0

🌼 پرسش: چرا راه شهادت براي خانم ها تا حدود زيادي بسته است؟

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

🌼 پرسش: چرا راه شهادت براي خانم ها تا حدود زيادي بسته است؟

🌼 پرسش:
چرا راه شهادت براي خانم ها تا حدود زيادي بسته است؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌼 پاسخ:
با عرض سلام و ادب خدمت شما
از حسن اعتمادتون سپاسگذارم اميدوارم زندگي بسيار خوب و موفق و با عاقبت بخيري را داشته باشيد
پرسشگر محترم؛
در روايت آمده است « أَشْرَفَ الْمَوْتِ قَتْلُ الشَّهَادَة» (1) شريف ترين و ارزنده ترين مرگ، كشته شدن و شهادت در راه خدا است.
پيامبر اكرم (ص) مي فرمايد : « هر كسي آرزوي شهادت داشته باشد و صادقانه از خدا بخواهد او را با شهادت از دنيا ببرد، به آرزويش مي رسد، حتي اگر كشته هم نشود ثواب شهيد به او داده مي شود.» (2)
پرسشگر محترم؛ اين تنها شما نيستيد که آرزوي شهادت داريد بلکه شهادت، آرزوي هر مؤمن و از ويژگي هاي رفتاري اوست.
در حديثي از حضرت رسول خدا (ص) آمده است: مَنْ سَأَلَ اللَّهَ الشَّهَادَةَ بِصِدْقٍ بَلَّغَهُ اللَّهُ مَنَازِلَ الشُّهَدَاءِ وَ إِنْ مَاتَ عَلَى فِرَاشِهِ (3) هر كسي با صداقت از خدا شهادت بخواهد خداوند او را به درجات و مقامات شهدا نايل مي گرداند. اگر چه در بستر خود بميرد.
طبق روايت اگر شما با محبت قلبي و عملي اهل بيت، به مرگ طبيعي نيز از دنيا برويد ثواب شهيد را داريد. پيامبر اكرم (ص) فرمود: مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِيداً (4) هر كسي بميرد در حالي كه محبت آل محمد(ص) در دل داشته باشد شهيد است.
فردي به نام منهال مي گويد، روزي خدمت امام صادق (ع) عرض كردم: دعا كن خداوند شهادت را روزي من گرداند. امام فرمود: مؤمن ( در هر حال ) شهيد است .(5)
اما شهادت مي تواند دو معنا داشته باشد. يکي شهادت به معناي خاص يعني کشته شدن ميدان جهاد يا به دست دشمنان اسلام
و يکي در معناي اينکه اجر شهادت را برده باشند. در هيچکدام از اينها فرقي بين خانمها و آقايان نيست.
مقام «شهيد» و «شهادت» در فرهنگ اسلامي، منحصر به كساني كه در ميدان جهاد كشته مي شوند، نيست؛ هر چند آنان از روشن ترين مصاديق براي اين واژه هستند.
اما چه بسيار افرادي که در بستر از دنيا رفتند ولي اجر شهيد را دارند و چه بسيار افرادي که در ميدان نبرد کشته شدند و مرداري بيش نيستند.
 بر اساس روايات و آيات، همه كساني كه عقيده حق داشته، در مسير حقيقت گام بر مي دارند و در همين راه از دنيا مي روند در زمره شهدا هستند و اجرشان مانند آنان است.
 براي نمونه روايتي آمده است: «كسي كه در راه تحصيل علم از دنيا برود، شهيد مرده است» (6) يا در روايت ديگري آمده است: «اگر كسي با وضو بخوابد و مرگ او در خواب فرا رسد، نزد خداوند شهيد است» (7) . هم چنين در روايت ديگري آمده است: «هر كس بميرد و حب آل محمد صلي الله عليه و اله در دلش باشد ، شهيد است»
استاد مطهري ميفرمايند "شهيد كسي است كه يك روح بزرگ دارد؛ روحي كه هدف مقدس دارد. كسي است كه در راه عقيده كشته شده است. كسي است كه براي خودش كار نكرده است. كسي است كه در راه حق و حقيقت و فضيلت قدم برداشته است. مَثَل شهيد، مَثَل شمع است كه خدمتش از نوع سوخته شدن و فاني شدن و پرتو افكندن است. تا ديگران در اين پرتو كه به بهاي نيستي او تمام شده، بنشينند و آسايش بيابند و كار خويش را انجام دهند. آري، شهدا شمع محفل بشريتند. سوختند و محفل بشريت را روشن كردند.
شهادت، قداست خود را از اين جا كسب مي كند كه فدا كردن آگاهانه تمام هستي خود است در راه هدف مقدس."
درست است که همه ما در دنيا اهداف و آرزوهايي داريم، ولي در يک نگاه بالاتر و کلي تر، بزرگترين آرزوي همه، رسيدن به کمال نهايي و سعادت واقعي ست. اما مهمترين مسئله تشخيص وظيفه به شکل صحيح و انجام دادن اين وظيفه با تمام توان است.
با اينحال براي كسب مقام شهيد در قيامت راه هائي وجود دارد كه در روايات مطح گرديده است.
يکي از اين راه ها طلب شهادت است.
پيامبر اكرم فرمود: «هر كه براستي خواهان شهادت باشد، (ثواب آن) به او داده مي شود، هر چند به شهادت نرسد».
در روايت ديگر فرمود: «هر كه صادقانه از خداوند شهادت را مسئلت كند، خداوند او را به منزل هاي شهيدان برساند، هر چند در بستر خود بميرد».
 همچنين فرمود: «بسا كساني كه با جنگ افزار كشته شوند، اما نه شهيد باشند و نه ممدوح و بسا كساني كه در بستر خود به مرگ طبيعي بميرند، اما نزد خداوند صديق و شهيد به شمار آيند»
يکي ديگر از اين راه ها حفظ پاکدامني و عفت است. اميرالمومنين علي عليه السلام: «مجاهدي كه در راه خدا به شهادت رسيده باشد، پاداشش بيشتر از كسي نيست كه بتواند گناه كند و پاكدامني ورزد»
راه ديگر ايمان و حب آل محمد صلي الله عليه و اله و سلم است. ايمان، حب آل محمد؛ اميرالمومنين علي عليه السلام فرمودند: « مومن در هر جائي كه بميرد و در هر لحظه و ساعتي كه جانش گرفته شود، شهيد است». و پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم هم فرموده اند: «هر كه بر دوستي آل محمد بميرد، شهيد است».  همچنين از امام سجاد عليه السلام نقل شده که فرمودند «هر كه در زمان غيبت قائم ما برموالات و دوستي ما بميرد، خداوند پاداش هزار شهيد، مانند شهيدان بدر و احد به او عطا كند». (8)
روايات در اين مورد زياد هستند و نشان مي دهد که شهادت، فقط منحصر در ميدان جنگ نيست و مي توان با اصلاح اعمال و رفتار، پاداش شهادت را به دست آورد.
نکته آخر؛
شرط رسيدن به مقام شهادت ايمان و تقوا است. اگر شخصي در مسير خداوند حرکت کند و به پله هاي بلند انسانيت و ايمان رسيده باشد شهادت کمترين چيزي است که در اين دنيا نصيبش مي شود و مقام قرب اللهي در آخرت چشم انتظار اوست. در بعضي از روايات آمده است: فرد مؤمن (چه زن و چه مرد) اگر در بستر بيماري هم بميرد، در زمره شهدا محسوب خواهد شد.
موفق باشيد
پي نوشت ها :
1. الفقيه، شيخ صدوق، انتشارات جامعه مدرسين قم، سال انتشار 1413ق، ج4، ص 402 .
2. بحار الانوار، علامه مجلسي، مؤسسه الوفاء بيروت - لبنان، سال انتشار 1404 ق، ج 67، ص 201.
3. همان.
4. همان، ج 23، ص 233.
5. همان، ج 24، ص 38 .
6-7. سفينه البحار، شيخ عباس قمي، دارالاسوه، ج 4، ص 513.
8. ميزان الحكمه، ترجمه حميدرضا شيخي، نشر دار الحديث، ج 6، ص0 288 تا 2884.


🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️

پنج شنبه 10 تیر 1400  2:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها