0

کوفته تبریزی

 
iliaa_aama
iliaa_aama
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 647
محل سکونت : کرمان

کوفته تبریزی


كوفته تبريزي

مواد لازم:

  • گوشت چرخي(ران گوسفند) 500 گرم
  • لپه 100 گرم
  • پياز 1عدد
  • تخم مرغ 3 عدد
  • كره و مرزه 200 گرم
  • رب 1 قاشق غذاخوري
  • پياز داغ 1 عدد
  • روغن و زعفران به ميزان لازم
  • گردو، آلو، زرشك به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و ادويه به مقدار كم

طرز تهيه:

لپه و نصف پياز را با هم پخته و نصف ديگر پياز را با گوشت چرخ مي كنيم. گوشت را 2 بار با نصف پياز چرخ مي كنيم و 2 بار هم با لپه و پياز پخته چرخ مي كنيم. نمك، فلفل و ادويه زده و ورز مي دهيم. نصف سبزي را با مواد مخلوط مي كنيم.

در يك كاسه بزرگ، پارچه توري مي اندازيم. مقدار كمي از مواد كوفته را برداشته و بقيه مواد كوفته را روي توري مي ريزيم. با اطراف توري آن را كاملاً گرد مي كنيم. رويش گردو، زرشك، تخم مرغ پخته درسته و آلو مي گذاريم و سر پارچه توري را گره مي زنيم. در داخل قابلمه مي گذاريم . در داخل آب كوفته مي توانيد از مواد كوفته كه قبلاً برداشتيد همچنين زرشك، آلو، پياز داغ و ... بريزيد. حتماً در آب كوفته، زعفران بريزيد. شعله را كم مي كنيم و درب قابلمه را مي گذاريم در هنگامي كه كوفته پخت و جاافتاد بايستي 1/3 آب داشته باشد.

چهارشنبه 18 آذر 1388  11:07 AM
تشکرات از این پست
azarian2010
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

امروز غذايى معروف از خطه آذربايجان براي شما در نظر گرفته ايم . قابل توجه ايرانيان مقيم خارج از كشور و تازه عروس‌های عزيز........

 

مواد لازم :

گوشت بدون چربی چرخ کرده :           نیم کیلو

آرد نخودچی :        100 گرم

تخم مرغ :          4 عدد

پیاز سرخ کرده :         3 تا 4 قاشق سوپخوری

زردچوبه :     بمقدار کم

تخم مرغ پخته شده سفت : 4 تا 5 عدد

آلو :250 گرم

گردو خرد شده  :      2 /1 لیوان

نمک و فلفل :        بمقدار کافی 

طرز تهيه :

تخم مرغها را در ظرفی می‌شکنیم کمی نمک و فلفل می‌زنیم. آرد نخودچی را در تخم مرغ می‌ریزیم کمی زعفران حل شده در آب جوش به مایه اضافه می‌کنیم یک لیوان آب و گوشت چرخ کرده را داخل مایه می‌ریزیم و مایه را خوب مخلوط می‌کنیم.اگر مایه خیلی سفت شد باز هم کمی آب داخل آن مایه می‌ریزیم مایه را خوب مالش می‌دهیم.بعد پیاز سرخ کرده را با زردچوبه مخلوط می‌نماییم 5 تا 6 لیوان آب روی آن می‌ریزیم و کمی نمک و فلفل به آن اضافه می‌کنیم روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید بعد از مایه داخل یک پیاله کوچک پر می‌کنیم وسط مایه را گود می‌نماییم یک دانه تخم مرغ سفت و کمی آلو قیسی و پیاز سرخ کرده و گردوی خرد شده وسط مایه می‌گذاریم روی کوفته را جمع می‌کنیم بطوریکه تمام مواد داخل کوفته بماند بعد کوفته ها را با دست صاف کرده تا کاملا گرد و منظم شود(این کوفته را معمولا به بزرگی یک پرتقال درشت درست می‌کنند و گاهی هم ممکن است آنقدر آن را بزرگ تهیه کرد که یک جوجه را داخل آن گذاشت در اینصورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بیندازیم و مایه را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط مایه جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم در هر حال موادی که میل داریم داخل کوفته بریزیم باید کاملا در کوفته پوشیده بماند کوفته های کوچکتر را وقتی آب و پیاز جوش آمد داخل آن می‌اندازیم و کوفته بزرگ را داخل پارچه پیچیده یعنی سر پارچه را جمع کرده گره می‌زنیم و با همان پارچه داخل آب و پیاز که در حال جوش است می‌اندازیم.آب کوفته باید به مقداری باشد که روی آنرا بگیرد و در ظرف را می‌بندیم می‌گذاریم کوفته آهسته بجوشد و بپزد و آب آن در حدود دو لیوان بشود.ممکن است به آب کوفته کمی رب گوجه فرنگی نیز بزنیم در صورتیکه کوفته در پارچه باشد آن را بعد از پختن از پارچه خارج کرده در ظرف قرار می‌دهیم و آب کوفته را روی آن می‌ریزیم.ممکن است به مایه کوفته تبریزی نیم کیلو سبزی(تره-جعفری-شبت-مرزه-نعناع-ترخان)خرد کرده نیز مخلوط نمود و البته کوفته تبریزی با سبزی خوشمزه تر و معطر است.)اطراف کوفته را با تربچه و پیازچه فراوان تزئین می‌نمائیم

 

پنج شنبه 19 آذر 1388  11:01 PM
تشکرات از این پست
benjamin
benjamin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 322
محل سکونت : تهران

پاسخ به:کوفته تبریزی

پارچه توري چي مي شود ؟

یک شنبه 9 آبان 1389  9:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها