0

فلافل خوزستان

 
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

فلافل خوزستان

فلافل خوزستانی

مواد لازم :
* نخود خیس شده :250 گرم
* پیاز : یك عدد بزرگ 
* سیر : 3 حبه
* رب گوجه فرنگی : یك قاشق مربا خوری
* سیب زمینی آب پز : 1 عدد كوچك
* ادویه كاری : 2 قاشق چایخوری
* فلفل و نمك و زردچوبه : به میزان دلخواه 



طرز تهیه :
ابتدا نخود را به همراه پیاز و سیر چرخ كرده (نخود چرخ شده باید كمی زبر باشد)سپس سیب زمینی رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقیمانده را به مایه نخود اضافه نموده و خوب ورز میدهیم . لازم بذكر است قبل از سرخ كردن فلافل مقداری كمی آب اضافه كرده تا مایه نسبتاٌ نرمتر شود با این كار فلافل ترد خواهد شد.
نكات مهم :
1- هیچوقت به مایه فلافل تخم مرغ اضافه نكنید زیرا طعم واقعی فلافل را از بین میبرد و مانند كتلت خواهد شد .
2- برای خوشمزه تر شدن فلافل از فلفل به میزان بیشتری استفاده شود .
3- میتوان بجای رب گوجه از یك عدد گوجه فرنگی رنده شده استفاده كرد .
4- برای سرخ كردن از ظرف كوچك و گود استفاده شود برای صرفه جویی در روغن و سرعت پخت و شعله اگر كم باشد فلافل شما نیز مغز پخت خواهد شد . 



دستور پخت سس فلافل :
یك عدد سیب زمینی آب پز و له شده را با ومقداری رب گوجه و فلفل و نمك در آب حل كرده و مواد را میپزیم تا مایه نسبتاٌ غلیظی بدست آید . این دستور پخت فلافل خوزستان است حتماٌ امتحان كنید. 




منبع : آشپز ایرانی
شنبه 7 آذر 1388  9:14 PM
تشکرات از این پست
papeli
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:فلافل خوزستان

مواد لازم:

نخود 500گرم

تخم مرغ 3تا 4عدد

گشنیز250گرم

زیره کوبیده 1قاشق سوپ خوری

فلفل قرمز کوبیده 1قاشق چای خوری

آرد گندم 3تا 4قاشق سوپ خوری(100گرم)

آبلیمو 2 تا 3 قاشق سوپ خوری

روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم

نمک به میزان لازم

طرز تهیه :

نخود را می پزیم.(بهتر است  نخود را قبلا خیس کنیم تا زود تر بپزد؛در هر حال نخود باید کاملا پخته شود وآبش به خورد آن برود).بعد آن را در حالی که هنوز گرم است،چرخ می کنیم تا کاملا مانند پوره نرم و لطیف شود.گشنیز را تمیز کرده ،می شوییم و در صافی می یریزیم.وقتی آب گشنیز کشیده شد،آنرا ریز خرد میکنیم.تخم مرغ ها را با زیره و کمی نمک و فلفل قرمز یا فلفل سیاه (در صورت استفاده فلفل سیاه یک قاشق چای خوری زعفران نیز در کمی آب جوش حل کرده به کار می بریم )،داخل پوره نخود می ریزیم و مایه را خوب مخلوط می کنیم .بعد گشنیز را ریخته و به هم می زنیم تا مواد مخلوط شوند.مقداری روغن مایع در تابه مناسبی می ریزیم و آن را داغ می کنیم تا حدی که دود نکند.از مایه ی تهیه شده،گلوله هایی به اندازه تخم مرغ درست می کنیم و آنها را در آرد می غلتانیم و همه را با دست صاف و گرد می کنیم .باید دقت کنیم که سطح گلوله ها کاملا صاف شود. بعد آنها را در روغن می اندازیم.(روغن ها باید به حدی باشند که روی شامی ها را نگیرند).حرارت را کمی ملایم می کنیم .وقتی یک طرف شامی ها کمی طلایی شد،آنها را برمیگردانیم تا طرف دیگرشان هم طلایی شود.میتوانیم کف سینی را آرد بپاشیم؛شامی ها را که قبلا آماده کرده ایم در سینی می چینیم و قبل از مصرف ، آنها را سرخ می کنیم .

دوشنبه 16 آذر 1388  9:11 AM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:فلافل خوزستان

فلافل غذایى خوشمزه و مورد پسند بچه ها و نوجوانان در حال رشد است . شما مى توانید خود این غذاى سرشار از انرژى را براى فرزند دلبندتان آماده كنید.

 

 

 

 

 

 

مواد لازم :

نخود                                                 2 پیمانه

تخم مرغ                                            2 عدد

سیب زمینی خام                                1عددکوچک

پیازرنده شده                                      1 عدد

سیررنده شده                                     2 عدد

بکینگ پودر                                         1 قاشق چایخوری

ادویه جات،زردچوبه و نمک وفلفل وروغن   برای سرخ کردن به میزان لازم

 سس فلافل: 

 پودرانبه                                2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی                     1 قاشق غذاخوری

سرکه                                   4/1 پیمانه

آب به میزان لازم

نمک وفلفل به میزان لازم 

 

طرز تهیه فلافل:

نخود را 24 ساعت قبل خیس کرده و چند بار آب آن راعوض میکنیم.سپس ازچرخ گوشت دومرتبه ردکرده باپیازرنده شده،ادویه جات، نمک،زردچوبه وتخم مرغ وبکینگ پودر و همه مواد را با هم مخلوط کرده تایکدست شود.در ظرفی روغن مایع می ریزیم تا کاملا داغ شود سپس از مواد مقداری برمی داریم درقالب مخصوص قرارداده و به آرامی در روغن داغ شده قرارمی دهیم تاکاملا دو طرف آن طلایی رنگ شود.
طرزتهیه سس فلافل: رب گوجه فرنگی - پودرانبه- سرکه- نمک وفلفل رادرظرفی ریخته کم کم آب اضافه کرده به حدی که بصورت سس رقیقی شود،سپس روی حرارت قرارداده تا بجوشد و مقداری غلیظ شود .
سه شنبه 24 آذر 1388  10:14 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها