0

عذرخواهی و عذرپذیری زوجین

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

عذرخواهی و عذرپذیری زوجین

 

عذرخواهی و عذرپذیری زوجین
عذرخواهی و عذرپذیری


مقدمه

عذرخواهی هنگام اشتباه، یکی از شیوه‌های مهم تربیتی اسلام است که در آیات و روایات بدان  تأکید شده است. امام علی(علیه السلام) فرمودند: «إقْبَلْ عُذْرَ أخِیکَ وَ إنْ لَمْ یَکُنْ لَهُ عُذْرٌ فَالْتَمِسْ لَهُ عُذْراً؛[محمدباقر مجلسی؛ بحارالانوار؛ ج ۷۴، ص ۱۶۵.] عذر برادر دینی خود را بپذیر و اگر عذری ندارد، برایش عذری بتراش.»

گاهی در زندگی مشترک بر اثر ندانم­کاری­ها، بی­حوصلگی­ها و... موجب اذیت و آزار همسر می­شویم که این اشتباه­ها می­تواند چهرۀ زندگی زناشویی را زشت و نفرت­انگیز کند. آن­چه می­تواند کدور­ت­ها را از میان بردارد ، عذرخواهی هنگام خطا و اشتباه است. عذرخواهی موجب محبت و صمیمیت بیش­تر می­شود که در زندگی روزمرۀ ما زیاد مورد توجه قرار نمی­گیرد. کنارگذاشتن غرور و لجاجت و عذرخواهی صادقانه در برابر خطاها و اشتباهات، موجب ازبین­بردن زمینۀ تشنج و درگیری در کانون خانواده می‌شود کسانی که به علت غرور یا لجبازی، همیشه خود را حق به جانب می­دانند عذرخواهی نمی­کنند، زندگی پرتنشی را تجربه خواهند کرد. چه بسا بسیاری از درگیری­ها و مشکلات حاد خانوادگی از یک اشتباه کوچک شروع می­شوند که اگر بعد از همان اشتباه کوچک یک عذرخواهی ساده انجام می‌گرفت، کار به این­جاها نمی­کشید. هرگاه اختلافی میان همسران پدید آید، شایسته است هر کدام چند لحظه با خود خلوت کنند و از خویش بپرسند: «آیا اشتباه از من نبود؟» و وقتی به جواب مثبت رسیدند، با کمال شهامت از همسر خود عذرخواهی کنند و بدانند با این کار، هرگز کوچک نخواهند شد؛ چون به دستور خدا عمل می‌کنند. طرف مقابل نیز بدون منت­گذاشتن، پذیرای پوزش او باشد تا با این عمل، صفا و صمیمیت بر خانه حکم­فرما و نشاط و شادابی آن حفظ شود. در حدیثی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می­فرمایند: «زن بد، عذر شوهرش را نمی­پذیرد و خطاهایش را نمی‌بخشد.»[ همان؛ ج ۱۰۳، ص ۲۳۵.]

زن جوانی با مراجعه به دادگاه خانواده، درخواست طلاق داد و دربارۀ علت آن به قاضی گفت: «شوهرم حتی اگر مقصر صددرصد هم باشد، حاضر نیست از من معذرت بخواهد. بارها مرا به­شدت ناراحت کرده و دلم را شکسته است؛ ولی حتی یک­بار هم معذرت نخواسته و کاری نکرده که دلم را به دست بیاورد.» زن جوان ادامه داد: «همیشه این من بودم که گذشت کردم و از خطاهای او چشم­پوشی کردم؛ ولی من یک زن هستم و دوست دارم شوهرم گاهی مرا با چنین حرف­هایی خوش‌حال کند و اگر از او ناراحت می­شوم، مثل بقیۀ مردها بیاید و از من معذرت بخواهد. دیگر تحمل زندگی کنار چنین مردی را ندارم و می­خواهم از او جدا شوم.»[جام نیوز، ۵ شهریور ۹۴، کد خبر: ۵۵۲۹۸.]عذر خواهی نه تنها نشانه ضعف نیست، بلکه علتی بر مدیریت عاقلانه یک اختلاف هست. کسی که در رفتار خویش مرتکب اشتباهی ميشود و خيلي زود، عذرخواهی ميکند ، مشخص است که از بهره عقلی بالایی بهره مند است. از آن سو، پذیرش عذر هم نشانه خردمندی است.

 

در چه شرایطی عذرخواهی کنیم؟!

بعضی وقت ها حتی نمی دانیم در چه زمانی باید از همسرمان عذرخواهی کنیم!! گاهی وقت ها از رفتارهای همسرمان متوجه می شویم مشکلی پیش آمده و همسرمان با بداخلاقی رفتار ميکند و احتمالا متقابلا ما هم رفتار تند و زننده ای با وی خواهیم داشت. بعضی از رفتارهای ما میتواند سبب پیدایش ناراحتی های به حقی در همسرمان شود، با دانستن این رفتارها درک بهتری از وضعیت پیدا خواهیم کرد! درصورتی که یک یا چند مورد فهرست زیر را مرتکب شده اید، احتمالا لازم است به عذرخواهی از همسرتان بصورت جدّي فکر کنید!


تهمت ناروایی به همسرتان زده اید!

زمان زيادي براي فعالیت های کاری صرف می کنید!

بیان کردن یک حرف کاملاً غیر ضروری و مضر، دقیقا وسط یک صحبت جدّي!

مانند کودکان رفتار کردن، دقیقا زمانیکه انتظار رفتار معقولانه میرود !

کار مهمی را که مربوط به خانواده بوده است را فراموش نموده اید بگویید!

فراموش کردن روزهای مهم؛ مانند روز تولد ، سال گرد ازدواج، نخستین روز آشنایی!

برملا کردن راز همسر در موردی که وی فکر می نموده کاملاً مورد اعتماد هستید!

گرفتن یک تصمیم بد مالی به طوری که روی هر دوی شما تأثير منفی زيادي داشته است!

شوخي کردن با همسر در جمع، درحالی که فکر می کردید بامزه است ولی سبب شرمنده شدن وی شدید!

 

 

چطور می توانیم عذر خواهی تأثير گذاری داشته باشیم؟

 

در زمانیکه مجرد بودم براي عذر خواهی از کلماتی مثل" من متاسفم"" من معذرت می خواهم" استفاده می کردم و یا با انجام رفتاری حس پشیمانی می کردم و همین کلمات کافی بود. ولی در خانواده شوهرم، عذرخواهی جزیی تر و پیچیده تر شد. بجاي این که تنها بگویم" من متاسفم"، می بایست بگویم که چرا متأسف هستم. در خانواده همسر عذر خواهی خاص تر است و احتیاج به شفاف سازی دارد. آن ها انتظار شنیدن چنين جملاتی را دارند به عنوان مثال" من متاسفم که بدون توضیح اولیه رفتار بدی را مرتکب شدم".

تفاوت در روش های عذرخواهی بسیار رایج و عادی است. آیا ميدانيد موقع عذرخواهی چه کاری باید انجام دهید، به خصوص اگر میخواهید از شخصی که دوستش دارید، به روش مؤثر عذر خواهی کنید. دکتر گری چاپمن پنج زبان عذرخواهی جهانی را شرح ميدهد .

 

                                          

 

ابراز تاسف و پشیمانی

این زبان عذر خواهی به احساسات وابسته است. این نشان ميدهد که ما آگاه هستیم که سبب ناراحتی فردی شده ایم. به عنوان مثال می گویید:" من متاسفم که با لحن بد حرف کردم. من می دانم که احساسات شما خدشه دار شده است و من به خاطر آن واقعا متاسفم."

 

قبول کنید که به حس همسرتان صدمه زدید

 

هنگامی که فردی که دوستش داریم اشتباهی مرتکب شود، ما همه حس می کنیم که آسیب دیده ایم. بنابراین، مدام این مسئله را در نظر داشته باشید. به احساسات همسرتان احترام بگذارید. خودتان را جای وی بگذارید . “متاسفم که حس کردی من به میزان کافی به کمک به تو و بیرون گذاشتن آشغال ها اهمیت ندادم. من چنين قصدی نداشتم. ”

 


اجازه دهید همسرتان بداند چه قدر متأسف هستید

عذرخواهی باید کاملاً صادقانه و دوستانه باشد، نه این که تنها براي راضی کردن همسرتان چیزی را به زبان آورید. همچنین ، دلیل عذرخواهی را معلوم کنید. تلاش کنید این عذرخواهی را با موردهای ديگر همراه نکنید. هر دفعه بر یک موضوع تمرکز نموده و یک دفعه عذرخواهی کنید. قبل از این، در موقع معذردت خواهی، از جملاتی که با “من” آغاز میشوند ، استفاده کنید. به عنوان مثال، بجاي اینکه بگویید متاسفم، بگویید من بابت … متاسفم. انتخاب واژه مطلوب، مهم است. یک عذرخواهی دوستانه به ایجاد یا عدم ایجاد اعتماد دوباره کمک ميکند ، مهارت شما در برقراری رابطه را بیش تر نموده، و صمیمیت موجود در ازدواج را افزایش ميدهد .


ابراز تمایل به تغيير رفتار

این مدل عذرخواهی کاملاً شفاف است. به عنوان مثال می گویید:" من عصبانی شدم و می دانم که کارم درست نبود. من ديگر آنرا تکرر نمی کنم. چه کاری انجام دهم تا خاطرجمع شوی این رفتارم ديگر تکرار نمی شود؟"


متواضعانه از همسرتان بخواهید شما را ببخشد

براي یک عذر خواهی تاثیر گذار صادقانه و خالصانه باید درخواست بخشش کرد. به عنوان مثال می گویید:" من خيلي متاسفم که با لحن بد و ناملایم صحبت کردم و رفتار اشتباهی داشتم. می دانم این نوع رفتارم به شما اسیب رساند. من را می بخشید؟


درصورتی که نمی توانید به زبان بیاورید، بنویسید

گاهی وقت ها غرور یا خجالت اجازه نمی دهد از کسی عذرخواهی کنید. گاهی وقت ها یک يادداشت و یا نامه بهتر از صحبت کردن هست برای این که سبب ميشود بتوانید تمامی احساساتتان را بدون این که حرفهایتان را فراموش کنید بیان کنید.

 

هنگامی که میخواهید عذرخواهی کنید، کارتان را توجیه نکنید و بهانه نیاورید

این کار ارزش و جدیت اعتراف و عذرخواهی شما را از بین می برد. هیچ« اما» و« اگر» ی در جملات خویش بکار نبرید.


خودتان را ببخشید

گاهی وقت ها، بعد از تشخیص شدت درد و رنجی که در شخص مورد علاقه تان ایجاد کردید، بخشیدن خودتان کار سختی است. همانطور که باید همسرتان را ببخشید، باید براي خودتان هم حس دلسوزی کنید. بخشیدن خودتان، حس دلگرمی و اطمینان بیشتری به شما ميدهد و بدین ترتیب میتوانید سعی کنید تا همسر بهتری شوید.

 

مشکل را ریشه یابی کنید

هنگامی که به همسرتان می گویید که بابت چیزی متاسفید، بیان کردن این جمله تمام مشکلات را حل نمی کند. این جمله تنها بدان معنی است که ميدانيد چیزی اشتباه است. و باید در ادامه بگویید که سعی می کنید دفعه بعد بهتر عمل کنید. امکان دارد همان اشتباه را دوباره تکرار کنید ولی از خویش سوال کنید:


به چه دلیل دارم به خودم و همسرم اسیب می رسانم؟

به چه دلیل نمی توانم انجام این اشتباه را متوقف سازم؟

همسرم چطور میتواند براي عدم تکرار این مشکل به من کمک کند؟

آیا به کمک یک شخص ديگر، به عنوان مثال درمان گر یا مشاور احتیاج دارم؟


پرسیدن چنين سوالاتی از خودتان، کمک ميکند همسر بهتری شده و اشتباهات یکسان را تکرار نکنید. همچنين خواهید توانست براي پیشرفتتان کمک های لازم را دریافت کنید.


جبران کردن

این مدل عذرخواهی براي جبران و بازسازی دوباره روابط است. معمولاً این درخواست با زبان عشق آن فرد همخوانی دارد. به عنوان مثال میتوانید بگویید:" من نمی توانم باور کنم که این رفتار را با شما داشتم. لطفا به من بگو چه کار کنم تا آن رفتارم را جبران کنم."این یک قسمت بسیار مهم از فرایند عذرخواهی است. باید راه‌هایی برای جبران اشتباهی که مرتکب شده‌اید، پیشنهاد دهید. از حل کردن مشکلی که بوجود آورده اید، دریغ نکنید.

وقتی می‌خواهید عذرخواهی کنید، کارتان را توجیه نکنید و بهانه نیاورید
این کار ارزش و جدیت اعتراف و عذرخواهی شما را از بین می‌برد. هیچ «اما» و «اگر»ی در جملات خود به کار نبرید.

 

عذرخواهی کردن در زندگی زناشویی کاری است که بیشتر مردان انجام نمی دهند

 


عذرخواهی کردن در زندگی زناشویی کاری است که بیشتر مردان انجام نمی دهند و این تنها زنان هستند که در زندگی شان باید از شوهرشان عذرخواهی کنند.وقتی اشتباهی بین زوجین صورت می گیرد، معمولا زنان زودتر از مردان عذر خواهی می کنند. شاید گفتن جمله « من را ببخش» یا « معذرت می خواهم» از جملاتی است که مردان کمتر از آن استفاده می کنند.نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که زنان در مقایسه با مردان بیشتر عذرخواهی می‌کنند. زنان در مواجهه با برخوردهای توهین‌آمیز، آستانه تحمل پایین‌تری دارند و به همین دلیل مجبور می‌شوند بیشتر عذرخواهی کنند. همچنین محققان معتقدند، مردان کمتر تمایل به چنین کاری دارند زیرا اغلب حس می‌کنند، فردی که عذرخواهی می‌کند در موضع پایین‌تری قرار می‌گیرد. آقایان ممکن است به دلیل ترس از اعتراف به اشتباه خود، کمتر رغبتی به عذرخواهی کردن داشته باشند.
 

از زنان عذرخواهی کنید تا سکته نکنند
شاید گفتن کلمه متاسفم سخت‌ترین کار برای مردان باشد ، تحقیقات نشان می‌دهد عذرخواهی کردن از زنان می‌تواند سلامت آن‌ها را بهبود ببخشد. زنانی که در قبال رفتار بی‌دابانه یا آزاردهنده دیگران عذرخواهی دریافت نمی‌کنند، فشار خونشان بالا می‌رود و این موضوع می‌تواند خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را در آن‌ها افزایش دهد. برخلاف مردان که پس از شنیدن اقرار به اشتباه دیگران، فشارشان بالا می رود و بیش تر تههیج می شوند. به طور کلی، زنان بعد از شنیدن عذرخواهی سریع‌تر آرام می‌شوند ، در حالی که مردان برعکس زنان بیش‌تر برآشفته می‌شوند.
 

عذرخواهی کردن را یاد بگیریم
اشتباهاتی که از نظر عاطفی در روابط خود مرتکب می شویم اغلب اثرات ماندگارتر و زیان آوری بر روابط ما با دیگران می گذارد. این خطاها به تدریج بر روی هم انباشته می شود و بعد از چند سال، رابطه ما را با دیگران سرد می کند و حتی می تواند موجب قطع رابطه با آنها شود.پس قوانین یک معذرت خواهی را یاد بگیریم.
 

عذرخواهی با شیوه ای درست
هر معذرت خواهی شامل دو بخش است : 1- معذرت خواهی، 2 - پاسخ آن. برای آنکه معذرت خواهی موثر واقع شود، باید به طور کامل و درست بیان شود، مورد تعمق قرار گیرد و در آخر به آن پاسخ داده شود.
وقتی کسی دیگری را آزرده می سازد و سپس به شیوه ای سطحی عذرخواهی می کند و عذرخواهی او مورد پذیرش نیز واقع می شود، علاوه بر اینکه مشکل حل نمی شود، ممکن است اثرات زیان بار آن برای همیشه باقی بماند و در طولانی مدت، رابطه را به سوی قهقرا بکشاند و این نوع عذرخواهی، هیچ نتیجه مثبت و سازنده ای به بار نیاورد. بنابراین پذیرش معذرت خواهی نباید به سرعت و بدون تامل و تعمق صورت گیرد.

اشتباه کاملا مشخص شود

 

 

معذرت خواهی زمانی موثر واقع می شود که عمل اشتباه فرد در آن کاملا مشخص شود. بعضی اوقات مردم به خاطر عملی که چندان مشکل آفرین نبوده به عذرخواهی می پردازند و عامل اصلی رنجش را فراموش می کنند. لازم است هر مشکلی دقیقا و با موشکافی مورد تحلیل قرار گیرد تا معذرت خواهی به خاطر اصل عمل (نه ظاهر آن) انجام پذیرد.
 

از تاثیر اشتباه تان آگاه شوید
در هنگام معذرت خواهی از عمل اشتباه خود، باید از شدت تاثیر آن بر دیگران آگاه باشیم. اگر میزان ناراحتی و رنجش افراد از عملکرد دیگران را به سه بخش «خفیف، متوسط و شدید» تقسیم کنیم، لازم است میزان عذرخواهی ما دقیقا متناسب با میزان یا درجه رنجش طرف مقابل باشد.

 

به یک عذرخواهی لفظی ساده بسنده نکنید
به کار بردن کلماتی مانند «ببخشید»، «معذرت می خواهم» یا «وای؛ اشتباه کردم» و غیره، به هیچ وجه عذرخواهی واقعی محسوب نمی شود. این نوع عذرخواهی ها شاید در زمانی که ناخواسته به کسی تنه می زنیم یا به میان حرف کسی می پریم مثمر ثمر باشد اما اگر احساسات فردی را شدیدا جریحه دار کرده ایم، به هیچ وجه موثر نیستند.
 

سریع نبخشید
سریع بخشیدن افراد، دقیقا به همان اندازه خطرناک است که نبخشیدنشان، زیرا اگر عذرخواهی دیگران را بدون هیچ واکنشی فورا بپذیرید در روابط عاطفی خود با او به هیچگونه تغییر مثبت یا بهبود عاطفی دست نمی یابید. او ظاهرا آرام است. انتخاب با شماست و هیچ اجباری در کار نیست. اگر فکر می کنید عذرخواهی او از صمیم قلب و واقعی نیست، آن را رد کنید.

مردانه عذرخواهی کنید
در اتفاقات مهم ناتوانی در عذرخواهی ممکن است به همه روابط مان صدمه بزند، چه روابط کاری و چه شخصی. اینکه یاد بگیرید چطور به درستی عذرخواهی کنید، قدمی مهم در عاقل شدن تان است. گاهی غرور، شرم و خشم نمی گذارد جمله «معذرت می خواهم» بر زبانمان جاری شود. همه ما گاهی اشتباه می‌کنیم. باید نواقص خود را جزء بخشی از زندگی خود قبول کنیم. سرکوب نکردن آن، شما را از دیگران دور می‌کند و پذیرفتن آن به رشد فکری شما کمک می کند.
 

کارهایی که می توانید انجام دهید


اگر نمی‌توانید به زبان بیاورید، بنویسید
گاهی‌اوقات غرور یا خجالت اجازه نمی‌دهد از کسی عذرخواهی کنید. گاهی‌اوقات یک یادداشت و یا نامه بهتر از حرف زدن است زیرا باعث می‌شود بتوانید همه احساساتتان را بدون اینکه حرفهایتان را فراموش کنید بیان کنید.
 

در صورت لزوم از شوخ‌طبعی استفاده کنید
بعضی شوخی‌ها، اگر درست باشند، می‌تواند فشار موجود را شکسته و باعث خنده هر دو شما شود. البته دقت کنید که گفتیم شوخی که درست و مناسب باشد، اگر به همسرتان خیانت کرده باشید، دیگر نمی‌توانید درمورد آن جوک بسازید و بخندید.
 

یک عذرخواهی بدون جدیت بدتر از عذرخواهی نکردن است
ناراحتی و عصبانیت فرد از شما با این رفتار بیشتر می‌شود. بگویید که فهمیده‌اید چرا اشتباه کرده‌اید.
 

 

راه های عذرخواهی از همسر چیست؟

را های عذرخواهی از همسر را می توان در سه چیز خلاصه کرد:

    قبول اشتباه
    کنار گذاشتن غرور
    در آغوش گرفتن همسر

مرحله  اول : شناخت اشتباه

قبول اشتباه از مهم ترین راه های عذرخواهی از همسر این است که قبول کنیم اشتباه کردیم. اگر از او ناراحتی و لج و لجبازی یا فشار دیگران عذرخواهی کنید قطعا همسرتان نمی تواند شما را ببخشد. این موضوع از نوع نگاهتان مشخص است. البته شاید شما اشتباه نکردید در این صورت اگر همسرتان عذرخواهی نکرد چه کنید؟ اگر شما عاقل تر و منطقی تر باشید می بخشید و خودتان موضوع صحبت را باز میکنید و با هدیه یا شاخه گلی نشان می دهید جنبه شما چقدر بالاتر از او بوده و هست.

مرحله دوم: کنار گذاشتن غرور

بعد از اینکه به اشتباهتان پی بردید دو دو تا چهار تا بکنید. غرور و لجبازی کار را سخت تر می کند. مخصوصا اگر همسرتان را دوست دارید اجازه دهید متوجه شود  که چقدر دوستش دارید. غرور برخی از زوجین باعث می شود که نتوانند حرف هایشان را رو در رو بزنند و سعی می کنند با یک پیام سر و ته قضیه را هم بیاورند. تاثیر عذرخواهی رو در رو بسیار بیشتر از دادن پیغام و پسغام است.

مرحله سوم: در آغوش گرفتن همسر

بله درست است. این گزینه معجره می کند متواضعانه همسرتان را در آغوش بگیرید. تماس جسمی، آغوش شما در فراموش کردن اختلافات و دعوا به به شما کمک بزرگی خواهد کرد. این موضوع باعث می شود همسرتان برای ادامه زندگی به شما دلگرم شود و این اختلافات را کنار بگذارد. در این شرایط یک هدیه کوچک می تواند به شما در بیان پشیمانی تان کمک بزرگی کند.


زمان مناسب برای عذرخواهی از همسر چه زمانی است؟

شاید با خود بپرسید زمان مناسب عذرخواهی از همسر چه زمانی است. بسیاری از ما نمی دانیم چه زمانی از همسرمان عذرخواهی کنیم. در مواردی که علت دعواهای آن را می دانیم بهتر است بعد از مدتی مثلا 1 ساعت از همسرتان عذرخواهی کنید ولی گاهی اوقات از رفتار و اخلاق همسرتان می فهمید که شما بد است یا با شما بدرفتاری و بداخلاقی می کند یا رفتار زننده ای با شما دارد . در این شرایط بهتر است همان لحظه با او صحبت کنید و علت را جویا شوید. اگر از شما و رفتارتان ناراحت است او را آرام کنید و به او اطمینان دهید که دوست نداشتید او را ناراحت کنید. در این حالت زمان مناسب عذرخواهی از همسر دوست بعد از ناراحتی و عصبانیت اوست.

اما چگونه متوجه شویم که اشتباه از شما بوده است؟ شما قطعا همسر خود را می شناسید و در مورد جزئیات زندگی با او صحت کرده اید که او چه چیزی دوست دارد و چه چیزی دوست ندارد. یا چه رفتاری را می پسندید. اگر کاری کرده اید که خلاف چیزهای بوده که همسرتان دوست داشته متوجه اشکال کار خواهید شد.

اگر با عذرخواهی شما هم شکل حل نشد توصیه می کنیم به شماوره خانواده مراجعه کرده و علت را ریشه یابی کنید.


دلجویی از همسر چگونه است؟

دلجویی از همسر معمولا بعد از کلمات عذرخواهی، جواب می دهد. مثلا اگر اختلافی پیدا کرده اید و نیاز به عذرخواهی بود می توانید از اظهار ندامت و پشیمانی از همسرتان دلجویی کنید. به این صورت که به او بگویید منظوری از این کار نداشته اید و او را بیش از هر کسی دوست دارید و دوست ندارید که او را آزرده کنید.

دلجویی از مردان چگونه است؟ برای دلجویی از مردان باید از کلماتی استفاده کنید که اعتماد به نفس آن ها بالا ببرد. مثلا " من می دونم تو بهتر و قویترین مرد دنیایی"، " من قدر محبت تو رو نمی دونم، منو ببخش" " مرسی که به فکر زندگی هستی" ، " می دونم صلاح من رو می خواهی من کاملا درکت می کنم"


دلجویی از زنان

خانم ها معمولا از گوش عاشق می شوند و حس شنیداری بالایی دارند. مردان می توانند علاوه بر عذرخواهی تا می توانند حرف های عاشقانه بزنند. جملاتی مثل " من عاشقتم عزیزم" " تو خوشگل ترین دختر دنیایی" " تو همیشه تو قلبمی حتی تو بدترین شرایط" برای خانم ها بسیار موثر است.


اشتباهات در دلجویی از همسر چیست؟

در این بین اشتباهات در دلجویی از همسر نیز باعث بدتر شدن اوضاع می شود. به همین دلیل توصیه می شود اگر علت اختلا شما بر سر مساله ای بسیار جدی است قبل از تصمیم به انجام کاری با مشاوره ازدواج صحبت کنید تا طبق شرایط و زندگی تان، به شما راهکار بدهد.

    اگر قصد معذرت خواهی دارید بعد از عذرخواهی از کلمات مثل " من اشتباه کردم اما مقصر خودت بودی" یا " به خاطر بچه ها ازت معذرت خواستم نه به خاطر خودت"استفاده نکنید.
    هیچ گاه از واسطه نخواهید از طرف شما از همسرتان عذرخواهی کند. معمولا افراد مغرور نمی توانند رو در رو از همسرشان عذرخواهی کنند و همیشه نیاز دارند یکی را واسطه خود قرار دهند.
    از پیام دادن یا زنگ زدن هنگام عذرخواهی بپرهیزید. عذرخواهی های حضوری بسیار موثر هستند.
    از لغات اما و اگر قبل و بعد از عذرخواهی استفاده نکنید و بیش از حد درباره موضوع دعوا صحبت نکنید.
    دلیل و عذر و بهانه را کمتر کنید و جوری رفتار کنید که همسرتان دوبهر به گذشته برنگردد زیرا مجبورید این شرایط را از اول بررسی کنید..
    سعی کنید در ازای عذرخواهی کاری از همسرتان برای او شرط نگذارید.

روش های آشتی با همسر چیست؟

آشتی با همسر پیچیدگی های خاص خود را دارد. اینکه چه راهی را برای آشتی با همسرتان پیش بگیرید بسته به شرایط روانی و اخلاق همسرتان متفاوت است. برای آشتی با همسر تنها کاری که می کنید این است که باید صبر کنید تا از جو دعوا بیرون بیایید. در این شرایط اصلا دعوا را کش ندهید و حتی اگر هم او قصد داشت دعوا را کش دهد سکوت کنید. سکوت شما باعث می شود که خود به خود از کرده خودش پشیمان شود.

اگر از آن دسته افرادی هستید که همسرتان زیاد قهر میکند باید به شما بگوییم کار سختی در پیش دارید. شاید با خودتان بگویید که اهل منت کشی نیستید و نمی توانید مدام عذرخواهی کنید. اما این را بدانید علاوه بر اینکه باید مهارت آشتی با همسر را بیاموزید بلکه کاری نکنید که مجبور باشید مدام عذرخواهی کنید. بی شک نوع رفتار و اخلاق شما و همچنین نحوه برخورد شما در چالش های زندگی، در سیستم زندگی تان بسیار مهم است. می توانید این مهارت ها را با کمک مشاورع قبل از ازدواج بالا ببرید و فکر همه جا را بکنید.

 


منابع:

https://www.beytoote.com/wedlock/tafahom/spouse4-apologize-attack.html

https://www.beytoote.com/wedlock/movafaghiat-raz/impact8-pology-life.html

https://virgool.io/@family_counselling/

https://www.balagh.ir/content/14414

چهارشنبه 19 آبان 1400  2:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها