اجداد سردارقاسم سلیمانی از لرهای لرستان بودند

خصوصا بسیجیان رامی بوسم وافتخار می کنم که نسب لر دارم. التماس دعا انچه از این مفاد این نوشته برداشت می شود،اعلام صریح سردارقاسم سلیمانی به نسب لر بودن شان هست وکاملا روشن است.
اجداد سردارقاسم سلیمانی از لرهای لرستان بودند

مسیرمردم:اخیرادرخصوص منسوب بودن سردارسپهبدشهیدقاسم سلیمانی به قوم بختیاری مطالب ومباحثی کذب درفضای مجازی توسط بعضی کاربران نوشته،بیان و به اشتراک گذاشته شده که هیچ منبع معتبری نداشته وندارند.یکی از این مطالب نادرست نقل مصاحبه سردارسلیمانی بامجله سبز بوده واینکه ایشان دران نشریه خود راازقوم بختیاری معرفی کرده اند، لذاچنین نشریه ای اصلا وجودخارجی نداشته و ندارد . ازآنجایی که این سرداربزرگ متعلق به تمام جهان اسلام وایران است وخدمات ماندگار این شخصیت فاخر درتاریخ ثبت خواهدشد.
ازانجایی که این سردار مردمی همواره خودرا سرباز ایران می دانست ولی ازمنظر انسان شناسی وتبارشناسی اجتماعی به منطور روشنگری وشفافیت بیشتر در ذیل ذکر نکاتی چند را برای علاقمندان این موضوع لازم به توضیح ویاداوری می دانم:

۱-درپیشینه ی طایفه وخانواده های مشهور ومعروف به سلیمانی ساکن دراستان کرمان درمنابع آمده که ازسال ۱۷۵۰میلادی یعنی ۲۷۰سال پیش اجداد سلیمانی ها از استان لرستان فعلی به ایلات خمسه دراستان فارس کوچ می نمایندوبه مدت۱۵۰سال دراستان فارس اقامت داشتند.سپس خانواده ی پدر بزرگ مرحوم حاج حسن سلیمانی (یعنی جدسوم حاج قاسم سلیمانی ) درحدود ۱۲۰سال پیش ازاستان فارس به منطقه قنات ملک وروستاهای همجوار و توابع رابر و بافت در استان کرمان کوچ می نمایند. دربهارسال۱۳۹۸شمسی پس ازآن سیل عظیم که استان های لرستان،ایلام وخوزستان با ان مواجه شدند و آسیب های زیادی را به زندگی وخانه وکاشانه ی مردمان لرتبار دراین استانها وارد نمود وحجم تخریب وخسارت خیلی زیادبود واز طرفی کمک های اقدامی دولت کافی نبود و کاربه کندی پیش می رفت وسیل این مناطق را غافلگیر کرده بود لذا مردم اعتراض وگلایه هایی درزمینه خدمات رسانی داشتندوازتمام مقام های عالی ایران تقاضای کمک ومساعدت همه جانبه اولیه رادربخش خدمات رسانی داشتند،تا اینکه سردارقاسم سلیمانی خود نیز در حادثه سیل وارد عمل شد و باتشکیل جلساتی راهبردی بامسئولان کمک رسانی ،مدیریت بحران وفرماندهان نظامی به گفتگو نشستند و خط بن بست شکنی ازسیل را ترسیم نمودند و واردفازعملیاتی شدند.سردارسلیمانی در این قضیه،بین اقوام ومردمان مختلف سیل زده حضورپیدا کردندوازنزدیک درجریان مسائل ونظرات اتان قرارگرفت.دراین میان افرادی ازلرهای عزیز خدمت ایشان رسیدند و ازخدمات لرها به ایران درطول تاریخ می گفتند،که پس ازشنیدن سخنان انان، سردارسپهبدقاسم سلیمانی با لبخندصمیمانه ونگاه مهربانانه به آنان گفت که من خودم هم لرهستم وإن شاءالله مشکل حل می شود.این سخن سردارموجب دلداری ودلگرمی انان شد. سپس برسربرگ شخصی خود، طی یادداشتی ان مرقومه ی معروف،یعنی اعلام لربودنش را به با دست خط خود چنین نوشتند:

باسمه تعالی
دست تمام لرها
خصوصا بسیجیان رامی بوسم وافتخار می کنم که نسب لر دارم. التماس دعا انچه از این مفاد این نوشته برداشت می شود،اعلام صریح سردارقاسم سلیمانی به نسب لر بودن شان هست وکاملا روشن است.

۲-برخی افراد درفضای مجازی احتمالا از روی تعلق خاطر وصرفابرای عرض ارادت بیشترشان به سردارقاسم سلیمانی بصورت سهوا ویا نادانسته اقدام به بیان ، ترسیم وتدوین شجره سازی های فامیلی منتسب به خود می نمایند که باابتدایی ترین بررسی ها به دلیل دور بودن از واقعیت انتسابی،فاقد اعتبار اجتماعی وسندیت می باشد

۳-دریکی ازاین شجره نامه های کذب وبی اساس و یا نسب نامه های خودساخته افراد درموردسردارسلیمانی امده است که : ایشان از نوادگان جهانگیرخان بابادی عالی انور،نبیره آشیخ ویس خان بابادی ونبیره آباباجان سلیمانی است.ازانجایی که بنده خود از نوادگان جهانگیرخان بابادی بختیاری هستم وبه جهت سالها تحقیق وپژوهش بر روی اسناد ومطالعات خانوادگی اولادان جهانگیرخان بابادی عالی انور ونیز به جهت شناخت کافی ودقیق ازشجره نامه و دودمان جهانگیرخان بابادی،آشیخ ویس خان بابادی واباباجان سلیمانی بابادی وهمچنین آشنایی نزدیک با نوادگان و وراث آنها ، بدینوسیله جعل وانتسابی بودن این شجره نامه های انتسابی را اعلام می نمایم.

۴-همانطور که درمنابع آمده کوچ اولیه طایفه سلیمانی ازاستان لرستان به استان فارس درسال ۱۷۵۰میلادی (مطابق با۱۱۷۱هجری قمری)بوده است، درصورتی که تولد جهانگیرخان بابادی درسال ۱۱۷۷هجری قمری بوده.یعنی طایفه سلیمانی قبل از تولد جهانگیرخان ازلرستان به فارس کوچ کردند واین فرضیه که سلیمانی های استان فارس وکرمان از وارثین جهانگیرخان هستند مردود است وهیچ موضوعیتی ندارد.

۵- یکی از فرزندان جهانگیرخان بنام آشیخ ویس خان بوده که ۳۰سال بعدازکوچ سلیمانی ها از لرستان به فارس به دنیاامد.وهیچ یک از فرزندانش ویانوه هایش از سرزمین بختیاری خارج نشدند ومزار انان گواه این مطلب است.

۶-یکی از نتیجه ی های آشیخ ویس خان ، آباباجان نام داشت که درسال دارای دو پسر به نام های :۱-سلطانعلی۲-شیخ ویس بود.دارای یک پسرذکوربنام غلامعلی)کارمندبازنشسته آتش نشانی ذوب آهن اصفهان). شیخ ویس متولد۱۲۹۰هجری شمسی بوده که به دلیل داشتن بیماری خاص درسال۱۳۲۰هجری شمسی دربیمارستان شرکت نفت مسجدسلیمان تحت درمان ومداوا قرارگرفت ولی بعداز چند روز بستری بیمارستان را ترک کرد واز ترس برخوردو رفتار انگلیسی ها با او ازمسجدسلیمان خارج شد.این فرضیه به دودلیل مردود است. دلیل اول:چون حاج حسن سلیمانی متولد۱۳۰۱هجری شمسی است ایشان (یعنی شیخ ویس دوم)متولد۱۲۹۰هجری شمسی است. لذا قطعا فاصله سنی هیچ پدری وفرزندش ۱۱سال نمی باشد،چون معقول وقابل پذیرش نیست. دلیل دوم:چون مزارهای پدربزرگ وپدرحاج حسن سلیمانی در
روستای قنات ملک رابر استان کرمان موجودند.

۷-مرحوم حاج حسن سلیمانی متولدسال۱۳۰۱هجری شمسی در استان کرمان بوده و درسال۱۳۹۶درکرمان به رحمت خدارفتندوسردارقاسم سلیمانی متولدسال ۱۳۳۵هجری شمسی درکرمان بوده و۱۳دیماه سال۱۳۹۸دربغداد به شهادت رسیده ودرگلزارشهداری کرمان به خاک سپرده شدند.روحش شادویادش گرامی باد.
۲۹دیماه۱۳۹۸.اهواز

*منابع:
۱-نشریه فرهنگی تحلیلی نگین زاگرس.فریبرزفروتن۱۳۹۸/۱۰/۲.

۲-نامه دستنوشت سردارسپهبدشهیدقاسم سلیمانی،بهار۱۳۹۸.

۳-سلیمانی ها،گذری برقلمرو جامعه شناسی عشایری،محمدحسن مقدس جعفری،دانشگاه باهنرکرمان۱۳۷۹.

۴-برنامه ریزی توسعه جامعه عشایر،عشایرکرمان،ایل سلیمانی،طایفه علیدادی،کتابیارپند،دانشگاه شهیدبهشتی.

ضمن تشکرازشما،لطفا به دوستان علاقمندنشرداده تااستفاده نمایند