0

کامپيوترهاي قويتر با تراشه کوانتومي

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

کامپيوترهاي قويتر با تراشه کوانتومي

نتايج يکي از پيچيده ترين تلاش ها براي حرکت به سوي يک کامپيوتر کوانتومي در نشست انجمن فيزيک آمريکا در شهر دالاس به نمايش گذاشته شده است.
به گزارش آريا،در اين شيوه براي انجام محاسبات از "حالت کوانتوم" ماده استفاده مي شود به صورتي که اگر در ابعاد وسيعتر به کار گرفته شود مي تواند کامپيوترهاي کنوني را جا بگذارد.
اين تراشه شش سانتي متري در شش سانتي متري حاوي 9 دستگاه کوانتوم از جمله 4 "بيت کوانتومي" است که محاسبات را انجام مي دهد.
تيم سازنده اين وسيله گفت که امکان افزايش آن به 10 بيت کوانتومي در سال جاري وجود دارد.
کامپيوترهاي کوانتومي به جاي استفاده از يک ها و صفرها که در کامپيوترهاي ديجيتالي به کار مي رود، از وضعيتي موسوم به "سوپرپوزيسيون" استفاده مي کنند - وضعيتي از ماده که مي توان آن را به طور همزمان يک و صفر دانست.
به يک معني، يکي از حيله هاي محاسبه کوانتومي انجام محاسبات در همه وضعيت هاي سوپرپوزيسيون به طور همزمان است، با تنها يک بيت کوانتومي، يا کوبيت، اختلاف زياد نيست اما با افزايش شمار کوبيت ها تفاوت چشمگير مي شود.
گفته مي شود که اگر شمار کوبيت ها به 100 برسد کامپيوترهاي کوانتومي را قابل رقابت مي کند.
اريک لوسرو از دانشگاه کاليفرنيا در سانتا باربارا در اين کنفرانس گفت: "خيلي هيجان آور است که ما اکنون به نقطه اي رسيده ايم که اگر بخواهيم يک پردازنده کوانتومي بسازيم از اين صحبت کنيم که از چه ساختاري استفاده خواهيم کرد."
ابداع مهم اين تيم يافتن راهي براي قطع کامل تماس ها (اينتراکسيون) ميان عناصر مدار کوانتومي بود.
وضعيت هاي کوانتومي ظريفي که آنها ايجاد مي کنند بايد بدون آنکه نابود شود دستکاري، جابجا و ذخيره شود.
جان مارتينيس از دانشگاه کاليفرنيا که اين تحقيقات را هدايت کرده است گفت: "اين مشکلي است که براي سه يا چهار سال درباره اش فکر کرده ايم، اينکه چطور بايد تماس ها را قطع کرد. حالا اين مشکل حل شده و اين عالي است - اما خيلي چيزهاي ديگر هم هست که بايد انجام دهيم."

کوبيت ها و قطعات
راه حلي که اين تيم پيدا کرده تحت عنوان معماري "رزکيو" (RezQu) معرفي شده است؛ اين اساسا نقشه يک کامپيوتر کوانتومي است و چندين مقاله ارائه شده در کنفرانس دالاس، چگونگي استفاده از آن را نشان داد.
پروفسور مارتينيس گفت: "اين براي من خوب است چون مي دانم چگونه آنها را کنار هم بچينم، مي دانم چگونه طراحي اش کنم و بعد مي توانم برگردم و سعي کنم همه بخش ها را بهينه کنم."
به نظر مي رسد که "رزکيو" در يک زمينه مهم برتري داشته باشد - قابليت گسترش ابعاد - که آن را به کانديداي خوبي براي بدل شدن به مدارهاي خيلي پيچيده تر که سازنده کامپيوتر کوانتوم خواهد بود بدل مي کند.
آقاي لوسرو گفت: "ما در آستانه دستيابي عملي به يک کامپيوتر کوانتومي قرار داريم."
او مي گويد که جهان بيت هاي کوانتومي ابررسانه اي 10 سال قبل حتي وجود نداشت.
او مي افزايد: "ما هنوز فاصله زيادي از يک کامپيوتر کوانتومي در ابعاد وسيع داريم اما همين هم به نظرم پيشرفتي سريع است."

اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

سه شنبه 16 فروردین 1390  11:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها