انگار همه چیز برای شما و همسرتان خوب پیش نمیرود. شریک زندگی تان از آخرین باری که با هم صحبت کرده اید، منزوی، خشن و دلخور به نظر میرسد. مثل همیشه انتظار دارید تا مثلا برای شام با همسرتان بیرون رفته و ناراحتی خود را فراموش کنید و با گذشت زمان همه چیز به حالت عادی بازگردد. درعوض یک روز که به خانه میآیید تا چیزی را که در خانه جا گذاشته اید بردارید کاغذی روی میز ناهارخوری نظرتان را جلب میکند. یک احضاریه دادگاه برای طلاق !
فکر می کنید این سناریو ممکن است در زندگی شما هم رخ دهد؟ طبیعی است که زوجین با هم دعوا کنند و تظاهر کنند که چیزی نیست، میجنگند و تظاهر میکنند که اتفاقی نیفتاده تا اینکه یک روز برای همیشه از هم جدا می شوند. از مشکلاتی که در رابطه شما با همسرتان رخ میدهد، غافل نشوید چرا که در غیر این صورت ممکن است این رابطه در سراشیبی سقوط و نابودی قرار بگیرد.
دلایل اصلی طلاق چیست؟
خیانت، ناتوانی در برقراری ارتباط، مشکلات مالی، رابطه جنسی کم و نبود صمیمیت زناشویی از دلایل اصلی طلاق به شمار میرود. در ادامه این مقاله به 20 دلیل شایع طلاق میپردازیم و امید است تا این مقاله به شما کمک کند تا از اشتباهات دیگران عبرت بگیرید.
1. خیانت
هر نوع رابطه و ماجرای عشقی با شخصی غیر از همسر عامل شکست بیشتر ازدواج هایی است که به طلاق ختم میشوند و این موضوع یکی از شایع ترین دلایل طلاق میباشد. عصبانیت و نارضایتی، تفاوت در میل جنسی و عدم صمیمیت عاطفی از دلایل اصلی خیانت میباشند. خیانت اغلب با عنوان دوستی به ظاهر بی گناه آغاز میشود و این دوستی در ابتدا رابطه عاطفی شکل می دهد که بعدا به روابط جنسی منجر میشود.
خیانت اصلی ترین علت طلاق است و یکی از دلایل موجه برای طلاق نیز به شمار میرود. و در چنین شرایطی شما شریک زندگی خود را در معرض ظلم و ستم (روحی و جسمی) قرار میدهید.
مقاله چگونه با این نگرانی که دوباره به ما خیانت میشود، مواجه شویم را بخوانید.
2. مسائل مالی و پول
از قدیم الایام گفته اند که پول انسان ها را عوض میکند و این موضوع کاملا صحیح است.
چرا طلاق به دلیل ناسازگاری های مالی بسیار شایع است؟
بر اساس چندین مطالعه انجام شده و آمار طلاق، یکی از مهم ترین دلایل طلاق عدم سازگاری مالی و اشتباهات مالی در ازدواج میباشد. همه مسائل از عادات پول خرج کردن و اهداف مالی گرفته تا پردرآمدتر بودن یکی از طرفین، به دلیل ایجاد درگیری های قدرت، میتواند ازدواج را به نقطه شکست برساند. به گفته امنت برنز (Emmet Burns) مدیر بازاریابی برند سان تراست، پول حلال همه مشکلات است و به شدت زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهد. بدیهی است که پول و استرس بسیار به هم مرتبط هستند و مشکلات مالی را میتوان یکی از بزرگترین علل طلاق دانست.
3. ناتوانی در برقراری ارتباط
برقراری ارتباط در ازدواج بسیار مهم است و ناتوانی در برقراری ارتباط ممکن است موجب نارضایتی و دلسردی طرفین شود و بر همه ی جنبه های زندگی تاثیر میگذارد. از طرفی دیگر، ارتباط خوب، پایه و اساس یک ازدواج موفق میباشد. فریاد زدن بر سر همسرتان، صبحت نکردن کافی در طول روز و اظهار نظر های ناخوشایند برای ابراز خود از روش های ناسالم برقراری ارتباط هستند که می بایست از ان ها دوری نمود.
ارتباط ضعیف یکی از بزرگترین دلایل طلاق میباشد. تمرین ارتباط آگاهانه برای جبران اشتباهات سابق اگر چه دشوار به نظر میرسد اما ارزش تلاش برای بهبود و نجات رابطه شما را دارد.
4. مشاجره های پی در پی
از بحث و مشاجره در خصوص انجام کارهای روزانه گرفته تا بحث در خصوص فرزندان و مشاجره مداوم بسیاری از روابط را نابود میکند. زوج هایی که دائما با یکدیگر بحث میکنند اغلب از هم جدا می شوند چرا که احساس می کنند حرف هایشان شنیده نمیشود و یا مورد قدردانی قرار نمیگیرند. بسیاری از زوج ها دیدگاه های طرف مقابل خود را سخت گیرانه میدانند و این موضوع باعث ایجاد اختلاف های غیر قابل حلی میشود که نهایتا میتواند به طلاق منجر شود.
5. افزایش وزن
اگر چه این موضوع ممکن است سطحی نگرانه و ناعادلانه به نظر برسد، اما افزایش وزن یکی از شایع ترین دلایل طلاق میباشد. در بعضی از موارد افزایش قابل توجه وزن باعث می شود تا فرد کمتر از قبل به لحاظ جسمی جذب همسر خود شود و علاوه بر این افزایش وزن به عزت نفس فرد صدمه میزند و ممکن است حتی عامل طلاق باشد.
6. انتظارات غیر واقعی
داشتن اشتباهات غیر واقعی در ازدواج آسان است یعنی از همسر و ازدواج خود انتظار داشته باشید که مطابق تصویر ذهنی شما باشد. این انتظارات میتواند فشار زیادی به شریک زندگی تان وارد کند، به شما احساس سرخوردگی بدهد و همسرتان را با شکست مواجه سازد. پس انتظارات نا به جا نیز یکی از دلایل اصلی طلاق به شمار می رود.
7. نبود صمیمیت میان زوجین
عدم احساس وابستگی به شریک زندگی تان میتواند به سرعت ازدواج شما را نابود کند چرا که باعث میشود طرفین احساس کنند که گویی با یک غریبه و یا یک هم اتاقی زندگی می کنند تا با همسرشان!!! و این مسئله ممکن است ناشی از فقدان ارتباط احساسی و یا جسمی باشد و همیشه هم به خاطر رابطه جنسی نیست.
اگر شما دائما به همسرتان بی محلی میکنید پس بدانید که با گذشت زمان این موضوع میتواند زمینه ساز طلاق باشد. نادیده گرفتن نیاز های جنسی همسر، از دلایل اصلی طلاق در سال های اخیر به شمار می رود. برقراری ارتباط صمیمی و نزدیک به عهده هر دو طرف میباشد. برای بهبود رابطه زناشویی تا حد امکان به یکدیگر محبت کنید و از صمیمت جسمی بهره مند شوید.
8. عدم برابری
عدم برابری دقیقا مثل فقدان صمیمیت، اخیرا از دلایل طلاق به شمار می رود. هنگامی که یکی از طرفین احساس کند که مسئولیت بیشتری در ازدواج برعهده دارد ممکن است نظرش نسبت به همسرش تغییر کند و این امر منجر به نارضایتی می شود و نارضایتی نیز باعث ایجاد احساس بیگانگی در طرفین میشود و در نهایت به طلاق میشه انجامد. هر زوجی میبایست در خصوص چالش هایی که با آن مواجه می شوند به مذاکره بپردازند و روش منحصر به فرد زندگی خود را پیدا کنند تا بتوانند رابطه ای شاد و سراسر احترام داشته باشند.
9. عدم آمادگی برای ازدواج
تعداد زیادی از از زوج ها اعلام کرده اند که نابودی رابطه خود را به دلیل عدم آمادگی برای زندگی زناشویی ميدانند. در زوج هایی با سن 20 تا 30 سال، طلاق بالاترین نرخ را دارد. عدم آمادگی یکی از شایع ترین دلایل طلاق است. تقریبا نیمی از طلاق ها در 10 سال نخست ازدواج بویژه بین چهارمین و هشتمین سالگرد ازدواج، رخ می دهد.
10. سواستفاده
سواستفاده جسمی یا عاطفی برای برخی از زوج ها حقیقت بسیار تلخی میباشد. این مسئله همیشه ناشی از این نیست که فرد سواستفاده گر آدم بدی است گاهی مشکلات عمیق عاطفی مقصر این موضوع هستند. صرف نظر از دلیل این موضوع هیچ کس نباید در مقابل سواستفاده سکوت کند و میبایست خود را کاملا از چنین رابطه ای دور سازد.
11. اعتیاد
سوءمصرف مواد و یا اعتیاد به الکل، مواد مخدر، قمار، دروغگویی وسواسی ،اعتیاد به روابط جنسی نامتعارف و یا حتی بیش از حد سیگار کشیدن به طور جبران ناپذیری به ازدواج صدمه میزند. این امر بر ارتباط شما و همسرتان تاثیر منفی میگذارد، مانع از رشد شغلی شما می شود، تعادل مالی را مختل میکند و بر فرزندانتان تاثیر ناخوشایندی میگذارد.
12. اختلاف در سبک فرزند پروری
اختلاف در شیوه فرزند پروری یکی از شایع ترین دلایل طلاق است.
مثلا شما یک فرد منظم و سخت گیر هستید که در مواجهه با رفتار های نادرست و یا تنبلی فرزندتان کوتاه نمی ایید در حالیکه همسرتان رویه آرام تر و منعطف تری در مواجهه با قوانین فرزند پروری دارد.
در این سناریو کودکان به طور طبیعی سمت والدینی که با نقض و تغییر قوانین مخالفت نميکنند، جذب می شوند و این تضاد در پرورش فرزند میتواند میان همسران بیگانگی ایجاد کند.
13. ازدواج بدون عشق
اگر با همسرتان به دلایلی مثل جذاب بودن ظاهر و یا ثروتش ازواج کرده اید، پس پایه و اساس ازواج شما عشق واقعی نیست. ازدواج بدون عشق به اندازه ای قدرتمند نیست که بتواند بر چالش ها و مشکلات رابطه غلبه کند و در نهایت نیز تسلیم مشکلات میشود.
14. فقدان صداقت
گاها بی صداقتی و دروغگویی در طول زمان در رابطه شما پدیدار می شود. شما و شریک زندگی تان در چنین شرایطی ممکن است به خاطر فرزندتان، آسایش خانوادگی، امنیت اجتماعی و یا مسائل مالی ناچارا با یکدیگر زندگی کنید. حتی اگر یکی از طرفین با دیگری صادق نباشد، ازدواج در آستانه شکست و جدایی قرار میگیرد.
15. از دست دادن هویت
اگر شما خانم هستید، گاها از دست دادن هویت بدون آنکه حتی متوجه خطرات آن شوید، به شما ضربه میزند و این موضوع خود میتواند یکی از دلایل طلاق باشد. در طول زندگی عمدتا مقام شما به یک همسر دوست داشتنی و دلسوز، یک مادر جسور و مهربان و یک عروس شاد مبدل میشود٬ در این صورت آیا شما هر دفعه بخشی از هویت خود را از دست نمیدهید؟
با گذر زمان وقتی در زندگی خود تامل میکنید متوجه میشوید که هویت خود را از دست داده اید. اوضاع زمانی وخیم تر می شود که فداکاری های شما در این زندگی به چشم نمی آید. از دست دادن هویت اصلی خود و عدم شناخت نقطه اشتراک در زندگی با همسرتان میتواند یکی از مهم ترین دلایل طلاق باشد.
16. اختلافات غیر قابل حل
درگیری های مداوم میتواند ازدواج را در مرحله ای قرار دهد که هیچ راه بازگشتی باقی نماند. اگر درگیری های پی در پی و مداوم شما درخصوص مسائل بی اهمیت باشد منجر به ایجاد وضعیتی نامناسب در زندگی شما میشود و رابطه تان را نابود میکند. بنابراین آنچه به طلاق می انجامد، خراب کردن همه پل های پشت سر و نبود هیچ راه بازگشتی میباشد.
17. رابطه از راه دور
کیلومتر ها دور بودن از همسرتان و جدال برای نزدیک شدن به یکدیگر و در عین حال ناکام ماندن از دلایل اصلی طلاق است. سوءتفاهم ها، سوظن ها، ناامیدی و کمبود ارتباط همه و همه از نبود نزدیکی فیزیکی سرچشمه می گیرند.
در یک رابطه دورادور، وقتی یکی از طرفین تلفن را جواب نمیدهد و یا پیام های دریافتی از همسرش را بی پاسخ میگذارد، طرف مقابل فکر می کند که بدترین انفاق ها برای شریک زندگی اش افتاده است. پس عدم پاسخگویی و در دسترس نبودن ممکن است خود عاملی برای جدایی طرفین باشد.
مقاله متاهل ها هرچند وقت رابطه جنسی دارند را بخوانید.
18. جنگ قدرت
اثرات منفی ناشی از نیاز به کنترل دیگری در میان طرفین، از دلایل طلاق میباشد. حتی اگر این افراد در ابتدای رابطه شان عشق بسیار عمیقی را تجربه کرده باشند. اجبار و کنترل همسر با تحمیل کردن شرایط به او همه و همه منجر به ایجاد وضعیتی نامناسب میان زوجین میشود.
عطش کنترل و سلطه گری میتواند رابطه شما را به شکل غیر قابل ترمیمی نابود کند.
19. دخالت والدین
اگر والدین همسر شما در بحث های میان شما و همسرتان و یا تصمیم گیری ها و انتخاب هایتان دخالت میکنند پس این موضوع میتواند از جمله دلایل طلاق باشد.
آزار دهنده است که کسی در مورد چگونگی تعامل شما با یکدیگر و یا در تصمیم گیری هایتان دخالت کند حتی اگر ان فرد بسیار باتجربه و دانا باشد . حضور طاقت فرسا و اشکار والدین در زندگی زناشویی زوجین امروزه یکی از دلایل طلاق به شمار می رود.
20. حسادت و احساس ناامنی
برخلاف یک عقیده مشترک حسادت نشانه عشق نیست و در مقابل حسادت و ناامنی ممکن است به ایجاد شکاف در رابطه منجر شود و سرانجام یکی از دلایل طلاق باشد.
حسادت غالبا ناشی از عدم اعتماد به نفس ،بی ثباتی عاطفی ،احساس مالکیت ، بی کفایتی ، عدم سلامت روحی و وابستگی بیمار گونه به طرف مقابل میباشد. حسادت نا به جا در یک رابطه باعث نابودی ثبات در یک رابطه میشود. از جمله دلایل دیگر طلاق میتوان به عدم توانایی کنترل حسادت و احساس ناامنی اشاره کرد.
سخن آخر در مورد ازدواج
حتی زوج هایی با بالاترین اهداف ، گاهی قادر نیستند بر مشکلات خود غلبه کنند و نهایتا انها را در دادگاه ها میتوان دید. به همین دلیل مهم است که مشکلات روابط خود را در همان مراحل اولیه رفع کنیم و اجازه ندهیم به یکی از دلایل طلاق مبدل شوند. انتظار نداشته باشید تا مشکلاتتان خود به خود رفع شوند.
تمرین مهربانی، اولویت قرار دادن ایجاد صمیمت میان یکدیگر ، رفتن به تعطیلات و کمک گرفتن از مشاور ازدواج ( حتی اگر رابطه شما خوب پیش می رود) باعث حفظ سلامت رابطه شما می گردد.
برای حفظ رابطه خود تمام تلاشتان را بکنید چرا که دلایل زیادی برای جدا شدن از همسرتان وجود دارد . توصیه می شود قبل از برداشتن بزرگترین گام ( اقدام به طلاق) ،مطمئن شوید که همه راه های ممکن را امتحان کرده اید.
طلاق یکی از بدترین مواردی است که ممکن است از لحاظ عاطفی تجربه کنید اما گاهی بهترین راهکار میباشد.