کودکان نوپا به بد غذا بودن معروف هستند. گاهی پیش میآید که کودکان فقط سیبزمینی سرخکرده میخورند. اگر شما هم با چنین موقعیتی آشنا هستید؛ این دستورهای غذایی مخصوص کودکان نوپا را امتحان کنید تا غذا خوردن برای خودتان و آن بدغذای کوچک راحتتر و لذتبخشتر شود. آشپزی با کودک باعث میشود که علاقه بیشتری به غذا خوردن پیدا کند.
آشپزی با کودک برای تهیه پوره ی تخممرغ
مواد لازم
- تخممرغ به تعداد نفرات
- نصف قاشق سوپخوری آب یا شیر به ازای هر تخممرغ
- مقداری از ماده غذایی مورد علاقه فرزندتان ( تکههای گوشت، سبزیجات و یا عشق بیشتر بچهها : پنیر)
- کره یا روغن زیتون برای چرب کردن ماهیتابه
- نمک یا فلفل
وسایل مورد نیاز
- کاسه
- همزن دستی
- کفگیر
- قاشق اندازهگیری
- ماهیتابه
دستور پخت
دستهای خود را بشویید. تمام مواد غذایی و وسایل مورد نیاز را در دسترس و کنار هم بگذارید. از کودک نوپای بدغذای خود بپرسید دلش میخواهد چه چیزی به غذا اضافه کند. میتوانید ۲ گزینه به او پیشنهاد کنید. مثلا «اسفناج یا گوشت»؟
به او نشان بدهید چطور تخم مرغ را بشکند و در کاسه بریزد. بعد بگذارید او هم امتحان کند. یکی از مهمترین ابعاد آشپزی با کودک در همکاری با او شکل میگیرد. اگر پوست تخممرغ وارد کاسه شد؛ از یک تکه دیگر پوست تخممرغ برای بیرون آوردنش استفاده کنید. مادهای که خودش قبلا انتخاب کرده بود را به تخم مرغها اضافه کنید و اجازه بدهید خودش با همزن دستی تا میتواند هم بزند.
همزمان، روغن زیتون یا کره را با حرارت متوسطِ رو به کم در تابه گرم کنید. اگر صلاح میدانید از کودکتان بخواهید روی چهارپایه بایستد و در فاصلهای امن ، مخلوط تخممرغ را در تابه بریزد و خودش با کفگیر هم بزند. در هنگام آشپزی با کودک در این مرحله، میتوانید پشت سر کودک بایستید. با این کار روی نحوه هم زدن مخلوط کنترل خواهید داشت و درعین حال به او اجازه میدهید تا خودش کار را انجام بدهد. یا میتوانید خودتان هم بزنید و به او اجازه دهید نمک و فلفل را اضافه کند. وقتی تخممرغها کاملا پخته شدند (به رنگ زرد کمرنگ در آمدند و پف کردند) آن را در بشقاب بگذارید و نوش جان کنید.