0

شکایت همسایه فقیر در روز قیامت

hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 23615

شکایت همسایه فقیر در روز قیامت

شکایت همسایه فقیر در قیامتذخیره مقاله با فرمت پی دی اف

کلیدواژه:همسایه، فقر، همسایه فقیر، قیامت، حقوق همسایه.
پرسش :آیا در روز قیامت ، همسایه فقیر دامن همسایه سرمایه‌دار را می‌گیرد و می‌گوید:پروردگارا! از او بپرس که چرا در را به روی من بست و احسان خود را از من منع نمود؟!

این حدیث که در کتاب « معراج السعادة » در بحث حقوق همسایگان آمده، از کیست؟ آیا سند دارد؟ زیرا راوی این کتاب شخص عالمی است، ولی از گوینده حدیث نام نبرده است:«در روز قیامت، همسایه فقیر چنگ زند بر دامن همسایه غنی و گوید: پروردگارا ! از او بپرس که چرا در را بر روی من بست و احسان خود را از من منع نمود»؟

پاسخ

← منبع حدیث

ابوحامد غزالی (متوفای:۵۰۵ ه.ق) در کتاب «إحیاء علوم الدین» کلامی را نقل می‌کند -البته نه به‌عنوان حدیث- که متن عربی آن چنین است:«...إذ یقال إنّ الجار الفقیر یتعلّق بجاره الغنی یومَ القیامة، فیقول یا ربّ سَل هذا لم مَنَعَنی معروفه، و سَدّ بابَه دونی»؟؛

[۱]

در روز قیامت، همسایه فقیر چنگ زند بر دامن همسایه غنی، و گوید:پروردگارا! از او بپرس که چرا در را بر روی من بست و احسان خود را از من منع نمود؟!
همان‌طور که گفته شد؛ این‌را غزالی به عنوان حدیث نقل نکرده، بلکه تنها به عنوان یک کلام حکیمانه بیان نمود که صاحب معراج السعادة نیز آن‌را نقل کرده است.

[۲]

↑ غزالی، محمد بن محمد، إحیاء علوم الدین‌، ج ‌۶، ص ۳۹، بیروت، دار الکتب العربی‌، چاپ اول، بی‌تا؛
۲. ↑ نراقی، ملا احمد، معراج السعادة، ص ۵۳۸، قم، هجرت، چاپ ششم، ۱۳۷۸ش.
دوشنبه 25 مهر 1401  6:34 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها