فرماندهان حقوقي و فرماندهان عاطفي
به گزارش برنا، حجتالاسلام پناهيان ادامه داد: اين كليد در انواع و اقسام ارتباطها كاربرد دارد كه توضيح آن بماند. اما در باب ازدواج و گفتگوي قبل از آن كاربرد فراواني دارد. مرد از زن چه انتظاري و زن از مرد چه انتظاري دارد؟ پاسخ به اين سوال يكسان نيست. نميتوان گفت مرد از زن انتظار دارد كه زن او را دوست داشته باشد و بعد بگوييم زن از مرد انتظار دارد كه او را دوست داشته باشد. اگر بخواهيم دقيق توضيح دهيم مردان بايد به فطرت خود دقت داشته باشند، خانمها هم همينطور.
زن دوست دارد توسط يك مرد مورد "محبت" قرار گيرد. محبتي كه قلبش به آن مطمئن باشد. نتيجه اين محبت هم چيزي جز نوازش نيست. ولي مرد از زن انتظار دارد مورد "اطاعت صميمانه" قرار گيرد. در اينصورت، مردي كه فرمانده حقوقي است و زني كه فرمانده عاطفي، در كنار همديگر به تعادل ميرسند. مادر به فرزندان بايد بگويد: از پدر خود اطاعت كنيد. تا عاليترين تعادل در اين خانواده شكل گيرد. فرزندان بدون تربيت و تعليمات مذهبي خاص، به متعادلترين وضعيت و اوج خلاقيت و شكوفايي ميرسند. در مقابل پدر بايد به بچهها بگويد: به مادر محبت كنيد. پدر بگويد مبادا دل مادر بشكند و مادر بگويد مبادا غرور پدر بشكند. اينها تعابير مختلف كليد طلايي است.
زن بايد غرور مرد را حفظ كند و مرد عاطفه زن را. گاهي اوقات زنها در مديريت بسيار هوشمندتر هستند. مثل پادشاهان قديم كه وزير هوشمندشان به خوبي ميدانست چطور اقتدار پادشاه را حفظ و او را مديريت ميكنند. زن زيرك؛ زني است كه اگر خواست مردش را اداره كند او را در موقعيتي از سلطنت قرار دهد.
زن ريحانهاي است كه نبايد دلش را شكست
پناهيان دو حالت طبيعي در رابطه بين زن و مرد قائل شد و ادامه داد: زن دو نقش را براي مرد بازي ميكند، مرد هم دو نقش براي زن. اينها تعابيري از همان كليد طلايي است. زن در ارتباطش با مرد گاهي حكم مادر اين پسر را دارد و گاهي حكم دختر اين پدر. هم در رابطه همسري هم در رابطههاي آزاد. اگر غير اين دو باشد از طبيعت خود خارج و دچار بحران هستند و از زندگي لذت نميبرند.
گاه زن دوست دارد مثل مادر، نوازشگر مردي باشد كه حتي از خودش مسنتر است. بسياري از اوقات ديده شده دختري بيشتر از آنكه تشنه محبت پسري باشد به خاطر دلرحمي با او ارتباط برقرار كرده، تقاضاي محبت پسر را ديده و حس مادري و زنانهاش جوشيده است( اينكه در محدوده شرع اين عمل فساد است يانه، بحث ديگري است). البته مردها نبايد رندي كرده و از حس مادري دخترها سوء استفاده كنند!
پناهيان در همين زمينه افزود: گاهي هم همين زن دوست دارد براي مرد دختري باشد و او را جاي پدر خود ببيند. پدري كه دختر را مورد نوازش و محبت خود قرار ميدهد. اصلا رابطه زن و مرد را نميتوان مساوي تلقي كرد! برعكس اين رابطه براي مرد صادق است. گاهي مرد دوست دارد مانند پدري كه دختر را اداره ميكند فرمان دهد و گاهي مثل پسري تمناي محبت و نوازش از مادر را دارد.
وي تصريح کرد: پدر و پسر هر دو بايد غرورشان حفظ شود. هيچ مادري حق ندارد طوري به پسرش محبت كند كه غرورش شكسته شود و هيچ پدري حق ندارد دل دختر خود را بشكند. پيامبر اكرم(ص) سفارش فرمودند به دختران خود بيش از پسران محبت كنيد. زن نياز به اين عاطفه دارد.
فلسفه بسياري از احكام جاري بين زن و مرد كه در آن تبعيض ميبينيد همين قاعده است:" زن از مرد عاطفه ميخواهد و مرد از زن اطاعت". اين رابطه قطع شده است و زن و مرد بصورت مساوي به هم علاقه دارند! رابطه بسيار شكننده، گيج كننده و دروغي. در سريالها هم به وفور ديده ميشود كه زني جلوي ميليونها بيننده غرور مردي را ميشكند. دعواي نمكي بين زن و مرد اصلا بد نيست اما رسانه بايد دعواهاي زيبا نشان دهد. دل زن نبايد شكسته شود، غرور مرد همينطور. حكم مو و شانه را دارد. شانه سخت است و مو نرم. اما شانه شيارهايي دارد كه تعامل بين شانه و مو را هنگام شانه كردن برقرار ميكند. كليد طلايي اين است كه مرد در مقام مرد بودن بداند زن از او چه ميخواهد، زن در مقام زن بودن هم همينطور.
بنا بر اين گزارش، پناهيان خطاب به زنها گفت: خانمها بدانند راهي كه مردها به زنها ظلم نكنند اين نيست كه به او بگويند رئيس نباش، به آنها بگويند رئيس باش و وقتي او خود را در موقعيت رياست ديد ظلم نخواهد كرد وگرنه اگر مرد رئيس زن نباشد و ذليل او باشد، نه تنها ظلم خواهد كرد بلكه خيانت هم ميكند. چاره اينكه زني حق خود را از مردي بگيرد(عاطفه و دل او را) اين نيست كه زن بر مرد سيطره داشته باشد. نميگويم رئيس زن باشد يا مرد. يك نوع رياست براي زن است و يك نوع ديگر براي مرد. رياست حقوقي كه كارش با فرماندهي و اطاعت سامان پيدا ميكند براي مرد، و رياست عاطفي كه مرد بايد تمام عمر مواظب باشد كه مبادا دل همسر خود را بشكند را به زن.
وي افزود: مرد نبايد بنشيند با زن مذاكره كند، بايد ببيند از چه چيز دلش ميشكند و از آن پرهيز كند. نبايد از گل نازكتر به زن گفت و او را ريحانهاي تلقي كرد كه بايد لطافت روحي او حفظ شود، در عين حال زن غيرت و محكمي مرد را هم ميخواهد. اميدوارم از كليد طلايي رابطه زن و مرد(توجه به اختلافات بين اين دو) بهره برده و البته از آن سوء استفاده نكنيد.
، حجت الاسلام عليرضا پناهيان در پايان سخنان خود زنها را از اطاعتهاي بي چون و چرا و نابجا نهي و تصريح كرد: توجه خانمها را به سودجويي در جامعه جلب ميكنم كه تنها يك شيرمرد ـ مقام معظم رهبري ـ به آن اعتراض كرد؛ آنهم منشي شدن زنها در ادارات است. با اين تفكر كه زن اطاعتپذير است. زن يك "اطاعتهايي" (نه اطاعت مطلق) را دوست دارد از مرد داشته باشد و از اين طريق ارضا ميشود اما همين زن كه استعداد بعضي اطاعتها را راحتتر دارد، در ادارات مورد سودجويي قرار گرفته و وقتي به خانه ميرود به او ميگويند: از مرد خود اطاعت نكن! پررو ميشود .
پایان