۳ غذای ساده با جوانه گندم برای کودکان + روش تهیه جوانه گندم
فیف تکرار نشدنی هاردیسکهای یک ترابایتی! (همین امروز)
گندم یکی از پر مصرف ترین غلات مصرفی ما بوده و جوانه گندم یکی از پرخاصیت ترین خوراکی هاست. اگر می خواهید کودکانتان از هرگونه بیماری قلبی دور بمانند، کافی است جوانه گندم را در لیست غذایی آنها قرار دهید.
1. طرز تهیه حلیم با جوانه گندم
- برای تهیه این غذا به 6 پیمانه جوانه گندم و مقداری شکر و 200 گرم کره و نمک و دارچین نیاز داریم.یک تا سه روز قبل ، گندم را بخیسانید و هر روز آبش را عوض کنید در عرض سه روز گندم جوانه می زند.
- بدین شکل گندم سرشار از ویتامین است. سپس گندم را در صافی ریخته ، خوب با آب سرد بشویید و دو ساعت در صافی بگذارید تا کاملا آبش گرفته شود و تقریبا خشک شود.
- بعد آنها را آسیاب کرده یا کاملا بکوبید تا له شود، سپس به مقدار کافی آب به آن افزوده و بگذارید تا خوب بپزد. بعد به آن مقدار نمک اضافه کنید و با یک قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
- وقتی حلیم پخت ، ۱۰ دقیقه قبل از سرو حلیم نصف کره را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا جا بیفتد . سپس حلیم راسرو کرده و روی آن را با شکر و دارچین و مقداری کره ی آب شده تزئین کنید. این غذا برای ۶ نفر کافی می باشد .
- همچنین در صورت تمایل می توانید گوشت را جدا پخته و ریش ریش کرده و به حلیم بیفزاید و میل نمایید . این غذا برای افطاری معرکه است.
2. روش تهیه سالاد جوانه گندم
- برای درست کردن این سالاد به یک چهارم لیوان روغن زیتون و سرکه سیب و کشمش نیاز داریم.یک لیوان جوانه گندم و نصف لیوان کلم سفید ریز خرد شده و هویج رنده شده و ذرت پخته نیاز داریم.
- فلفل دلمه ای به مقدار سه چهارم لیوان ، زیتون 20 عدد و نمک و فلفل به دلخواه نیاز داریم.تمامی مواد فوق را با هم مخلوط می کنیم، در ظرف مناسبی یک تا دو برگ بزرگ کلم را در ته ظرف قرار می دهیم و مواد را داخل آنها می ریزیم و دور تا دور آن را با جوانه گندم پر می کنیم.
- هنگام سرو مخلوطی از نمک و فلفل و سرکه و روغن زیتون را روی سالاد میریزیم در صورت تمایل می توانید به جای روغن زیتون از روغن های دیگر مخصوص سالاد هم استفاده کنید و در صورت نداشتن رژیم خاص غذایی می توانید از انواع سس سالاد نیز استفاده کنید.
3. طرز تهیه سوپ جوانه گندم
مواد لازم :
- جوانه گندم ۱۲۰ گرم
- آب ۴ پیمانه
- عصاره ماهی ۱۲ گرم
- سس سویا ۱ قاشق غذاخوری
- سیر ۱ حبه
- پیازچه ⅓ پیمانه
- نمک ½ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه :
- جوانه گندم را با چهار پیمانه آب و عصاره ماهی یا میگو (که به صورت فشرده مکعبی یا پودر عرضه میشود) درون قابلمه ریخته و روی شعله قرار می دهیم تا به مدت پنج دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.
- حالا سیر خرد شده، سس سویا، نمک و در صورت دلخواه مقداری فلفل را اضافه کرده و دوباره برای پنج دقیقه میپزیم.
- سپس پیازچه خرد شده را اضافه کرده و بعد از دو دقیقه شعله را خاموش کرده و سوپ را سرو می کنیم
- پیاز را ریز خرد کنید و یا رنده بزنید و داخل تابه بریزید. سیر را هم رنده کنید و با مقداری کره تفت دهید. قارچ را ریز خرد کره و اضافه کنید.
- جوانه گندم را بعد از شستن داخل مواد قبلی ریخته و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. آب مرغ یا گوشت را داخل قابلمه بریزید. در صورت تمایل میتوانید مقداری بال و گردن مرغ را نیز با آب مرغ به سوپ اضافه کند و بعد از پخت، گوشت آنها را از استخوان جدا کرده و داخل سوپ بریزید.
- جو پرک و بقیه مواد را نیز اضافه کنید و اجازه دهید مواد کمی بجوشند. بعد حرارت را کم کنید و کمی نمک و فلفل به سوپ بزنید.
- در آخرین مرحله، رب، گشنیز یا جعفری خردشده و آبلیمو اضافه کنید و یکی دو جوش که زد، از روی حرارت بردارید. سوپ جوانه گندم خوشمزه، سالم و مقوی شما آماده است.
طرز تهیه جوانه گندم در منزل
- براى بهدستآوردن جوانه ی گندم باید گندم زنده یعنى با پوست و بىعیب باشد، که به قدر نیاز آن را در ظرفى ریخته پس از شستن آنقدر آب بر روى آن مىریزیم تا تقریباً نیم سانتى متر آب روى آن بایستد.
- پس از بیست و چهار ساعت آب اضافى آن را خالى کرده، مىگذاریم تا نیش بکشد و قابل مصرف گردد.
- براى نگهدارى و مانع شدن از رشد زیادى جوانهها مىتوان آن را در کیسهٔ متقالى ریخت، درب آن را بست و در یخچال گذاشت و براى روزهاى بعد مورد استفاده قرار داد.
- جوانهٔ سایر دانهها نیز کم و بیش به همین ترتیب بهدست مىآید، منتها با مدتى کمتر یا بیشتر، سعى نمائید دانهها را تا زدن جوانه روزى چندبار (سه بار در روز) به نرمى بشوئید تا از مسمومیت احتمالى آنها جلوگیرى شود.
خواص جوانه گندم که تاکنون نمیدانستید!
جوانه گندم جزء آن دسته از مواد غذایی است که متاسفانه خانوادهها به میزان کافی از آن استفاده نمیکنند. این درحالی است که جوانه گندم سرشار از ویتامینها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامینA است.
ارزش غذایی جوانه گندم
- جوانه گندم یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی است جوانه گندم منبع خوبی از ویتامین B، فسفر، روی، آهن، سلنیوم و پتاسیم است.
- 2 قاشق غذاخوری از جوانه گندم خام شامل 0.27 میلی گرم تیامین، 0.9 میلی گرم نیاسین، 40 میکروگرم فولات، 121 میلی گرم فسفر، 0.9 میلی گرم آهن، 1.7 میلی گرم روی، 11.4 میلی گرم سلنیوم و 128 میلی گرم پتاسیم است.
- مصرف کافی فولات سبب حمایت از سلامت قلب و جلوگیری از نقص لوله عصبی در کودکان می شود ویتامین های گروه B همه برای کمک به سوخت و ساز مواد غذایی برای تولید انرژی کمک می کنند
- آهن، خون را اکسیژن دار نگه می دارد فسفر، برای سلامت استخوان مهم است روی، در بهبود زخم مفید است،
- سلنیوم، مانند یک آنتی اکسیدان از اکسیداسیون سلول محافظت می کند با توجه به انجمن قلب آمریکا، خوردن غذاهای غنی از پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
- ویتامین E : این از آنتی اکسیدان های محلول در چربی است و به محافظت سلول ها و بافت از آسیب کمک می کند و ممکن است بیماری های خاص را دفع کند.
- اسید فولیک: برای زنان باردار و یک ایده خوب برای همه می باشد این ویتامین B به سلول های جدید و سالم برای حفاظت در برابر برخی سرطان ها کمک می کند.
- منیزیم: این ماده معدنی به قلب، استخوان ها و داشتن سیستم ایمنی قوی کمک می کند داده های اخیر نیز نشان می دهد که حتی ممکن است خطر نوع 2 دیابت کاهش دهد .
- تیامین: این ویتامین B به تبدیل کربوهیدرات به انرژی کمک می کند همچنین برای عملکرد مناسب قلب، عضلات و سیستم عصبی ضروری است.
- فسفر: به کلسیم برای ساختن استخوان ها و دندان های محکم کار می کند این ماده معدنی نیز برای رشد، نگهداری و تعمیر تمام بافت ها بدن ضروری است.
- روی: بدن شما این ماده معدنی را برای صدها عمل، از جمله ( مبارزه با ویروس ها، کمک به شفای زخم ها، سنتز DNA و تقسیم سلولی مناسب ) استفاده می کند.
یک شنبه 5 مرداد 1399 6:56 PM
تشکرات از این پست