بیماری بواسیر یا هموروئید که بسیاری از افراد جامعه به آن مبتلا می شوند، با توجه به علائم آزاردهنده ای که دارد باید در اولین فرصت درمان شود. اما افراد زیادی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی به موقع برای درمان آن مراجعه نمی کنند و همین باعث میشود بیماری آنها پیشرفت کند.
در ادامه به بررسی کامل بیماری هموروئید، علائم و نشانه ها و روش های درمان آن خواهیم پرداخت:
بواسیر یا هموروئید چیست؟
بواسیر یا هموروئید یکی از بیماری های شایع حال حاضر است که ممکن است هر کسی و در هر سن و سالی به آن دچار شود. هموروئید در حقیقت رگ های خونی بزرگ شده و متورمی است که در داخل یا اطراف مقعد ایجاد می شوند.
این عروق بطور طبیعی در مقعد وجود دارند اما زمانی که دچار آسیب دیدگی شوند، متورم شده و به شکل بیماری هموروئید بروز پیدا می کنند. بیماری هموروئید در دو نوع بواسیر داخلی (ایجاد آسیب در رگ های دیواره داخلی مقعد) و بواسیر خارجی (ایجاد آسیب در عروق اطراف مقعد) ایجاد می شود.
معمولا بیماران با شکایت از علائم آزاردهنده ای که بواسیر ایجاد می کند به ما مراجعه می کنند و به دنبال سریع ترین راه درمان هستند.
البته برخی از مبتلایان هم به دلیل خجالت، ترس یا هزینه های درمان، مراجعه به پزشک را به تاخیر می اندازند و سعی دارند این بیماری را در خانه و با دارو درمان کنند. این کار باعث می شود روند درمان بیماری شما پیچیده و سخت شود.
در حال حاضر جراحی و لیزر بواسیر یا هموروئید تنها راه های درمان قطعی این بیماری هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
نشانه ها و علائم
همانطور که در بالا اشاره کردیم علائم بواسیر داخلی و خارجی می تواند متفاوت باشد. همچنین با توجه به درجه هموروئید شدت این علائم تغییر می کند. اما در اینجا رایج ترین علائم بواسیر که در میان بسیاری از بیماران مشترک است را بررسی می کنیم:
- احساس درد هنگام نشستن و دستشویی رفتن
- مشاهده خونریزی یا خون در مدفوع
- احساس خارش و سوزش
- برآمدگی یا بیرون زدگی در ناحیه مقعد
- احساس دفع نشدن کامل مدفوع
مشاهده هر یک از این علائم نشان دهنده وجود نوعی اختلال در سیستم گوارشی یا ابتلا به نوعی از بیماری های مقعد و نشیمنگاه است. بنابراین اگر این علائم را تجربه میکنید حتما برای تشخیص قطعی به پزشک مراجعه کنید.
دیدار با پزشک و سوالاتی که باید بپرسیم؟
بعد از اینکه با نشانه های آزاردهنده هموروئید مواجه شدید، اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به دکتر متخصص بواسیر یا هموروئید است.
انتخاب پزشک با تجربه و متخصص تاثیر زیادی در روند و نتیجه درمان بیماری شما خواهد داشت، پس حتما با وسواس آن را انجام دهید.
بعد از اینکه به پزشک مورد نظر مراجعه کردید، در ابتدا علائمی که تجربه کردید را بطور کامل شرح دهید. در مرحله بعد نوبت به معاینه فیزیکی مقعد می رسد و بیمار باید به حالت سجده یا به پهلو دراز بکشد تا پزشک بوسیله انگشت داخل مقعد را از لحاظ وجود زائده هموروئیدی بررسی کند.
در اکثر مواقع بیماری در همین مرحله تشخیص داده می شود، اما اگر دکتر نتواند با معاینه فیزیکی بیماری شما را تشخیص دهد به سراغ روش های معاینه دیجیتال مقعد مثل آنوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی می رود. این روش های امکان مشاهده کامل مقعد و کانال رکتوم و تشخیص دقیق را برای پزشک فراهم می کند.
بعد از تشخیص بیماری، پزشک بهترین روش درمانی مورد نظر را به بیمار پیشنهاد می دهد. در این مرحله سوالاتی که باید حتما از پزشک بپرسید شامل موارد زیر است:
- نحوه درمان بیماری چگونه است؟
- روش درمان پیشنهادی چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟
- هزینه درمان چقدر است؟
- دوران نقاهت بعد از درمان و مراقبت های بعد از آن چگونه است؟
- آیا احتمال دارد بیماری دوباره برگردد؟
درمان هموروئید
راه های مختلفی برای درمان هموروئید وجود دارد که طبق نظر پزشک و شرایط بیماری شما، بهترین روش پیشنهاد می شود. اما تجربه ثابت کرده که اکثر بیماران به دنبال بهترین و سریع ترین روش برای درمان قطعی بواسیر هستند که کمترین میزان درد و بهترین نتیجه را داشته باشد. در ادامه روش های مختلف درمان بواسیر که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد را بررسی می کنیم:
لیزر هموروئید
درمان بواسیر یا هموروئید با روش نوین لیزر در حال حاضر بهترین راه درمان این بیماری شناخته میشود که به دلیل مزایای فراوان، مورد استقبال بسیاری از بیماران قرار گرفته است.
- در این روش با استفاده از اشعه لیزر که نوری متمرکز و یکپارچه است زائده هموروئیدی را از بین می برند. این عمل بصورت سرپایی و در زمانی کمتر از نیم ساعت انجام می شود.
- نیازی به بیهوشی نیست و عمل لیزر تحت بی حسی موضعی صورت می گیرد و بیمار بدون بستری و بلافاصله بعد از عمل مرخص می شود و بعد از یک روز می تواند به فعالیت های روزانه خود برگردد.
- همچنین درمان بواسیر با لیزر یک روش بدون درد، خونریزی و بدون هیچگونه عوارض است که احتمال بازگشت بیماری هم در آن بسیار پایین است.
جراحی بواسیر
عمل جراحی بواسیر تحت بیهوشی و در بیمارستان یا کلینیک انجام می شود و معمولا مشکلات و عوارض زیادی برای بیمار به دنبال دارد.
عمل بواسیر به دو روش هموروئیدکتومی باز و بسته انجام می شود و طی این عمل با استفاده از تیغ جراحی زائده بواسیری بطور کامل حذف می شود.
در روش هموروئیدکتومی باز بعد از بریدن این زائده، زخم بصورت باز باقی می ماند تا خود به خود ترمیم شود. معمولا پزشک برای پیشگیری از عفونت محل جراحی را بخیه نمی زند.
روش هموروئیدکتومی بسته هم دقیقا مشابه روش باز انجام می شود، با این تفاوت که در انتها محل جراحی با بخیه بسته می شود.
https://wikivand.ir/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D9%88-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D9%86-%DA%86/