0

شیشه دودبند یا شیشه آتش نشانی چیست؟

 
ardalanglass
ardalanglass
کاربر جدید
تاریخ عضویت : فروردین 1399 
تعداد پست ها : 7
محل سکونت : تهران

شیشه دودبند یا شیشه آتش نشانی چیست؟

شیشه‌های دودبند که با عنوان شیشه سکوریت یا نشکن هم معروف هستند، می‌تواند مانع خوبی در برابر نفوذ دود و آتش در فضای ساختمان شود. شیشه‌ هایی با رنگ دودی یا ساده و با انواع طرح‌ها که به واسطه موادی که در ساخت آن‌ها به کار رفته است، قابلیت مقاومت بیشتری در برابر آتش سوزی و اشتعال و دما دارند. به همین دلیل به آن‌ها شیشه آتش نشانی هم می‌گویند.

 

شیشه دودبند

 

معرفی درب دود بند راه پله
در مسیر راه پله ساختمان یا خروج اضطراری، درب‌های ضد حریق یا به اصطلاح درب دودبند قرار داده شده است که مانع نفوذ دود، سرما یا آتش به فضای راه پله می‌شود. اگر دقت کرده باشید در فصل زمستان بسته بودن این درهای شیشه‌ای تا حدودی از نفوذ سرما به محوطه واحدها جلوگیری می‌کند. این درب ها عموما با ضخامت 10 میلی متری خود، علاوه بر ظاهر زیبایی که به ساختمان می‌بخشند با جداسازی فضای راه پله و آسانسور، از بروز حوادث زیادی جلوگیری می‌کند. از آن جا که درب دود بند از مقاومت و کیفیت ساخت بالایی برخوردار است یک عایق در فضای بین واحد و راه پله محسوب می‌شود. 

مشخصات فنی درب دود بند
از دستگیره‌ها که در دسترس‌ترین بخش درب محسوب می‌شود، شروع می‌کنیم. این دستگیره‌ها باید از جنس استیل، چوب یا آهن باشند که اغلب از جنس آهن هستند. شیشه‌ها با ضخامت 10 میلی متر و از جنس یراق آلات درجه یک است. بالاترین دمایی که این شیشه‌ها نسبت به آن مقاوم هستند، 250 درجه سانتی گراد و پایین ترین دما عموما 80 درجه سانتی‌گراد زیر صفر است. با توجه به فضایی که این درب‌ها در اختیار دارند، یعنی با توجه به موقعیت قرارگیری و دهانه‌های درب، به دو صورت دو لنگه و تک لنگه (دو در یا تک در) هستند. طبق مقررات ساختمانی، عرض لنگه درب‌ها بین 115 تا 150 سانتی متر است. اما ممکن است در برخی از فضاها درب تک لنگه با عرضی 80 سانتی متری نیز نصب شود. عرض درب‌های دو لنگه نیز عموما هر کدام 120 سانتی متر است. 
درب‌های دو لنگه خودشان در دو نوع هستند. نوع اول درب‌های دو لنگه که به گونه‌ای است که هردو درب از نوع بازشو هستند و نوع دوم درب‌های دولنگه که یک لت بازشو و یک لت هرزگرد دارد که لت هرزگرد ثابت است. 

شیشه دودبند (شیشه آتش نشانی) در کجا استفاده می شود؟
در تمام ساختمان‌های چند طبقه که راه واحد و آسانسور با راه پله و خروج اضطراری جدا است، از این شیشه‌ها استفاده می‌شود. این شیشه‌ها ضد حریق با میزان شکنندگی بالا است که جهت ایمنی تمام ساختمان‌ها از جمله تجاری، آپارتمانی، اداری، مسکونی و... استفاده از آن ضروری است. 

 

منبع: اردلان گلس

 

دوشنبه 18 فروردین 1399  2:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها