0

چرا باید حیوانات را واگذار کنیم،‌ نه معامله؟

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

چرا باید حیوانات را واگذار کنیم،‌ نه معامله؟

چرا باید حیوانات را واگذار کنیم،‌ نه معامله؟

 همرسانی

چرا نباید حیوانات را مغامله کنیم؟

از آن‌جا که حیوانات به زندگی ما شادی می‌بخشند، کاملا قابل درک است که ما دوست داشته باشیم که آنها عضوی از خانواده ما باشند. برای همین است که سال‌های سال است، خرید و فروش حیوانات یکی از راه‌هایی است که می‌توان یک همدم پیدا کرد که قدر محبت ما را می‌داند. هرچند در کنار تجارت سیاه حیوانات مراکز خرید و فروشی هم وجود دارند که به صورت استاندارد حیوانات را برای فروش عرضه می‌کنند، اما ما به شما پیشنهاد می‌کنیم به جای خرید و فروش به فکر به سرپرستی گرفتن یک حیوان از پناهگاه یا از خانواده‌ای باشید که بنا به دلایلی دیگر نمی‌توانند از حیوان خود مراقبت کنند. در این مقاله می‌خواهیم نکاتی را با هم مرور کنیم که پاسخ این سوال مهم است: چرا واگذاری و به سرپرستی گرفتن حیوانات بهتر از خریدن آن‌هاست؟

در بیشتر حوزه تجارت و معامله حیوانات خانگی، با حیوانات مانند کالا رفتار می‌کنند. کالایی که به صورت انبوه تولید می‌شوند و برای سودسازی به فروش می‌رسند. در این فرآیند حیوانات به طور معمول از اجتماعی شدن، و حتی مراقبت‌های اولیه دامپزشکی محروم می‌شوند.

چند نفر از اطرافیان شما، پیش از خرید یک حیوان درباره این نحوه از داشتن یک حیوان خانگی مطالعه کرده و درباره شرایط نگهداری و نحوه خرید کسب اطلاعات می‌کند؟ پاسخ به این سوال ناامید کننده است. ما حتی از روند خرید و فروش حیوانات به اندازه کافی اطلاعات نداریم.

اتفاق بسیار بدی که می‌افتد این است که تجارت و معامله حیوانات خانگی مردم را تشویق می‌کند که حیوانات را درست مثل یک دم دستی نگاه کنند، یعنی خرید و معامله حیوانات هیچ تفاوتی با یک خرید از روی هوس یا مد روزانه ندارد . در چنین شرایطی اتفاقی که تکرار می‌شود این است:

وقتی خرید از روی هوس و مد باشد، آن حیوان به زودی دل شما را می‌زند و دور انداخته می‌شود. در حالی که حیوانات موجوداتی متفکر و احساسی هستند که سزاوار عشق و احترام هستند.

پرورش دهندگان، فروشگاه های حیوانات خانگی، با توله‌کشی و تولید حیوانات بیشتر به دنیایی که در حال حاضر با حیوانات ناخواسته پر شده است، بحران افزایش جمعیت حیوانات خانگی را دامن می‌زنند.

آیا می‌دانید که در بیشتر پت شاپ‌ها، با حیوانات پرطرفداری مانند با سگ‌ها مانند ماشین‌های تولید مثل رفتار می‌شود؟ سگ‌های ماده در قفس‌ها و کلبه‌های کوچک نگهداری می‌شوند و بارها و بارها جفت‌‌گیری می‌کنند. این پروسه تا زمانی که سگ دیگر قادر به زایش نباشد تکرار می‌شود.

در تجارت سیاه حیوانات خانگی، آن‌ها معمولاً به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخته می‌شود. فروشنده تنها به فکر سود خود است و هرگز درباره خانواده‌ای که حیوان را به آن‌ها می‌سپارد تحقیق نمی‌کند. حتی اگر خانواده مسئولیت‌پذیر باشند و بعد از مدتی به این نتیجه برسند که امکان نگهداری حیوان خانگی را ندارند، فروشندگان هیچ کمکی به آن‌ها برای بازپس‌گیری نمی‌کنند و در صورتی که حیوان را پس بگیرند، پول خانواده‌ها را نه تنها پس نمی‌دهند، بلکه مجددا حیوان را در معرض فروش قرار می‌دهند.

بیشتر حیواناتی که در پت‌شاپ‌ها یعنی جایی که تعداد توله‌های فروخته شده بر رفاه حیوانات در اولویت است به دنیا می‌آیند- اغلب از بیماری، آلودگی انگل و عوارض ناشی از دریافت مراقبت‌های دامپزشکی ناکافی (یا اصلاً) و حمل و نقل و نگهداری در شرایط ضعیف رنج می‌برند.

مطالب مرتبط:  قبل از خرید حیوان خانگی، توصیه‌های سپهر سلیمی، مدافع حقوق حیوانات را بخوانید

عناوین این مطلب [پنهان کن]

  • درباره فروشگاه‌های حیوانات خانگی یا پت‌شاپ‌های غیرقانونی چه می‌دانیم؟
  • تب خرید و معامله حیوانات عجیب و غریب
  • راه جایگزین معامله حیوانات چیست؟
  • چه نکاتی را در واگذاری حیوانات رعایت کنیم؟
  • آماده پذیرش یک حیوان به عنوان عضو جدید خانواده خود هستند؟‌

درباره فروشگاه‌های حیوانات خانگی یا پت‌شاپ‌های غیرقانونی چه می‌دانیم؟

پت‌شاپ‌های غیرقانونیپت شاپ‌ها بیشتر حیواناتی را که می‌فروشند از دلال‌ها که شغلشان توله کشی است می‌خرند. توله‌ها معمولاً در سنین پایین از مادرانشان جدا می‌شوند، در جعبه‌ها بسته‌بندی می‌شوند، در کامیون یا هواپیما بار می‌شوند و صدها کیلومتر دورتر از زادگاهشان به نمایندگی‌ها و فروشگاه‌های حیوانات خانگی حمل می‌شوند و اغلب برای روزها بدون غذا، آب یا تهویه کافی سفر می‌کنند. پت شاپ‌ها حیوانات را به هرکسی که می‌تواند پول این معامله را پرداخت کند می‌فروشند و در واقع صلاحیت خریدار در نگهداری حیوانات مهم نیست. اگر خاطرتان باشد زمانی در کشور ما نگهداری از گربه‌هایی با نژاد پرشین کت مد شده بود. طلیعه نامداری، فعال حقوق حیوانات می‌گوید در آن دوره یعنی در بازه زمانی سال‌های ۸۸ تا ۹۵ به قدری این نژاد از گربه زاد و ولد شد که مشکلات زیادی را در چرخه تولید مثل گربه‌های پرشین کت ایجاد کرد و در این فرآیند گربه‌های ماده زیادی تنها به خاطر اینکه مد آن زمان خرید گربه پرشین کت بود، شکنجه دیدند و در بدترین شرایط جفت‌گیری و زایمان کرده و تلف شدند.

تب خرید و معامله حیوانات عجیب و غریب

علاوه بر حیوانات خانگی هر سال، مردم تسلیم وسوسه خرید حیوانات عجیب و غریب مانند لاک پشت، مارمولک، مار و میمون از فروشگاه‌ها، حراج‌ها یا اینترنت می‌شوند تا به عنوان حیوان خانگی نگهداری شوند. اما اغلب، زندگی در اسارت به سرعت منجر به درد و مرگ این حیوانات می‌شود که اغلب از سوء تغذیه، محیط غیرطبیعی و ناراحت کننده، تنهایی و استرس طاقت فرسا در حبس رنج می‌برند. در حالی این حیوانات به عنوان حیوانات خانگی به خانه ما می‌آیند که اصلا طبیعت خانگی ندارند و شرایط زندگی‌شان بسیار دشوار می‌شود. درست شبیه این است که شما تصمیم بگیرید یک ماهی را خارج از تنگ آب نگه دارید!

در تجارت حیوانات عجیب و غریب، بسیاری از حیوانات حتی به فروشگاه یا حراج نمی‌رسند. آن‌ها ممکن است از آسیب‌های ناشی از به دام افتادن و دور شدن از محیط طبیعی خود، در طول حمل‌ونقل طولانی و طاقت‌فرسا یا در اثر بی‌توجهی و بدرفتاری که از دست فروشنده‌های بی‌وجدان یکی پس از دیگری عبور می‌کنند، از بین بروند.

برخی از حیوانات وحشی که به عنوان حیوان خانگی فروخته می‌شوند، ناقل بیماری هستند. خزندگان باکتری سالمونلا را از مجرای روده خود دفع می‌کنند و آن را روی پوست یا پوسته خود حمل می‌کنند. عفونت باکتری سالمونلا در انسان می‌تواند باعث گرفتگی معده، تب و اسهال یا عفونت در خون، ادرار، استخوان ها و مفاصل شود. هرچند بسیاری از افراد بدون بستری شدن در بیمارستان درمان می‌شوند، اما باید این نکته را هم در نظر داشت که عفونت سالمونلا حتی می‌تواند منجر به مرگ شود، به خصوص در کودکان و افراد مسن.

حیوانات وحشی نمی‌توانند نیازهای اولیه خود را در اسارت برآورده کنند. در یک خانه یا یک محوطه بسته ، هیچ راهی برای تجربه زندگی واقعی و آزادی این حیوانات در طبیعت وجود ندارد.

بسیاری از آنها در فضاهایی به شدت کوچکتر از زیستگاه طبیعی خود نگهداری می‌شوند. این بدان معناست که آنها نمی‌توانند رفتارهای عادی را انجام دهند و غالباً تغذیه صحیحی دریافت نمی‌کنند. و حتی غرایز اصلی خود مانند شکار و دفاع در برابر دشمن را یاد نمی‌گیرند!

راه جایگزین معامله حیوانات چیست؟

به خاطر داشته باشید که حیوانات خانگی نمی‌توانند در محیط بیرون رها شوند. یعنی اگر حیوان خانگی‌تان را به هر دلیلی نتوانستید دیگر نگه دارید، فکر سر راه گذاشتنش را از سرتان بیرون کنید! چون آن‌ها طوری تربیت نشده‌اند که بیرون از خانه مراقب خودشان باشند و به راحتی غذا پیدا کنند. حیوانات خانگی غریزه‌ای برای دفاع از خود ندارند و رها کردن آنها در شهر مساوی با مرگ آنهاست.

به جای معامله حیوانات آن‌ها را واگذار کنیم؛ این به معنای اهدای رایگان حیوان به سرپرست جدید با در نظر گرفتن نکات و شرایط واگذاری است.
با واگذاری حیوانات به پناهگاه‌ها، یا آگهی‌های اینترنتی واگذاری در پلتفرم‌ها، افرادی که در جستجوی یک همدم حیوان جدید هستند، می‌توانند به راحتی در پناهگاه‌های مطمئن، حیواناتی را که نیاز مبرمی به یک خانه دارند پیدا کنند.

یادتان باشد، حیوانات کالا نیستند که بتوان آنها را به صورت تصادفی آنلاین خرید و فروخت. تجارت حیوانات از طریق تابلوهای پیام آنلاین یا تبلیغات طبقه بندی شده یک معامله سریع و سود محور است که در آن فروشنده و خریدار از خود درباره آینده حیوان سلب مسئولیت کرده و حتی نیازهای اولیه حیوانات را در نظر نمی‌گیرند.

چه نکاتی را در واگذاری حیوانات رعایت کنیم؟

اگر می‌خواهید حیوان خانگی خود را واگذار کنید باید آگهی واگذاری را در وب‌سایت یا صفحات شبکه‌های اجتماعی که تخصصی و رایگان این کار را انجام می‌دهند و معتبر هستند، منتشر کنید.

حیوانات به رسیدگی نیاز دارند پس حیوان را به شخصی واگذار کنید که از لحاظ مالی توانایی پوشش هزینه‌های تخصصی برای نگهداری خوب از حیوان را داشته باشد.

واگذاری حیوان یعنی این حیوان عضو جدیدی از یک خانواده می‌شود نه اینکه خانواده مالک حیوان بشود. پس باید حقوق عضو جدید در خانواده رعایت شود. با سرپرست جدید صحبت کنید تا خیالتان راحت باشد از حقوق حیوانات آگاهی لازم را دارد.
شرایط مسکونی فردی که می‌خواهد حیوان را بپذیرد بررسی کنید، آیا همسایه‌ها مشکلی با نگهداری حیوان در ساختمان ندارند؟ آیا خانواده فرد

آماده پذیرش یک حیوان به عنوان عضو جدید خانواده خود هستند؟‌

شرایط کاری و سفری متقاضی نگهداری را قبل از واگذاری در نظر بگیرید. اگر قرار است حیوان ساعات زیادی از روز را در خانه تنها باشد، این خانواده شرایط نگهداری یک حیوان خانگی را ندارند.

وقتی حیوانی را واگذار می‌کنید چون تمام نکات را برای سرپرستی متقاضی بررسی می‌کنید یک خانواده حیوان‌دوست را پیدا می‌کنید و آینده‌ای پر از عشق و آرامش را برای حیوان رقم می‌زنید که هزینه‌هایی مثل عقیم‌سازی و خرید باکس غذا و … را هم با آگاهی متقبل می‌شوند.
از اولین شروط واگذاری حیوان عقیم ساختن حیوان است. برخلاف تصور همگانی عقیم‌سازی ظلم در حق حیوان نیست بلکه با این کار کمک به سلامت حیوان و افزایش طول عمر او صورت می‌گیرد و از خطراتی چون توله‌کشی و سواستفاده در امان می‌ماند و چرخه جدایی مادر و توله برای کسب سود شکسته می‌شود.

نکته آخر اینکه در همه کشورها پناهگاه‌های حیوانات وجود دارند که محل نگهداری حیوانات بیمار و بی‌پناه است و معمولا به عنوان خیریه فعالیت می‌کنند. اگر حیوانی دارید که سرپرست مناسبی برای او پیدا نمی‌کنید و توانایی نگهداری از او را ندارید بهتر است او را به یک پناهگاه حیوانات معتبر واگذار کنید تا او را از خطرات احتمالی در امان نگه دارید.

منابع:

  • peta.org.uk
  • adoptrabinseh
  • animalcharity

 

چهارشنبه 5 مرداد 1401  2:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها