به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مسابقات دوومیدانی جایزه بزرگ روزهای سوم و چهارم شهریور ماه به میزبانی مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب برگزار شد.
در روز نخست این رقابتها، بانوان دوومیدانیکار در مواد مختلف با یکدیگر مسابقه دادند که نتیجه آن، ثبت چهار رکورد ملی بود. ریحانه مبینی در پرش طول، زهرا عرب رستمی در پرتاب چکش، شقایق خطیبی در دوی 5 هزار متر و سارینا ساعدی در پرش سهگام رکوردشکنی کردند و مقرر شد این رکوردشکنیها پس از تایید تست دوپینگ از سوی فدراسیون دوومیدانی ثبت شود.
رکورد مبینی و ساعدی در حالی به ثبت رسیده که گفته میشود تمام شرایط مربوط به ثبت یک رکورد از سوی مسئولان برگزاری مسابقات رعایت نشده و به همین دلیل هم شاید این رکوردها ثبت نشود. تصاویر منتشر شده نشان میدهد که اپراتور دستگاه بادسنج به عنوان یکی از دستگاههای مورد نیاز و الزامی در ثبت رکوردها وجود ندارد و همین مسئله مانع از ثبت رکورد این دو ورزشکار میشود.
علی فیروزی مسئول برگزاری مسابقات در فدراسیون دوومیدانی در این باره به خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم گفت: در روز برگزاری مسابقات بانوان، من به دلیل بیماری در ورزشگاه آفتاب انقلاب حضور نداشتم. من هم این موضوع را شنیدهام و در حال پیگیری هستم تا نتیجه مشخص شود.
حسین شایان یکی از کارشناسان دوومیدانی نیز در این خصوص به خبرگزاری تسنیم گفت: برای ثبت یک رکورد مسائل مختلفی در نظر گرفته میشود و صرف اینکه فقط دستگاه مربوطه در محل مسابقه باشد، قابل قبول نیست. درخصوص دستگاه بادسنج چیزی در فیلمهای منتشر شده ندیدم و با این وضعیت، به نظرم رکوردها مورد قبول نیست. ورزشکاران تلاش زیادی میکنند تا بتوانند بهترین عملکرد و رکورد را به ثبت برسانند، اما سهلانگاری برخی افراد مانع از ثبت رکوردهایشان میشود و شاید دلسردشان کند.
وی ادامه داد: قوانین جهانی برای ثبت یک رکورد میگوید که باید از بادسنج استفاده شود و یک نفر نیز به عنوان اپراتور در کنار آن باشد تا وضعیت دستگاه را ارزیابی کند. برای ثبت یک رکود، باید سرعت باد به ثبت برسد، در غیر این صورت مورد قبول قرار نمیگیرد. این وضعیت در گذشته برای حمیدرضا کیا نیز رخ داده و با وجود آنکه او رکورد پرش سهگام را شکسته، اما با توجه به اینکه عدد مربوط به بادسنج در برگه رکوردها وجود نداشت، فدراسیون جهانی تاکنون از ثبت رسمی رکورد این ورزشکار امتناع کرده است.
شایان اظهار داشت: نباید با سادهانگاری و سهلانگاری، ارزش کار و تلاش ورزشکاران پایین بیاید. متاسفانه این اتفاق سالهاست که رخ میدهد. در دوره قبلی فدراسیون تلاش کردیم این اشتباهات را کم کنیم، اما به هر حال همچنان وجود دارد. میدانم مسئولان فدراسیون کنونی نیز در تلاش هستند تا این موارد به حداقل برسد.