدام شاعر در ايران قابل ترجمه‌تر است كه اغلب سپهري و فروغ را گفتند. و به نظرم از ميان شاعران در حال حاضر، احمدي شعرش بيش‌تر قابليت ترجمه دارد؛ بدون اين‌كه از شعرش فروكاسته شود .

احمدرضا احمدي   هم در پايان نشست گفت: اين شانس چنداني نيست كه نامزد جايزه‌ي اندرسن شوي. درباره‌ي ترجمه بايد بگويم تعدادي از شعرهايم به ژاپني برگردانده شدند كه فقط از روي عكسم فهميدم مال من هستند. تا الآن هم به فكر ترجمه نبوده‌ام.‌ حرف‌هايي هم كه گفته شد، كار مرا سخت‌تر مي‌كند. از اين در كه بيرون بروم، همان آدمم و با همان ويژگي‌ها .  تمام/6/3

مشهد مقدس – حسین( خبر نگار راسخون)-

دوشنبه 4 خرداد 1388  1:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها