معاون خدمات فرهنگي شهرداري قم گفت: شهر قم قدمتي 8 هزار ساله دارد ولي با اين وجود به پيشرفت لازم نرسيده که البته بعد از پيروزي انقلاب اقدامات گستردهاي براي پيشرفت اين شهر آغاز شده است.
به نقل از فارس، محمدرضا اسماعيلي پيش از ظهر امروز در مراسم جشن شهروند انقلاب که در مجتمع فرهنگي مريم برگزار شد، با اشاره به معناي واژه فرهنگ اظهار داشت: فرهنگ به نام فرآهنگ بوده و به معناي قصد و عزيمت کاري است.
وي تصريح کرد: ايران از ابتدا جزو سه تمدن بزرگ دنيا بوده است و با آمدن اسلام اين فرهنگ به حد عالي خود رسيده و در زمان حضرت علي (ع) به اوج خود رسيده است.
معاون خدمات فرهنگي شهرداري قم خاطرنشان کرد: در زبان انگليسي فرهنگ نخست به معناي eduction بوده است و در حال حاضر به معناي culture به معناي کشت کردن و برداشت به موقع است.
وي با اشاره به تعامل ميان شهرداري و آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش بهترين مکان براي کاشت انديشههاي شيعي در ميان جوانان و نوجوانان است.
*شهروندان براي جامعه مفيدند نه شهرنشينان
اسماعيلي يادآور شد: در گذشته 80 درصد مردم در روستاها زندگي ميکردند و آوردن نام فرهنگ شهروندي به معناي آن نيست که فرهنگ روستايي چيزي کمتر از فرهنگ شهرنشيني دارد.
وي گفت: شهروند آن است که به شهر خود تعلق خاطر داشته باشد و تلاش معاونت خدمات شهري شهرداري آن است تا شهرنشينان را به شهروند تبديل کند، زيرا اگر شهروندان تعلق خاطري نسبت به شهر خود نداشته باشند آن شهر بعد از مدتي از بين خواهد رفت.
* همکاري مردم براي داشتن شهري آباد لازم و ضروري است
معاون خدمات فرهنگي شهرداري قم عنوان داشت: اگر شهرداري تلاش کند و تا حد امکان شهر را زيباسازي کند اما شهروندان جامعه نسبت به محيطي که در آن هستند اهميتي قائل نباشند، چهره شهر از آنچه که است بدتر خواهد شد.
وي با اشاره به جمعيت يک ميليون و 60 هزار نفري استان قم بيان داشت: 70 هزار نفر از مردم قم، قمي هستند و مابقي از ساير شهرها در قم ساکن شدهاند.
اسماعيلي اظهار داشت: شهر قم 8 هزار سال قدمت دارد و اما آبادني گستردهاي نداشت که با ورود حضرت معصومه (س) شهر قم آباد شد و بعد از انقلاب با وجود بارگاه ملکوتي کريمه اهل بيت (س) و حوزههاي علميه اين شهر به آباداني رسيد.