0

✅پرسش: چطور ميشه با خدا معامله کرد

aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

✅پرسش: چطور ميشه با خدا معامله کرد

مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

✅پرسش:
چطور ميشه با خدا معامله کرد
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم

معامله با خدا يعني کاري را براي خدا انجام دهيم ودر مقابل توقع داشته با شيم که خداي متعال هم به ما در مقابل آن چيزي بدهد يا حاجتي را روا نمايد و مانند آن. از نظر اخلاقي به طور کلي معامله با خدا اشکال ندارد، ولي درست نيست انسان در حوزه واجبات، وظيفه ديني يا مثلا ترک گناه خود را مشروط به اين کند که مثلا خداوند فلان حاجت مادی ما را برآورد؛ زيرا در هر صورت انجام واجبات وظيفه است و گناه کردن حرام است و توبه کردن در هر شرايطي واجب شرعي است و نمي شود گفت من وظيفه واجب خود را بشرطي انجام مي دهم که فلان کار را براي من انجام دهي.
اگر خداوند هيچ حاجتي را هم روا نکند، ما بايد از گناه خود توبه کنيم چون در غير اين صورت گرفتار عوارض و آثار آن خواهيم شد؛ بدون اینکه به خداوند ضرری برسد.
مومنِ زیرک و باهوش، در معامله همیشه باید در جائی سرمایه گذاری کند که به سودآوری آن اطمینان داشته باشد. آن هم سود حداکثری. سودی که زوال پذیر بوده و فقط برای مدت محدودی انسان را به لذت برساند، سود حقیقی نیست. مهمترین سود، آن است که دائمی و زوال ناپذیر بوده و خوشبختی ابدی ما را تامین کند.

در اصل معامله با خدا، همان تقدیم بندگی و اطاعت از اوست، که ما به ازای آن، خوشبختی و سعادت بی نهایت است.

همچنانکه خودش در حدیث قدسی فرموده: ...وَ ما تَقَرَّبَ اِلَىَّ عَبْدٌ بِشَيْئ اَحَبَّ اِلَىَّ مِمّا افْتَرَضْتُ عَلَيْهِ وَ اِنَّهُ لَيَتَقَرَّبُ اِلَىَّ بِالنّافِلَةِ حَتّى اُحِبُّهُ فَاِذا اَحْبَبْتُهُ كُنْتُ سَمْعَهُ الَّذى يَسْمَعُ بِهِ وَ بَصَرَهُ الَّذى يُبْصِرُ بِهِ وَلِسانَهُ الَّذى يَنْطِقُ بِهِ وَ يَدَهُ الَّتي يَبْطِشُ بِها اِنْ دَعانى اَجَبْتُهُ وَ اِنْ سَأَلَنى اَعْطَيْتُهُ...؛ ...و نزديك نشد بنده‌اى به من به چيزى كه محبوب‌تر از انجام اَعمالى باشد كه بر او واجب كرده ام؛ و او با انجام مستحبات تا آن جا نزد من مقرب مى‌شود كه او را دوست مى‌دارم. پس وقتى او را دوست داشتم گوش او مى‌شوم كه با آن مى‌شنود، و چشم او مى‌شوم كه با آن مى‌بيند، و زبان او مى‌شوم كه با آن سخن مى‌گويد، و دست او مى‌شوم كه با آن كار انجام مى‌دهد. اگر مرا بخواند او را اجابت مى‌كنم؛ و اگر از من چيزى بخواهد به او عطا مى‌كنم. (ثقه الاسلام کلینی، اصول كافى، ج 2، ص 252، روايت 7)

و در حدیث دیگری فرمود: « عبدي أطعني أجعلك مثلي، أنا حيّ لا اموت اجعلك حيّا لا تموت، أنا غنيّ لا أفتقر أجعلك غنيّا لا تفتقر، أنا مهما أشاء يكون أجعلك مهما تشاء يكون؛  بنده ی من! مرا اطاعت كن تا تو را مثل خود سازم. من زنده ای هستم که نمىميرم تو را هم زنده ای قرار دهم که نمیری. من دارایی هستم که فقير نمىشوم تو هم چنان سازم که فقیر نگردی. من هر چه را اراده كنم مىشود تو را هم چنان قرار دهم که هر چه بشود»  (الجواهر السنية (كليات حديث قدسى) ،ص709)

این بهترین معامله با خداوند است که خودش هم سود این معامله را بیان فرموده.

موفق باشید
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️ @

سه شنبه 11 خرداد 1400  11:51 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها