0

بخش گیاهان

 
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

بخش گیاهان


* دوستان عزیز مطالب مربوط به گیاهان را در این بخش مطرح نمایید*



ممنون 
مدیر تالار
یک شنبه 1 آذر 1388  12:13 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43 khaliln
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

راه های نگهداری از گیاهان آپارتمانی


اگر شما از آن دسته افرادي هستيد که به گل و گياه و به خصوص با توجه به شرايط فعلي زندگي در آپارتمان هاي کوچک، علاقه زيادي به گياهان آپارتماني داريد، بايد بدانيد که نگهداري از اين گياهان شايد کار چندان ساده اي نباشد چون در صورت عدم دقت تنها مدت کوتاهي مهمان شما خواهند بود. هميشه به خاطر داشته باشيد که گياهان به طور مستقيم يا غير مستقيم به نور خورشيد نياز دارند و درصورتي که گل و گياه خاصي را خريداري مي کنيد، حتما به نوع نياز آن به نور خورشيد، آب و غذا توجه کنيد. گياهان گلداني، تزئين زنده و زيباي خانه هستند و هرکسي با دانستن نيازهاي ابتدايي اين گياهان که شامل نور، آب و غذا است، مي تواند از آنها نگهداري کند و از اين کار بسيار لذت ببرد.  
نور دادن به گياهان
نور نخستين نياز يک گياه است. گياهان، غذاي خود را از طريق فوتوسنتز و در نور خورشيد تهيه مي کنند. البته گياهان متفاوت به ميزان هاي مختلفي از نور نياز دارند. همواره بايد هنگام تهيه يک گياه، درباره نوع نوري که به آن نياز دارد سوال کنيد. نوع نور مورد نياز گياهان به سه دسته تقسيم مي شود: 
- نور مستقيم: در اين حالت نور خورشيد بدون هيچ مانعي مستقيما با گياه برخورد مي کند.  
- نور غير مستقيم: در اين حالت نور خورشيد فضاي اتاق را روشن مي کند و به گياه مي رسد اما مستقيم برروي آن نمي تابد. 
- نور پخش شده يا فيلتر شده: نور در اين حالت از يک واسطه مانند پرده نازک يا صفحه اي مانند شيشه مات عبور مي کند و سپس به گياه مي رسد. 
آب دادن به گياهان
شما مي توانيد يک مداد را در خاک گلدان فرو برده و با امتحان سر آن از نمناک بودن خاک مطمئن شويد. گاهي يک باغبان مي تواند از با آبياري بيش از حد و از روي محبت گياهي را بکشد. اين يکي از شايع ترين اشتباهات در زمينه نگهداري از گياهان خانگي است. خاک هر گياه در فاصله دو آبياري به ميزان خاصي رطوبت نياز دارد. بعضي از آنها بايد خاکي دائما مرطوب داشته باشند و بعضي بايد در اين فاصله کاملا خشک شوند. اين هم سوالي است که پاسخ آن را بايد از فروشنده و يا شخصي وارد به باغباني بپرسيد. نکات مهم در آبياري عبارتند از: 
- در فاصله دو آبياري ميزان رطوبت خاک را به کمک يک چوب، مداد يا حتي انگشت خود اندازه بگيريد. چوب يا انگشت خود را در زير لايه رويي خاک فرو کنيد تا از ميزان نم آن مطلع شويد. 
- بهترين وسيله آبياري، آب پاش است و آبياري بايد در اطراف ساقه انجام شود.  
- گياه را طوري آبياري کنيد که اضافه آب از سوراخ زير گلدان خارج شود.  
- از آب ولرم يا گرم استفاده کنيد زيرا آب سرد موجب وارد شدن شوک به ريشه ها شده و به آنها صدمه ميزند.  
- پس از آبياري با اسپري کردن آب به شاخ و برگ ها براي گياه محيطي مرطوب ايجاد کنيد. 
- بعضي از انواع گلدان هاي تزئيني فاقد روزنه خروج آب هستند. شما مي توانيد گياه خود را در ظرفي کوچک تر و داراي روزنه، قرار داده و سپس آن را در گلدان مورد نظر خود قرار دهيد. اما به ياد داشته باشيد که گلدلن کوچک تر را به کمک چند تکه سنگريزه يا پايه، طوري قرار دهيد که کف آن مماس با سطح زيرين ظرف تزئيني نباشد و راه براي خروج آب اضافه باز باشد.  
غذا دادن به گياهان 
گياهان نيازهاي خاص غذايي دارند و در اينجا هم، زياده روي در تغذيه گياه، آن را از بين مي برد. غذاي گياهان يا کودهاي شيميايي، در سه شکل کلي عرضه مي شود: 
- حلال در آب: کود حلال در آب شامل پودر يا مايعي است که با آب رقيق شده و برروي گياه يا خاک آن ريخته مي شود.  
- غذاي جامد ميخي شکل: غذاي جامد ميخي شکل کودي به شکل ميخ يا کپسول هايي فشرده است که در خاک فرو برده مي شود و به تدريج مواد غذايي را آزاد مي کند.  
- کود دانه اي: کود دانه اي که به شکل دانه هاي ريز ساخته مي شود برروي خاک اطراف ساقه پاشيده مي شود و کم کم همراه با آب به داخل خاک نفوذ پيدا مي کند.  
تعويض گلدان
هنگامي که شاخ و برگ يک گياه بيش از حد سنگين شود يا اينکه ريشه هاي آن از روزنه خروج آب بيرون بزنند، زمان تعويض گلدان فرا رسيده است. گياه خود را به گلداني که تنها کمي از گلدان قبلي بزرگ تر است منتقل کنيد. هنگامي که گياهي را از گلدان خارج مي کنيد، گلدان را با يک دست نگهداريد و با دست ديگر محکم ساقه ها را نگهداريد و گياه را به آرامي بيرون بکشيد. نکات زير را براي تعويض گلدان در نظر بگيريد. 
- هميشه گلدان يا ظرفي را انتخاب کنيد که داراي روزنه خروج آب باشد.  
- قراردادن يک تکه توري برروي روزنه خروج آب، موجب مي شود که خاک هنگام آبياري از ته گلدان خارج نشود.  
- براي گلدان هاي خود هميشه از خاک مخصوص گياهان آپارتماني استفاده کنيد و آنها را با خاک باغچه پر نکنيد. 
- قبل از ريختن خاک گلدان در اطراف گياه، آن را مرطوب کنيد. 
- در ابتدا مقداري خاک و ماسه در ته گلدان بريزيد و آن را خوب به پايين فشار دهيد، گياه را با احتياط از گلدان قبلي خارج کنيد، خاک اطراف ريشه هاي آن را بتکانيد تا ريشه ها بتوانند به خوبي پخش شوند. گياه را در گلدان جديد قرارداده و آن را کاملا از خاک پرکنيد، اطراف آن را خوب فشارداده و محکم کنيد و گياه را کاملا آبياري نماييد. 
- اگر پس از تعويض گلدان، برگ هاي پاييني گياه قهوه اي رنگ شدند، نگران نشويد و آنها را پس از خشک شدن به آرامي جدا کنيد. 
- پس از تعويض گلدان، آن را با توجه به نياز گياه در محل مناسبي قرار دهيد.  
شرايط گلدان مناسب جهت جابجايي گياه
شرايط لازم براي يک گلدان مناسب جهت جابجايي گياه را با اطلاعات زير بدست آوريد: 
-  اندازه گلدان از مشخصات مرتبط با هم در قاعده در سر، انتها و ارتفاع برخوردار است که نام گذاري آن براساس دهانه قطر بالايي است که با ترتيب   37-25-20-12-9-7   مي باشد. بنابراين براي جابجايي گياه خود از گلداني به گلدان ديگر گلداني به مشخصات بعد از گلدان قبلي را انتخاب کنيد.  
-  گلدان هاي سفالي بدون لعاب و با لعاب، پلاستيک، چوب و فايبرگلاس هر کدام داراي ويژگي هايي هستند که گياه دار با در نظر گرفتن محل قرارگيري گلدان حساسيت گياه و هماهنگي با محيط بهتر انتخاب را داشته باشد.  
ويژگي هاي گلدان هاي پلاستيکي: تنوع در شکل، رنگ، طراحي و همخواني با محيط هاي آپارتماني.  
ويژگي هاي گلدان هاي سفالي: قابليت نفوذ آب و هوا از جدار آن به صورت دو طرفه، سنگين بودن و عدم امکان واژگون شدن، شکل و رنگ سنتي.  
-  اگر از گلدان کهنه قديمي استفاده مي کنيد قبل از جابجايي گياه رسوبات قبلي آن را پاک نماييد و در صورت استفاده از گلدان نو آن را براي مدتي غرق آب نماييد تا بدنه آن سيراب شود.  
-  براي جلوگيري از مسدود شدن سوراخ انتهايي گلدان بر اثر حرکت خاک به دليل جريان آب، سطح سنگريزه يا گلدان شکسته ها را با مقداري پوشال يا شلتوک برنج بپوشانيد تا راه خروج آب باز بماند. يک روز قبل از جابجايي گلدان داراي گياه را از آب اشباع کنيد و در هنگام تعويض دست چپ خود را در پايين گلدان قرار داده و با وارونه کردن و وارد کردن ضربه به گلدان، گياه را خارج نمايد. خاک هاي کهنه را بدون آنکه به ريشه ها صدمه اي وارد شود با يک ميله يا مداد حذف کنيد و سپس آن را درون گلدان جديد آماده شده قرار دهيد و به آن خاک غني و مرطوب اضافه کنيد. خاک گلدان را با چند لرزش و فشار دست متراکم نماييد.  
-  گياه تعويض شده در گلدان جديد را به مدت دو روز آبياري نکنيد تا ريشه ها جهت آب يابي توسعه پيدا کند. در صورت حرارت بالاي محيط مي توانيد از غبارپاشي استفاده کنيد.  
-  در صورت بسته شدن احتمالي محل زهکشي و يا تلاقي شدن خاک يک مفتول يا ميله را با احتياط در محل سوراخ زهکشي به حرکت درآوريد تا آب اضافي خارج شود.  
-  با قرار دادن زيرگلداني، آب جمع شده را مرتب خالي کنيد. 
-  در صورت عدم امکان جابجايي يک گياه از گلداني به گلداني جديد کمبود زمان، فصل نامناسب و سنگين وزن شدن آن، خاک هاي سطحي گلدان را تا حدي که به ريشه ها صدمه نزند با خاک غني و نو جايگزين کنيد.
نکاتي درمورد گياهان
گل رز: براي نگهداري گل رز در آب، ابتدا بايد گلبرگ هاي پلاسيده قسمت خارجي آن را جدا کرده و خارهاي آن را از شاخه بکنيد. سپس ساقه گل را شکاف دهيد يا آن را له کنيد.  
گل سوسن و ديگر گل هاي پيازدار: انتهاي ساقه را قطع کنيد، ماده سفيد و چسبناکي که از آن خارج مي شود را آب بکشيد و بشوييد، سپس آن را درون ظرفي از آب بگذاريد.  
گل سوسن و زنبق: انتهاي ساقه را به شکل مايع به اريب قطع کنيد. سپس آن را باز کرده داخل آب بگذاريد. بساک و پرچم را که سنگيني گرده ها روي آن است مي توانيد با انگشت فشار داده و به هم بچسبانيد زيرا اين گرده ها باعث لک شدن گلبرگ مي شود و از زيبايي آن مي کاهند.  
گل ميخک: براي آنکه ميخک دوام بيشتري يافته و شادابي اش را حفظ کند، آن را بدون قيچي با دست ببريد.  
گل شقايق: ته ساقه را روي شعله شمع يا فندک بسوزانيد تا تبديل به زغال شود.  
-  اگر مي خواهيد گل هاي شما تا آمدن ميهمان  ها تر و تازه و شاداب بماند، انتهاي ساقه ها را با دستمال مرطوبي بسته درون يخچال بگذاريد. مدت بيشتري تازه خواهند ماند.  
-  آبي که به گلدان ها مي دهيد بهتر است از نظر درجه حرارت با دماي اتاق تطبيق کند. براي اين کار، آب را در ظرفي ريخته و بگذاريد چند ساعت در اتاق بماند، تا هم درجه حرارت آن متعادل شود و هم اينکه کار موجود در آن ته نشين شود.  
-  آب لوله کشي به علت آنکه داراي کار مي باشد، براي گلدان ها چندان مناسب نيست، بهتر است يک روز قبل آب را در ظرفي ريخته و سپس گلدان ها را آب بدهيد. اين کار از قهوه اي شدن نوک برگ ها جلوگيري مي کند.  
-  آبي که تخم مرغ ها را در آن پخته ايد دور نريزيد، زيرا اين آب سرشار از املاح معدني است و پس از سرد شدن براي گياهان بسيار مناسب است.  
-  پوست تخم مرغ ها را نيز پس از مصرف، داخل ظرف دهان باريکي که حاوي آب است بيندازيد و سرش را بگذاريد. بعد از گذاشتن يک شبانه روز، گل ها را با آن آب دهيد.  
-  نوشيدني هاي گازدار مانند آب معدني يا سودار را که گاز آن رفته است دور نريزيد زيرا داراي مواد شيميايي خوبي است که به گل  ها رنگ و شادابي خاص مي بخشد.  
-  گلدان گياهان تازه خريداري را در صورتي تعويض نماييد که ريشه پر باشد و اين بدين معني است که حداقل 6ماه از زمان تعويض قبلي گذشته باشد.  
-  سعي کنيد تعويض گلدان را در آغاز فصل بهار انتخاب نماييد تا به دليل جريان شيره نباتي در پيکره گياه، ريشه بتواند صدمات وارده را در حين تعويض ترميم بافت ها خود جبران نمايد.
جمعه 6 آذر 1388  5:06 PM
تشکرات از این پست
Anabel
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:راه های نگهداری از گیاهان آپارتمانی

گياهان آپارتماني، تنوع رنگها و آرامشي كه رنگ سبز آنها در اعضاي خانواده ايجاد مي‏كند باعث شده تا كم و بيش در خانه‏ها گلداني سبز ماوا مي‏گيرد.ارتباط عاطفي كه صاحبان خانه با اين گياهان برقرار مي‏كنند گاه آنقدر زياد است كه با زرد شدن برگي از گل مورد علاقه شان گويا فرزند دلبندشان دچار بيماري شده است. در اينجا ما به مواردي اشاره مي‏كنيم كه باعث ظهور لكه‏هاي قهوه‏اي رنگ بر روي برگ‏هاي گياهان آپارتماني مي‏شود با هم مي‏خوانيم:- بعضي گياهان آپارتماني مثل آفلاندرا و آگلونما نسبت به نور مستقيم حساسند. گاهي آفتاب شديد باعث ايجاد لكه‏هاي قهوه‏اي روي برگها مي‏شود.- گاهي اين لكه‏ها حالت سوخته دارند اين ممكن است به اين علت باشد كه هنگام آبياري برگها خيس شده باشند و يا اصلا قصد شما شستن و غبار پاشي برگها باشد ولي بايد دقت كنيد اين عمل را زماني انجام دهيد كه آفتاب شديد نباشد. بهتر است آبياري گلدانها را صبح زود يا عصر انجام دهيد. زيرا قطرات آب روي برگها مثل عدسي عمل مي‏كنند. همانطور كه مي‏دانيد اگر عدسي ذره بين را كه جلوي آفتاب بگيريد هر چيزي زير عدسي باشد آتش مي‏گيرد اين حالت براي برگهاي زير قطرات آب هم انفاق مي‏افتد.در مواردي اين مورد زماني اتفاق مي‏افتد كه برگها به شيشه تكيه داشته باشند كه در اين صورت هم همان مشكل ايجاد مي‏شود.- بعضي افراد براي براق كردن برگهاي گياهان آپارتماني از مواد براق كننده شيميايي استفاده مي‏كنند. اين ماده‏ها اكثرا باعث گرفتگي روزنه‏ها و صدمه به برگها مي‏شوند. براي تميز كردن برگها مي‏توانيد از يك اسفنج نمدار كمك بگيريد.- گاهي گلدانهايي كه داخل آشپزخانه يا محلي هستند كه گاز يا دود وجود دارد دچار اين عارضه مي‏شوند بايد هر چه سريعتر گلدان را از محل دور كرده و برگهاي بيمار را حذف كنيد.- در بعضي مواقع سرماي شديد هم باعث قهوه‏اي شدن برگها و چروكيدگي آنها مي‏شود عينا همين حالت ممكن است در گرماي بيش از حد اتفاق بيافتد. بايد گلدان را به محل مناسبتري انتقال دهيد.- گاهي لكه‏هاي قهوه‏اي زير برگها مشاهده مي‏شوند و حالت برجسته و چسبنده دارند در اين مواقع روي برگهاي نزديك به رگ برگها هم لكه‏هاي زرد رنگ مشاهده مي‏شود علت اين امر حشره آفت است مي‏توانيد از سم حشره كش نفوذي استفاده كنيد.- گاهي لكه‏هاي خاكستري مايل به قهوه‏اي به دليل حمله قارچهاست كه درمان آن با قارچ كش ميسر مي‏شود. اين حالت در آنتوريم مشاهده مي‏شود.- بعضي مواقع قهوه‏اي شدن نوك و حاشيه برگها و يا گل برگ همراه خشكيدگي آن به دليل كم آبي است. آبياري را با دقت بيشتر و زمان‏هاي منظم‏تر و عميق‏تر انجام دهيد.
جمعه 6 آذر 1388  5:07 PM
تشکرات از این پست
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

گیاهان آکواریومی


گیاهان آکواریوم - Hydrophyte

گیاهان آکواریوم نقش بسیار مهمی در ایجاد تعادل اکوسیستم آکواریوم بازی میکنن . گیاهان آکواریوم درست مثل درختان عمل میکنن و محیط آکواریوم رو زیباتر و سالم تر میکنن . دی اکسید کربن و گازهای زیان آور رو از آب میگیرن و اکسیژن پس میدن . محلی برای مخفی شدن بعضی گونه های ماهی ایجاد میکنن و محرکی هستن برای تولید مثل بیشتر ماهی ها . مواد معلق در آب رو جذب میکنن و باعث شفاف شدن آب میشن . بعضی از باکتریهای مضر و معلق در آب رو هم جذب میکنن و باعث سلامتی محیط آب میشن و بطور کلی نقش مهمی در ایجاد و پایداری اکوسیستم یک آکواریوم زیبا و سالم ایفا میکنن . برای کاشتن گیاهان از یک بستر ماسه ای یا شنی استفاده میکنن . بهتره بجای استفاده از ریگ یا ماسه های کنار دریا , از ماسه های درشت و صیقلی به درشتی 5 میلیمتر استفاده بشه تا ریشه ها بتونن در داخل این بستر نفوذ کنن . استفاده از گلدانهای سفالی هم برای کاشت گیاهانی که نیاز به خاک غنی دارن و یا دارای ریشه های ترد و شکننده و یا پراکندگی زیاد ریشه هستن مفیده . این اواخر هم سبد های پلاستیکی کوچکی ساخته شده که ریشه گیاهان رو در داخل اون قرار میدن و بعد سبد رو داخل ماسه فرو میکنن . گیاهان آکواریوم در کل به سه دسته تقسیم میشن :

1. گیاهان رو آبی .
2. گیاهان میان آبی .
3. گیاهان زیر آبی .



گیاهان رو آبی :
که در سطح آب شناور هستن , قابل کاشتن نیستن و روی سطح آب رشد میکنن و نیاز به نور شدید دارن و از ذرات معلق در آب تغذیه میکنن . این گیاهان مناسب برای تولید مثل ماهی های زنده زا هستن و بچه ماهی ها در لای برگها و ریشه های نازک و کوچک اونها مخفی میشن و محیط مناسبی برای زایمان ماهی های بالغ فراهم میکنن و از طرفی هم سطح آب رو تمیز و پاک نگه میدارن به علت قرار گرفتن در سطح و جذب مواد آلی سطح آب . این گیاهان در واقع به نوعی انگل و مزاحم هم به حساب میان چون در مدت کوتاهی تمام سطح آب رو میپوشونن و مانع از رسیدن نور و اکسیژن به عمق آب و گیاهان دیگه میشن نمونه این گیاهان انگل Azolla هست که در تصویر مشاده میکنید . بهتره هر چند وقت مقداری از این گیاهان رو دور بریزید و یا از ماهی های گیاهخواری مثل سیلور دالر و یا گورامی ها هم جزو ماهیهاتون داشته باشید تا این نوع گیاهان رو کنترل کنن . در ایران تنها یک نوع از این گیاهان فروخته میشه به اسم " کرفسی " یا Wisteria که گیاهی بسیار زیبا با رشدی فوق العاده ست . کافیه یک بوته کوچک از اونو روی آب آکواریوم بندازین تا در مدت خیلی کوتاهی تمام سطح آب رو بیپوشونه و زیبایی خاصی به آکواریوم بده . یکی از گیاهان دیگه که بیشتر مخصوص برکه ها ست گیاه نیلوفره که اون هم زیبایی خاصی داره و میشه در حوض هایی که ماهی طلایی نگهداری میکنن اونو پرورش داد .



گیاهان میان آبی :
گیاهانی هستن که ریشه اونها چندان عمیق نیست و بیشتر در لایه های میانی آب معلق هستن و تا سطح آب رشد میکنن . نیاز به مواد آلی مغذی برای تغذیه ندارن و این مواد رو توسط ریشه هاشون از خود آب دریافت میکنن و نیاز به بستر مناسب ندارن .



گیاهان زیر آبی :
جزو زیبا ترین و با دوام ترین گیاهان آکواریوم هستن . متاسفانه در ایران گیاهان آکواریومی تنوع چندانی ندارن و به چند نوع خاص محدود شدن . در ایران فقط چند نوع با دوام از این گیاهان فروخته میشه . این گیاهان مثل گیاهان آپارتمانی دارای ریشه هستن و رشد خوبی دارن و زیبایی فوق العادی ای به محیط ماهی ها میبخشن . از مواد آلی موجود در بستر آکواریوم بعنوان کود و خاک تغذیه و استفاده میکنن و با جذب این مواد باعث زلال شدن آب و بهینه سازی محیط آکواریوم میشن .
جمعه 6 آذر 1388  5:12 PM
تشکرات از این پست
azadeh7
azadeh7
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 442
محل سکونت : اصفهان

عکسی زیبا از گل زعفران , تاریخچه و خواص


زَعفَران گیاهی است از تیره زنبقیان (Iridaceae)، سردهٔ زعفران‌ها (Crocus). واژه فارسی برای گیاه زعفران کُرکُم است. که در فارسی میانه به صورت کورکوم تلفظ می‌شد. در زبان ترکی زفرون (زفرو) [نیازمند منبع] و در عربی الزعفران در انگلیسی saffron در اسپانیایی azafrán در فرانسه safrane در ایتالیایی zaferano به هندی zuffron تلفظ می‌شود.   


سایت سرگرمی خبری | FarsPatogh.Com

کاشت زعفران در ایران از قدمت ۳۰۰۰ ساله برخوردار است.

این گیاه رنگی و گران‌بهای چندین ساله، بدون ساقه‌است و پیاز دارد و چون درخاک کویر به عمل می‌آید، به طلای سرخ و یا طلای کویر شهرت یافته‌است.

از هر ۱۵۰ گل، یک گرم زعفران و از حدود ۱۴۷ هزار گل تازه، یک کیلو زعفران خشک به دست می‌آید.

زعفران به علت طعم و رنگ و عطر عالی، کاربردهای فراوانی در تولید فرآورده‌های غذایی، دارویی و شیمیایی دارد.

مرکز اصلی پرورش این گیاه، مناطق کویری و کم آب جنوب خراسان و سابقه زعفرانکاری در این منطقه، به ۷۰۰سال پیش بازمی گردد.

زعفران از محدود گیاهانی است که در شرایط سخت زیستی پرورش می‌یابد. با توجه به آن که جایگاه تاریخی زعفران در ایران بوده و منشا آن نیز ایران است.

گل زعفران که به بخش کلاله و یا قرمزی آن سر ریشه می‌گویند در ابتدای برداشت به رنگ قرمز روشن است ولی به مرور به رنگ قرمز تیره‌رنگ تبدیل می‌شود.

تازه آن از عطر خوش طعمی برخوردار است و به غذاها طعم و لذت خاصی می‌دهد. برای کشاورزان در خراسان، زعفران (طلای سرخ) درآمد اصلی است.

گیاهی که تنها دو بار در اول آبان‌ماه (قبل از محصول‌دهی) و اوایل آذرماه (در پایان محصول‌دهی)، به آب نیاز دارد و تا بهار، آب باران و برف برای آن کافی است.

همچنین عصاره آن به صورت محصولی به نام Bitters Swedish توسط کارخانجات مختلف تهیه و جهت مصارف دارویی مختلف عرضه می‌شود.

بر حسب آزمایش‌هایی که در اروپا انجام شده‌است، زغفران خاصیت کاهش چربی و کلسترول خون و افزایش نفوذ اکسیژن در پلاسما را در موش آزمایشگاهی از خود نشان داده‌است.

در طب عوام نقاط مختلف جهان، زعفران به عنوان آرام بخش، ضد اسپاسم، اشتها آور و مقوی معده استفاده می‌شود.

در کشور آلمان زعفران به عنوان آرام بخش، درمان درد معده و شکم و آسم مصرف می‌شود.

mobile

 

یک شنبه 8 آذر 1388  2:22 AM
تشکرات از این پست
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

آشنایی با درخت ابریشم

آشنایی با درخت ابریشم albizia julibrissin






مقدمه :



درخت "شب خسب" و یا "ابریشم" نام نوعی درخت است که بیشتر در ایران به عنوان درخت زینتی استفاده می شود . این درخت در سطح آسیا پراکنده است و در واقع این به خاطر شرایط آب وهوایی است که گیاه را وادار می سازد تابرخی مناطق را برای رشد بهتر انتخاب کند.این گیاه دارای ظاهری بسیار زیباست وخواص درمانی آن هنوز در حال بررسی است . پراکندگی بیش از اندازه این گیاه را می توان در پاره ای از جنگلهای خزری در شمال ایران مشاهده کرد. 


رنگ پوست تنه درخت سبز نقره فام است وبرگهای آن باریک وبلند کشیده و اندازه آن 25-20 سانتی متر است وبرگچه های آن دو سانتی متر است. رنگ گلهای آن به رنگ سفید و صورتی است . گلها به صورت خوشه ای است فصل گل ریزان شب خسب از اواسط بهار آغاز و تا تابستان هم ادامه دارد.



معرفی: 

درخت شب خسب توسط یک نجیب زاده ایتالیایی در قرن 18 میلادی به مردم اروپا معرفی شد . مردم ایران این درخت را با نام درخت ابریشم می شناسند . در برخی مناطق آسیای شرقی به این درخت میموسا گفته می شود . این درخت هنگام شب و هنگامی که هوا بارانی و مرطوب است حالت افتادگی دارد .


این درخت یک درخت کوتاه و خزان پذیر است که ارتفاع و بلندی آن بین 12-5 متر است . تاج پوشش این گیاه پهن است . این گیاه کند رشد می کند و قطر سایه آن 14-7 متر است.



رنگ پوست تنه درخت سبز نقره فام است و برگهای آن باریک وبلند کشیده و اندازه آن 25-20 سانتی متر است و برگچه های آن دو سانتی متر است. رنگ گلهای آن به رنگ سفید و صورتی است . گلها به صورت خوشه ای است فصل گل ریزان "شب خسب" از اواسط بهار آغاز و تا تابستان هم ادامه دارد.
پنج شنبه 19 آذر 1388  7:45 PM
تشکرات از این پست
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

گیاه موش خوار!!!

گياه شناسان انگليسي در فيليپين گياه گوشتخوار جديدي را يافته اند که علاوه بر حشرات کوچک مي تواند موشها را هم بخورد! 

اين گياه که همانند يک مار کبرا مي تواند موشها را بخورد اين جانوران کوچک را به طرف خود جذب مي کند آنها را مي بلعد و در دهان خود زنداني مي کند. سپس منتظر مي ماند تا موش در ماده اي بزاقي که از اسيد و آنزيم ساخته شده است حل شود. به اين ترتيب مي تواند حيوان را ميل کند!

اين گياه موشخوار را گروهي از محققان انگليسي در کوه ويکتوريا واقع در مرکز فيليپين يافته اند و در بزرگداشت "سر ديويد اتنبروا" که معرف تاريخ طبيعي انگليس است "نپنثس اتنبروا" نامگذاري کرده اند.


قطر اين گياه 30 سانتيمتر است.


براساس گزارش سي ان ان، اين گروه تحقيقاتي تاکنون بيش از 20 گياه گوشتخوار را کشف کرده است.

گياهي که موش مي خورد + عکس


یک شنبه 22 آذر 1388  5:11 PM
تشکرات از این پست
doctor114
doctor114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 5491
محل سکونت : فارس

پاسخ به:بخش گیاهان



محققان استراليايي در يك پژوهش جديد دريافتند كه گياهان گلدار سرعت رشد و دگرگوني‌هاي خود را كنترل مي‌كنند و اين توانايي را مديون لوله كشي موجود در برگ‌هايشان هستند.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر تيم برادريب، دانشمند‌ دانشگاه تاسمانيا دراين زمينه خاطر نشان كرد: اين يافته مي‌تواند در توليد گياهاني كه رشد سريع‌تري دارند، مفيد باشد.

برادريب تصريح كرد: دانشمند‌ان مدت‌هاي مديدي اين سوال را در ذهن داشتند كه چرا گياهان گلدار اين گونه در سياره زمين غالب و مسلط شده‌اند. گل‌ها همواره به عنوان كليد موفقيت اين گياهان شناخته شده بودند و بنابراين پيشنهاد ما مبني بر اين كه تكامل برگ‌ها كليد رشد و افزايش گياهان گلدار است، حائز اهميت و موضوعي بحث برانگيز است.

به اعتقاد اين محقق استراليايي، افزايش و فراگيري گياهان گلدار يكي از شگفت‌آورترين و مهمترين رويدادهاي تكاملي در تاريخچه طبيعت در سياره زمين است.

محققان مي‌دانند اگر گياهي بخواهد سريع رشد كند، بايد به سرعت غذا توليد كند، اما اين امر چگونه امكان پذير است؟

به گفته پژوهشگران، سرعت فتوسنتز در گياه روي سرعت غذاسازي آن تاثير مي‌گذارد.

برادريب و دستيارانش براي اولين بار روي تراكم رگبرگ‌ها در برگ گياهان مطالعه و بررسي كردند.

آنها دريافتند كه در گياهان گلدار مدت كوتاهي پس از تكامل، تعداد رگبرگ‌ها چهار برابر افزايش يافت و اين ساختار خاص در رگبرگ‌ها، ظرفيت فتوسنتز را در برگ‌هاي گياهان گلدار به حداكثر رساند.

اين يافته جهان تازه‌اي را به روي دانشمند‌ان در زمينه‌ مطالعه روي توانايي‌ها و تكامل گياهان خواهد گشود.



 

E-Mail to: Doctor114_Rasekhoon@yahoo.com مدیر تالار ورزش و زیرتالارهای فوتبال راسخون

چهارشنبه 28 بهمن 1388  1:57 PM
تشکرات از این پست
rasekhin
gps0064
gps0064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 1751
محل سکونت : اصفهان

آیا میدانید گیاهان نیز هنگام بیماری گریه میکنند؟

         

گیاهان هنگام جراحت از طریق مواد شیمیایی که از ریشه ی آن ها متصاعد میشود؛درخواست کمک میکنند. 

وقتی که گیاهی مورد هجوم عوامل بیماری زا مانند باکتری های مضر قرار میگیرند برگ های آن به ریشه پیغام میفرستند و در درخواست کمک میکنند تا ریشه اسیدی ترشح کند تا به کمک آن باکتری های سفید به کار گرفته شوند. 

هارس بیس؛دانش یار علوم خاک وگیاه از دانشگاه دلاور گفت:گیاهان از آن چیزی که تصور میشود عاقل ترند!مردم تصور میکنند که ریشه ی گیاهان در برابر حملات عوامل بیماری زا واکنشی ندارند؛در حالی که تحقیقات جدید نشان میدهد که گیاهان راه هایی برای درخواست کمک از محیط اطراف دارند. 

گیاهان در این مواقع امواجی با طول موج بلند از برگ به ریشه ارسال میکنند و ریشه با تولید مواد آلی به این درخواست کمک پاسخ میدهد(ایسنا)

دوشنبه 10 اسفند 1388  3:30 AM
تشکرات از این پست
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

کشت توت فرنگي

 تاريخچه توت فرنگي:
 توت فرنگي ميوه اي نسبتا جديد است که تا 250-300 سال قبل به اين شکل امروزي وجود نداشت و بيشتر موارد استفاده دارويي داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگي هاي وحشي از جنگل به زمين زراعتي منتقل شد و از آن به عنوان يک گياه اهلي استفاده گرديد. در جنگلهاي شمال ايران توت فرنگي وحشي بطور فراوان يافت مي شود. بنظر مي رسد که اولين رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ايران آمد و به نام اتابکي خوانده شد.
 مشخصات گياه شناسي و ارقام موجود توت فرنگي: توت فرنگي از جنس فراگاريا (Fragaria) و گونه رژا (Resea) بوده که امروزه از گونه هاي شيلنسيس (Chilensis) و ويرجينيا (Virginia) و هيبريد بين ايندو يعني اناناس (ananasae) استفاده زراعي مي گردد.
 عموما گياهاني علفي باساقه هاي رونده يا استولون هستند.برگها مشتمل بر سه برگچه خشن و کرک دار برنگ سبز تيره بوده که در برخي از ارقام شفاف مي باشند. ساختمان گل شامل 5 گلبرگ سفيد که در قسمت تحتاني خود به يک زائده کوچک متصل است، کاسه گل شامل 5 کاسبرگ سبز رنگ بوده که در قسمت تحتاني تقريبا به يکديگر جوش خورده مي باشند. تعداد کاسبرگها در برخي از ارقام زراعتي ممکن است بيش از 5 عدد باشد. پرچمها به تعداد 20 عدد يا کمي بيشتر يا کمتر است.
 مادگي به تعداد زياد و بصورت مارپيچي بر روي نهنج قرار گرفته است و در مجموع و همراه با نهنج فرم نسبتا کشيده اي را تشکيل مي دهد. مادگي از فندقه هاي جدا از يکديگر که هر کدام داراي تخمدان با شکل راست و کوتاه مي باشد تشکيل شده است. در هر تخمدان يک تخمک وجود دارد و در واقع بذر به تعداد فندقه ها توليد مي شود. گل در واقع دو چنسه و پس از تلقيح گلبرگها ريزش کرده و نهنج بتدريج رشد و گوشتي شکل مي گيرد و ميوه بمرور زمان آبدار شده و از حالت اسيدي به قندي تبديل مي شود. اگر لقاح ناقص باشد تعداد فندقه ها محدود و چه بسا تقارن ميوه حفظ نمي شود.
 ارقام توت فرنگي به گروه ارقام بهاره يعني بوته هايي که در سال يکبار ميوه مي دهند و ارقام چهار فصله که در سال بيش از يکبار ميوه مي دهند، تقسيم مي گردند. مهمترين ارقام بهاره عبارتند از گورلا، آليسو، تيوگو، رد گانتلت، اسيتا، کاتس کيل، فرسنا
 ارقام چهار فصله: اين ارقام بسيار قوي الرشد و خزنده بوده و از اواخر ارديبهشت تا اواخر تابستان و گاهي اوايل پاييز ميوه مي دهند. ميوه ها ريز و به تعداد زيادتري در هر بوته توليد مي شوند. ارقام چهار فصله مانند: استرا، هومي جنتو مي باشد.
 ازدياد توت فرنگي: ازدياد بطريق جنسي و غير جنسي صورت مي گيرد.
 الف) ازدياد جنسي: ازدياد توت فرنگي بوسيله بذر مخصوص ارقامي است که طبيعتا توليد ساقه رونده نمي کنند و يا ارقامي که ساقه هاي رونده کمي دارند و همچنين جهت توليد ارقام جديد از روش ازدياد بذري استفاده مي شود.
 ب) ازدياد غير جنسي: در ازدياد غير جنسي که تقسيم بوته خوانده مي شود بوته هايي را که خوب رشد کرده و قوي هستند پس از خارج کردن از زمين به چند بوته کوچکتر که هر کدام داراي مقداري ريشه مي باشند تقسيم کرده و سپس آنها را در محل اصلي نشاء مي کنند. در اين روش بايد از بوته هاي سالم پايه هاي مادري استفاده گردد. روش ازدياد از طريق ساقه هاي رونده بدين صورت مي باشند که پس از ريشه دار شدن ساقه هاي رونده در تابستان از بوته مادري جدا و در محل سايه نشاء کرده و سپس در فصل پاييز بوته هاي انتخابي را به زمين اصلي انتقال مي دهند.
 شرايط خاک و شرايط محيطي رشد توت فرنگي:توت فرنگي گياهي است که در خاکهاي مختلف تقريبا سازگار است با اين وجود خاکهاي عميق نرم با بافت شني رسي را ترجيح مي دهد. بهترين PH مناسب براي توت فرنگي 5/5 تا 5/6 مي باشد. اگر ميزان آهک خاک از حد مجاز بيشتر باشد عارضه کلروز يا زرد شدن برگها بروز خواهد کرد. از لحاظ آب و هوا در شرايط مرطوب و شرايط نسبتا گرم محصول دهي مناسب خواهد داشت. در شرايط گرم و مرطوب بايد آب کافي در اختيار گياه قرار گيرد و همچنين ارقام مقاوم به گرما انتخاب گردد. در ارتفاع 400 تا 800 متري از سطح دريا مي تواند رشد مناسبي داشته باشد. نيمه مقاوم به سرما بدون پوشش کاه و کلش مي تواند تا 5- درجه سانتي گراد را تحمل نمايد ولي با پوشش ويژه تا 18- درجه سانتي گراد را متحمل است. از نظر نياز سرمايي جزء گياهان کم نياز به سرما تقسيم بندي مي شود بطوريکه در 200 تا 400 ساعت دماي کمتر از 7 درجه سانتي گراد نياز سرمايي و ناچيز آن منتفي مي گردد. سطحي بودن ريشه ها که معمولا تا عمق 15 تا 20 سانتي متري خاک توزيع مي گردد گياه را حساس به کم آبي مي کند. جهت توليد محصول بهاره بايد از ارقامي استفاده گردد که طالب روزهاي کوتاه و نياز دمايي پائين تري باشند تا گل انگيزي و محصول دهي آنها بخوبي انجام گيرد.
 در ارقام 4 فصله روز کوتاهي يا روز بلندي و همچنين پائين بودن و بالا بودن درجه حرارت زياد مطرح نيست و اين گروه از توت فرنگيها معمولا در شرايط مختلف براحتي گل مي دهند.
 پيش رس کردن توت فرنگي: توت فرنگي طبيعتا از ميوه هاي نوبرانه و از اولين ميوه هاي است که در بهار به بازار عرضه مي شود. در حالت معمولي و در مناطق معتدل زمان برداشت ميوه در اواخر ارديبهشت ماه تا اوايل تير است ولي امروزه با فن آوري هاي خاصي مي توان زمان رسيدن ميوه را به جلو انداخت. به عبارت ديگر مي توان با استفاده از وسائل و امکانات امروزي اقدام به پيش رس کردن و توليد توت فرنگي خارج از فصل نمود و عرضه توت فرنگي را مدت طولاني تري ادامه داد . البته هزينه هاي اضافي که براي پيش رس کردن ايجاد مي شود به علت قيمت بيشتري که محصول نوبرانه دارد جبران خواهد شد.
 پيش رس کردن توت فرنگي در گلخانه: مطمئن ترين وسيله براي پيش رس کردن استفاده از گلخانه است. مشکل استفاده از گلخانه در درجه اول هزينه سنگين احداث گلخانه و نياز به تخصص و تجربه کافي براي کشت توت فرنگي در گلخانه است.
 براي اين منظور مي توان نشاء توت فرنگي را ابتدا اواسط تيرماه تا اوايل شهريور در خزانه انتظار کشت کرد و 5-7 کيلوگرم در هر صدمتر مربع از کودهاي کامل ازت - فسفر - پتاس به نسبت 17 - 12 - 12 به عنوان کود پايه به زمين خزانه دارد. پس از توليد ريشه هاي قوي در نشا بوته ها شروع به ايجاد ساقه هاي رونده مي نمايند. با سرد شدن هوا بوته ها تحت تاثير نور و درجه حرارت پائين قرار گرفته و گل در آنها تشکيل مي شود. در آبان و آذر بوته ها را به گلخانه حمل کرده و در بستر کاشت به فاصله 25 تا 30 سانتي متر کشت مي نمايند.
 در گلخانه نيز مقدار 3-5 کيلوگرم کود کامل شيميايي در 100 متر مربع به بستر داده مي شود. درجه حرارت گلخانه را ابتدا روي 8 - 12 درجه سانتي گراد تنظيم کرده و با افزايش شدت نور درجه حرارت را نيز زياد مي کنند و به 15 - 20 درجه سانتي گراد مي رسانند. البته مي توان درجه حرارت را به 8 درجه سانتي گراد کاهش داد. بلافاصله پس از کاشت بايستي به اندازه کافي آبياري نمود. در آبياري توت فرنگي گلخانه اي بايد دقت شود که زمين بطور يکنواخت مرطوب گردد. به منظور جلوگيري از خطر پوسيدگي ميوه در اثر رطوبت زياد بايد گلخانه را به موقع تهويه کرد و بوسيله حرارت خشک رطوبت زيادي را کاهش داد. براي انجام عمل گرده افشاني و تلقيح بهتر گلهاي توت فرنگي در گلخانه مي توان براي هر 1000 متر مربع سطح زير کشت يک کندوي زنبور عسل در گلخانه قرار داد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

سه شنبه 11 اسفند 1388  3:51 PM
تشکرات از این پست
pasargad54
pasargad54
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 2135
محل سکونت : اصفهان

گیاه وبلاگ نویس !!!


گیاه وبلاگ نویس !!!گياهاني كه وبلاگ‌ مي‌نويسند

شايد ابتدا گمان كنيد كه اين يك داستان علمي تخيلي است كه هنوز به حقيقت نپيوسته است، اما اشتباه مي‌كنيد.

حالا تعداد گياهان يا بهتر بگويم گل‌هاي آپارتماني كه قادرند با دنياي انسان‌ها از طريق شبكه‌هاي مخابراتي، الكترونيكي و اينترنتي ارتباط برقرار كنند به عدد 2 رسيده است.

گياهي در توكيوي ژاپن و گياهي در نيويورك آمريكا حالا به شبكه اينترنت متصلند و پيام‌هاي ساده‌اي را از وضعيت خود مخابره مي‌كنند.

پست‌هاي ساده اين نباتات آدم را به ياد نسل اول بازي‌هاي رايانه‌اي (آتاري) مي‌اندازد، شايد زمان زيادي لازم نباشد تا اين گياهان وبلاگ نويس آنچنان پيشرفت كنند كه نگهباني از منازل ما را هم بر عهده بگيرند و از بيماران و سالمندان پرستاري كنند ! از آن مهم‌تر شايد به‌زودي شاهد سخن گفتن گياهان با انسان‌ها باشيم:برگ درختان سبز در نظر هوشيار هر ورقش دفتري‌ست معرفت كردگار

ميدوري سان

يك گياه گلداني كه اخبار روزانه‌اي از وضعيت و سلامت خود ارسال مي‌كند نخستين گياه وبلاگ‌نويس جهان محسوب مي‌شود. ميدوري‌سان كه در پيشخوان يك كافه ژاپني زندگي مي‌كند به كمك حسگرهايي كه به برگ‌هايش متصل است به‌طور مرتب در وبلاگ خود پست ارسال مي‌كند.

حسگرها، امواج الكترونيكي را از سطح گياه كه به نور و تماس انسان واكنش نشان مي‌دهد گرفته و آن را با اطلاعات هواشناسي و دما تركيب كرده و با استفاده از الگوريتم رايانه‌اي به صحبت‌هاي وبلاگي برمي‌گردانند.

در يادداشت 16 ماه اكتبر 2008 اين گياه در كافه‌ ژاپني در كاماكورا در نزديك توكيو آمده است: «امروز يك روز آفتابي بوده و من حمام آفتاب زيادي گرفتم».

اين گياه وبلاگ‌نويس نتيجه‌ پروژه‌ گروهي از محققان دانشگاه Keio است كه هدف آنها بررسي نحوه‌ ارتباط گياهان با استفاده از امواج الكترونيكي است. 

بوبلاگ مربوط به ميدوري سان

اين گياه، يك گياه خانگي معمولي است يعني يك ربات نيست، بلكه صرفا به كمك ربات وبلاگ مي‌نويسد.

گيرنده حساسي كه به برگ‌هاي اين گياه وصل شده، سيگنال‌هاي الكترونيكي اطراف گياه را كه عموما وابسته به نور و تماس انساني هستند دريافت مي‌كند.

سپس اين داده‌ها با اطلاعاتي نظير وضعيت آب و هوا و دماي محيط تركيب شده و بعد از ترجمه، توسط يك الگوريتم كامپيوتري وارد وبلاگ اين گياه مي‌شود. برخي از پست‌هاي وبلاگي اين گياه بدين شرح است:

۱- امروز يك روز آفتابي است و من از اين هوا لذت مي‌برم.

۲- امروز هوا ابري است احتمالا روز سردي خواهد بود.

3- متأسفم امروز اصلا سرحال نيستم.

پست‌هاي وبلاگي اين گياه ژاپني مورد توجه بلاگرهاي ايراني هم قرار گرفته: «سيستم واسط اين گياه توسط شركت كاياك طراحي شده تا اين گياه بتواند افكارش را به‌صورت آنلاين از اين كافه در شهر كاماكوراي ژاپن بنويسد.

براي اين سيستم واسط، حسگرهايي قوي طراحي شده كه قادرند حتي جريانات ضعيف بيوالكتريكي اطراف گياه را بخوانند.

اين نوسانات طبيعي مي‌تواند به محض اينكه تغييري در محيط ايجاد شد، فورا دريافت شود، مثل تغيير در دما، رطوبت، ارتعاش، امواج الكترومغناطيس و فعاليت انساني در پيرامون گياه مثل لمس و مشابه آن. همين طور هر پست حاوي يك عكس كه گياه از خودش گرفته است.

خواننده‌هاي وبلاگ اين گياه مي‌توانند از طريق وب‌سايت و يا باكسي كه در وب‌سايتش قرار داده شده، اين گياه را به‌صورت آنلاين و يا real time مشاهده كنند، براي اين كار ميزان تشعشع لامپ فلوئورسنت بايد به يك دوز مشخص برسد تا گياه واكنش نشان بدهد.»

پوتوس

از فوريه ۲۰۰۸ گياهي به اسم Pothos در توئيتر كه يك سايت اجتماعي است، وبلاگ مي‌نويسد. اين گياه زماني كه نياز فوري به آب دارد در توئيتر مي‌نويسد. برخي از پست‌هاي او اين چنين است:

1- لطفا به من آب بدهيد
2- متشكرم به خاطر آب دادن به من
3- وضعيت اضطراري: آب لطفا!

وب سایت مربوط به پوتوس

در لينك‌هاي قرار گرفته در وبلاگ پوتوس وب‌سايت شركت سازنده ابزار الكترونيكي اين گياه معرفي شده كه از جمله آنها فيلمي ويدئويي است كه در آن بعد از بي‌توجهي يك خانم خانه‌دار به يك گلدان آپارتماني و ضربه خوردن گلدان، اين گياه، از طريق تلفن، درخواست كمك مي‌كند.

فناوري به كار رفته در اين پديده اينچنين است كه يك كيت الكترونيكي كه وضعيت رطوبت را در اين گياه اندازه‌گيري مي‌كند در داخل گلدان اين گياه قرار داده شده است، اين ابزار الكترونيكي قادر است در مواقعي كه گياه نياز به آب دارد با ارسال پيام‌هايي روي تلفن همراه صاحب خود يا ارسال پيام روي شبكه اينترانتي يا اينترنتي يا حتي ارسال پست وبلاگي روي يك سرويس‌دهنده وبلاگي يا يك شبكه اجتماعي نظير توئيتر، وضعيت خود را گزارش دهد.

گياهان فضايي

كارشناسان معتقدند نسل اوليه گياهان هوشمند اينترنتي كه قادر به برقراري ارتباط از راه دور هستند، به‌زودي جاي خود را به گياهاني خواهند داد كه حتي قادرند در ماموريت‌هاي فضايي به همراه فضانوردان حضور يابند.

همچنين كنترل وضعيت گياهان از راه دور، مي‌تواند نويد بخش انقلابي تازه در كشاورزي و زراعت و باغداري باشد، شايد در آينده‌اي نه چندان دور باغداران نيز براي آبياري درختان خود نيازي به حضور در باغ و مزرعه نداشته و از پشت ميز خود همه چيز را كنترل كنند و يا اينكه گياهان، خود مديريت زراعت را در دست بگيرند.

توليد نخستين توت فرنگي‌هاي اينترنتي در ايران در مزرعه نمونه دانشگاه علم و صنعت كه خبر آن در همشهري منتشر شد نشان مي‌دهد كه گياهان اينترنتي در همين نزديكي هستند.
چهارشنبه 12 اسفند 1388  3:55 AM
تشکرات از این پست
m_bb88
m_bb88
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 969
محل سکونت : اذربایجان شرقی

گل زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

گلی بسیار زیبا

 

http://quran1391.blogsky.com/

شنبه 15 آبان 1389  8:30 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:بخش گیاهان








 




 

 
 
شنبه 29 آبان 1389  4:44 PM
تشکرات از این پست
daneshmandan
daneshmandan
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 2202
محل سکونت : بوشهر

براي زمين درخت بكاريم

 
«براي زمين درخت بكاريم» شعاري فراموش نشدني است كه از سوي سازمان ملل و در قالب يك پروژه جهاني، تمام كشورهاي جهان را به كاشت درخت براي زمين ترغيب مي‌كند و به دنبال آن مي‌كوشد تا دولت‌ها براي حفاظت از جنگل‌هايشان اقداماتي را انجام دهند.

 

اگرچه ايران از جمله كشورهايي است كه روز درختكاري را به عنوان يك روز ملي در تقويم رسمي كشور به ثبت رسانده است اما اين حركت جهاني مي‌كوشد تا حساسيت ملت‌ها و دولت‌ها را از توجه به درختكاري از يك روز ملي فراتر برده و به بهانه‌هاي مختلف اين مراسم را گرامي بدارد.

امروز معضلات زيست محيطي نظير تغييرات اقليمي هر روز بيش از پيش بروز مي‌يابند و به دنبال آن توجه به درختان و مناطق شهري نيز افزايش پيدا مي‌كند.

اين در حالي است كه ويژگي‌هاي مهندسي شهري، ساختار بيولوژيكي را نابود مي‌كند و با خارج كردن هوا از خاك و هدايت آب‌هاي جاري به بيرون شهر و جايگزين كردن فضاي سبز با ساختمان‌هاي بتوني به اين تخريب شدت مي‌بخشد. در طرح‌ريزي شهر بيش از آن كه طبيعت به شهرها آورده شود، از ساختار آن حذف مي‌شود و به اين ترتيب بدون وجود درختان، هواي شهر خشك و گرم‌تر شده و باعث تشديد آلودگي هوا، شدت يافتن بادها و افزايش صدمات و گرد و غبار‌ها مي‌شود.

فضاي سبز شهرها ريه‌هاي تنفسي شهرنشينان به شمار مي‌آيند، به همين دليل فقدان آن به معناي نبود سلامت و تندرستي در شهرها محسوب مي‌شود.

از سوي ديگر گذران اوقات فراغت براي كسب تعادل روحي امري واجب است كه نبود آن حتي روي توانايي‌هاي كاري افراد نيز تاثير مي‌گذارد. اوقات فراغت و گذران آن يعني استراحت، رفع خستگي، رشد و شكوفايي شخصيت و تفريح كه اگر از برنامه زندگي حذف شود، كسالت، فرسودگي و كوتاهي عمر را براي شهرنشينان به بار مي‌آورد. بوستان‌هاي شهري و فضاي سبز حومه از جمله منابع گذران اوقات فراغت براي بسياري از شهرنشينان است.

فضاي سبز جدا از ارزش‌هاي تفرجگاهي، اثرات زيست محيطي مهمي نيز دارد و از طريق كاشت درختان بسادگي مي‌توان يكنواختي خسته‌كننده برخي چشم‌اندازها را اصلاح يا چشم‌اندازهاي نازيبا را از معرض ديد خارج كرد.

براي كاهش آلودگي‌هاي گازي هوا، كاهش سرعت باد و در نتيجه جلوگيري از انتشار آلودگي مي‌توان از اشكال مختلف گياهان استفاده كرد. درختان از راه‌هاي مختلف به پالايش هوا كمك مي‌كنند و حتي از طريق رقيق كردن، يعني مخلوط كردن هواي تازه و پاك با هواي آلوده، ميزان آلودگي را قابل تحمل مي‌كنند. گياهان از طريق تبخير به تلطيف و پالايش هوا از برخي آلاينده‌ها كمك مي‌كنند. همچنين گياهان با ايجاد رايحه مي‌توانند مستقيما بخارات بد بوي هوا را خنثي كنند.

براساس گزارش برنامه محيط زيست سازمان ملل پروژه براي زمين بكاريم نام يك برنامه بين‌المللي است كه مردم را در حركتي خود جوش و غيردولتي و با هدفي عام المنفعه تشويق مي‌كند تا به منظور ارتقاي كيفيت زندگي انسان و حفاظت از گونه‌هاي درختان و محيط زيست و از همه مهم‌تر حفاظت از منابع طبيعي زمين براي نسل‌هاي آينده درخت بكارند.

برنامه محيط زيست سازمان ملل در گزارش خود تصريح مي‌كند، از آنجا كه درختان نقشي مهم و انكارناپذير در پايه و اساس تنوع زيستي ايفا كرده و بنيان شبكه‌هاي زيستي، سيستم‌هاي غذا، سلامت و سوخت از درختان نشات مي‌گيرد لذا كاشت ميلياردها اصله درخت توسط اين طرح جهاني خواهد توانست به حفظ تنوع زيستي موجود در زيست كره كمك كند.

تشويق مردم، جوامع محلي، دولت‌ها، بنگاه‌هاي اقتصادي و صنايع در حمايت از اين طرح جهاني منجر به كاشت 4‌/‌7 ميليارد درخت در انتهاي سال 2009 ميلادي در 170 كشور شد؛ اين در حالي است كه هدف اين طرح در انتهاي اين سال كاشت تنها 7 ميليارد درخت بود.

همزماني اين طرح در سال آخر خود با سال 2010 كه از سوي سازمان ملل متحد سال جهاني تنوع زيستي نام گرفته است، كشورهاي مختلف را بر آن داشت تا با عزمي جدي اين طرح را دنبال كنند.

پيش‌بيني اين طرح، كاشت 12 ميليارد اصله درخت در انتهاي سال 2010 ميلادي است.

طبق آمار دبيرخانه اين طرح تا 7 شهريور 1389، سهم ايران از اين حركت جهاني بسيار اندك بوده و با توجه به آمار تعداد درختان كاشته شده در قالب اين پروژه در ايران نسبت به كشورهاي ديگر اين طرح، تصميم گرفته شد تا با هماهنگي سازمان‌هاي دولتي، مراكز آموزشي، بنگاه‌هاي اقتصادي، سازمان‌هاي مردم نهاد زيست محيطي و بخش خصوصي در ايران حركت خوجوشي راه‌اندازي تا ايران نيز به عنوان يكي از كشورهاي حاوي محيط زيست در اين جهت همگام شود.

به اين ترتيب، با هدف معرفي پروژه و اعلام فراخوان همكاري براي كاشت درخت، با هماهنگي موسسه طبيعت، خانه هنرمندان و برنامه كمك‌هاي كوچك سازمان ملل در جمع بيش از 150 نفر از دوستداران محيط زيست اين پروژه معرفي شد.

خوشبختانه پس از شروع به كار دبيرخانه با هماهنگي‌هاي صورت گرفته، بيش از 3000 اصله نهال در ناحيه 7 منطقه 5 شهرداري تهران و 2 اصله نهال در مجموعه آموزشي صبا كاشته شد.

اما تا 20 مهرماه 1389 تعداد 10 ميليارد و 366 ميليون اصله درخت در قالب اين پروژه در كشورهاي جهان كاشته شده كه از اين ميان 3759 اصله آن در جهت حمايت از اين حركت زيست محيطي جهاني در ايران كاشته شده است.

به گفته مسوولان و با توجه به رايزني‌هاي صورت گرفته با اداره كل منابع طبيعي استان تهران و شهرداري منطقه 5، اداره فضاي سبز واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي، مجموعه نگهداري سالمندان كهريزك و ديگر بخش‌ها، هم‌اكنون بيش از 50 هزار چاله آماده كاشت درخت در اطراف شهر تهران وجود دارد كه منتظر خيرانديشي علاقه‌مندان و دوستداران طبيعت براي هديه نهال رايگان است.

به دنبال آن آبان ماه نيز در تهران، در پارك جنگلي تلو 5000 اصله درخت كاشته شد.

پارك تلو به مساحت 940 هكتار و در شمال شرقي تهران كه از شمال به درياچه سد لتيان، از جنوب به جاده آسفالته لشكرك، از شرق به باقي مانده اراضي ملي شده تلو و از غرب به تاج سد لتيان محدود شده است براي كاشت درخت در مرحله بعد انتخاب مي‌شود.

پوشش گياهي اين پارك شامل، 75درصد سوزني برگ و 25درصد پهن برگ است. سرو خمره‌اي، سرو نقره‌اي، كاج تهران، كاج سياه و سرو خمره‌اي گونه‌هاي سوزني برگ و بادام كوهي، پسته وحشي، عرعر، داغداغان، اقاقيا، زبان گنجشك، ارغوان، سنجد، چنار و نارون گونه‌هاي پهن برگ اين پارك را شامل مي‌شوند.

منبع تامين آب اين پارك، درياچه سد لتيان است و روش آبياري، آبياري تحت فشار قطره‌اي است.

به اين ترتيب همگام با كشورهاي دنيا، مردم تهران در قالب پروژه «براي زمين بكاريم» به نهالكاري مشاركتي در شمال شرق تهران پرداختند و سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي با حركتي مشاركتي در پارك جنگلي تلو جنگلكاري اجتماعي را تجربه كردند.

ضرورت مشاركت مردم در فرآيند جنگلكاري

به گفته دكتر جواد رزمي، هماهنگ‌كننده پروژه براي زمين بكاريم، مشاركت در منابع طبيعي فرآيندي داوطلبانه است كه در جهت منافع مردم و اهداف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري كشور گام بر مي‌دارد.

رزمي با اشاره به اين‌كه حركت به سوي جنگلكاري مشاركتي يك ضرورت است، خاطرنشان كرد: مشاركت مردم در فرآيند جنگلكاري، به جنگلداري و حفظ منابع طبيعي توسط مردم منجر مي‌شود و تك تك اقشار جامعه خود حافظ جنگل مي‌شوند.

هماهنگ‌كننده پروژه براي زمين بكاريم به سند منابع طبيعي و آبخيزداري در افق 1404 اشاره كرد و گفت: در اين سند بايد تا پايان سال 1404 نسبت مشاركت پذيري مردم در حفظ منابع طبيعي به صددرصد افزايش يابد.

وي تاكيد كرد: در جنگلكاري مشاركتي پارك تلو شهروندان در قالب سازمان‌هاي مردم نهاد مشاركت‌پذيري خوبي داشتند.

هماهنگ‌كننده پروژه براي زمين بكاريم، از اعلام آمادگي دبيرخانه اين پروژه در اجراي برنامه‌هاي جنگلكاري مشاركتي در ساير استان‌هاي كشور خبر داد و گفت: در قالب اين پروژه مقرر شده كه در 185 كشور دنيا 13 ميليارد درخت تا دي‌ماه جاري غرس شود كه تاكنون 10 ميليارد و 600 ميليون درخت در اين كشورها از جمله ايران كاشته شده است.

پنج شنبه 18 آذر 1389  5:40 PM
تشکرات از این پست
mamiran
mamiran
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 466
محل سکونت : زنجان

گل قورباغه ای

 

 گل استاپلیا یا گل قورباغه ای

گل قورباغه‌ای از خانواده ASCLEPIADACEAE است این گیاه دائمی و گوشتی دارای ساقه‌های سبز تیره و دندانه‌داری است که گاهی برگ‌های کوچکی روی آنها ظاهر شده و مجدداً می‌ریزند. گل قورباغه‌ای حداکثر ۱۰ سانتی‌متر بلندی دارد و به محلی نیم سایه و خاک سبک با زهشی خوب نیاز دارد. گل‌ها در تابستان و پائیز ظاهر می‌شوند و به شکل ستاره می‌باشند. این گل‌ها در رنگ‌های مختلف و دارای لکه‌های زرد، ارغوانی یا قرمز مایل به قهوه‌ای می‌باشند. حداقل دمای قابل تحمل برای گل قورباغه‌ای ۱۱ درجه سانتی‌گراد است. ضمناً اگر گیاه دارای رشد خوبی باشد می‌شود بهار هر سال گلدان آن را عوض کرد بنابراین نیازی به کوددهی در طول سال نخواهد داشت. تکثیر از طریق کاشت بذر یا قلمه‌های سایه در بهار یا تابستان امکان‌پذیر است.

مشخصات:

اسم علمی این گیاه Stapelia ، از خانواده Asclepiadaceae می‌باشد. این جنس بومی آفریقای جنوبی است، ساقه آن خوابیده و شاخه هایش چهار گوش، بالدار یا دندانه دار و بدون برگ است. این گیاه گلها کرک دارد و بزرگی دارد که به شکل ساره دریایی و به رنگ زرد، خرمایی و ارغوانی هستند. گلها از مرداد تا مهر در انتهای شاخه ها ظاهر می شوند و بوی بدی دارند سیستم ریشه ای این گیاه طوری است که می توان آنها را در گلدان هایی که عمق زیاد ندارند پرورش داد. تعویض گلدان هردو سال یکبار صورت می گیرد. در زمستان به گیاه گل قورباغه ای آب کمی می دهند و آن را در10 درجه سانتیگراد نگاه داری می کنند.

مراقبت:گل قورباغه ای به نور زیاد، حرارت معمولی تا زیاد، آبیاری اندک، هوای خشک، وخاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 3 گرم درلیتر، هر سه هفته یکبار، از فروردین تا شهریور، مصرف کرد.

خاک: مخلوطی از خاک باغچه با کمی تورب برای رشد و نمو گل قورباغه ای مناسب می‌باشد.

ازدیاد: گل قورباغه ای را از طریق کاشت بذر و قلمه  در اواسط بهار تکثیر می کنند. بذرها را در سینی بذر، حاوی کمپوست مخصوص گیاهان گوشتی بکارید و دردمای 20 تا21 درجه سانتیگراد نگاه دارید. نهالهای بذری در 2 هفته رشد خواهد کرد. این گیاه را از طریق قلمه گیری یا تقسیم بوته هم می‌توانید تکثیرکنید. زمانی که گیاه رشد کافی کرده و به شکل انبوه در می آید، در اواخر بهار، به آرامی ساقه هایی را ازگیاه جدا کنید و سعی نمایید این ساقه ها همراه ریشه باشد. سپس آنها را در گلدانی با قطر دهانه 6 تا 9 سانتیمتر حاوی کمپوست گیاهان گوشتی و کاکتوس بکارید. خاک را نسبتا مرطوب نگه دارید. قلمه های ساقه ای را نیز از اوایل تا اواسط تابستان، با یک چاقوی تیز، از پایه مادری جدا کنید. سپس آنها راچند روزی کنار بگذارید تا در محل برش ساقه کال تشکیل شود، آنگاه آنها در گلدانی با قطر دهانه 6 تا 9 سانتیمتر حاوی کمپوست مخصوص گیاهان گوشتی و کاکتوس بکارید.

سه شنبه 23 آذر 1389  2:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها