برترین ها: خیلی از خانمها دوست دارند شیرینی عید خانه را خودشان تهیه کنند،مخصوصا در این ایام قرنطینه که بیکار در خانه ماندهاند اما مشکل اینجاست که ممکن است شما هم مثل خیلیهای دیگر با این کار آشنا نباشید.
علاوه بر این ممکن است وسایل تهیه شیرینی در خانه موجود نباشد و در این روزهای پایانی سال، شیرینی درست کردن کار وقتگیری باشد. به خاطر همین دنبال چند شیرینی ساده خانگی رفتیم که بدون دردسر، فر و خیلی از وسایل شیرینی پزی، به راحتی بتوانیم در خانه درست کنیم و از هنری آشپزی خود لذت ببریم.
شیرینی نخودچی بدون فر
مواد لازم:
- آرد نخود چی: ۱ لیوان
- هل: ۲ عدد
- شکر: ۱ لیوان
- کره: ۱ لیوان
طرز تهیه:
۱. ابتدا آرد را داخل تابهای با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و عطر خوبی از آرد بلند شود.
۲. آرد را که به این مرحله رسید از روی حرارت بردارید تا کم کم سرد شود.
۳. هل و شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر در بیایند؛ و علت اینکه از ابتدا از هل آسیاب شده استفاده نمیکنیم این است که عطر و بوی خود را حفظ کند.
۴. کره را هم ذوب میکنیم به طوری که داغ نباشد و وقتی آرد نخود چی تفت داده شده سرد شد شکر، هل و کره را به آن اضافه میکنیم و با دست خوب مخلوط میکنیم تا به شکل خمیر در بیاید. سپس خمیر آماده شده را روی سطحی صاف که کاغذ روغنی قرار دادیم به قطر ۲ سانت پهن میکنیم و با قالبهای دلخواه شکل میدهیم. روی آن را هم با کمی زعفران یا گلاب مرطوب میکنیم و با خلال یا پودر پسته تزیین میکنیم و در ظرف در دار تا مدتها در یخچال نگهداری میکنیم.
شیرینی بادامی
مواد لازم:
- پودر بادام: ۲ لیوان
- پودر شکر: ۱.۵ لیوان
- گلاب: کمتر از نصف لیوان
- خلال پسته: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا پودر بادام را با دوسوم پودر شکر مخلوط کنید. گلاب را کمکم اضافه کنید که مواد شل نشود و به صورت خمیری منسجم درآید و بتوان آن را در دست فرم داد و به شکل بادام یا توت درآورد.
۲. این خمیر را کمی ورز دهید تا کاملا چسبنده شود.
۳. از مواد خمیر به اندازه یک فندق بردارید و آماده کنید و در ظرف مناسبی بچینید. از یک خلال پسته برای دسته میوه استفاده کنید و در انتهای توتفرنگی فرو کنید.
۴. پودر شکر را با کمی پودر لبو یا هر رنگ خوراکی مجاز مخلوط کنید و بعد توتهای آماده شده را در پودر شکر رنگی بغلتانید تا جلوه بهتری داشته باشند.
۵. این شیرینی را در ظرف دردار تا مدتها میتوانید در جای خنک نگهداری کنید. شیرینی بادامی بسیار مقوی و مغذی است و احتیاج به پخت ندارد.
شیرینی کنجدی
مواد لازم:
- پودر هل: ۱/۲ قاشق چای خوری
- وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ: ۱ عدد
- شکر: ۱/۲ پیمانه
- کنجد: به مقدار لازم
- آرد: ۱ پیمانه
- ماست شیرین: ۱/۲ پیمانه
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید.
۲. مواد خشک (آرد، بگین پودر، شکر، هل، وانیل) را با هم ترکیب کنید.
۳. ماست را به مواد خشک افزوده و ترکیب کنید.
۴. در آخر تخم مرغ را به آن افزوده و مواد را خوب با هم ترکیب کرده تا خمیر یکدستی حاصل شود.
۵. ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و به آن روغن نسبتا زیاد بیافزایید. صبر کنید تا روغن داغ شود.
۶. سپس حرارت را کم کنید و از خمیر به اندازه یک قاشق در ماهیتابه ریخته، رویش کنجد بپاشید و مثل کوکو یک طرف که سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر سرخ شود.
سایر نکات
برای اینکه خوب پف کند و پوک شود، بعد از اینکه از مواد با قاشق داخل ماهیتابه ریختی یه قاشق روغن داغ را روی مواد بریزید. در ضمن حدودا ۵ الی ۶ ثانیه بعد با این کار روی شیرینی هم خودش را کامل میگیرد و برگرداندنش آسانتر میشود.
باسلوق
مواد لازم:
- نشاسته گل: ۱۵۰ گرم
- آب: دوونیم پیمانه
- جوهرلیمو: یک هشتم قاشق چایخوری
- شکر رژیمی: یک و یکچهارم پیمانه (شکر معمولی: ۵۰۰ گرم)
- پودر ژلاتین: یک قاشق سوپخوری
- گلاب: دو قاشق سوپخوری
- پودر نارگیل: به مقدار لازم
- مغز گردو: به مقدار لازم
- مغر پسته: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. نشاسته را با مقداری آب سرد مخلوط میکنیم. وقتی حل شد، حرارت را روشن میکنیم. جوهر لیمو را به آن اضافه کرده و مدام هم میزنیم.
۲. شکر را در بقیه آب میریزیم. پودر ژلاتین را به شکر اضافه و وقتی حل شد مخلوط را به نشاسته اضافه میکنیم.
۳. مواد را خوب هم میزنیم تا غلیظ شود، گلاب را اضافه کرده و خاموش میکنیم. پودر نارگیل را در ظرف ریخته و به اندازه یک قاشق از نشاسته را روی پودر نارگیل میریزیم، بعد گردو و خلال پسته را داخل آن فرو میکنیم و مقداری پودر نارگیل روی آن میریزیم. در ظرف میچینیم و دو الی سه ساعت داخل یخچال میگذاریم.
نکات:
باسلوق خانگی را حتما در یک ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کنید، در غیر این صورت خیلی زود خراب میشود.
قطاب یزدی
مواد لازم:
- آرد: ۲ لیوان
- ماست: یک لیوان
- زرده تخممرغ: ۲ عدد
- روغن جامد: نصف لیوان
- بکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری
- مواد میانی قطاب:
- گردو، بادام، پسته و فندق چرخ شده: یک لیوان
- پودر شکر: یک لیوان
- پودر هل: یکچهارم قاشق چایخوری
- گلاب: یکسوم فنجان
طرز تهیه:
۱. برای تهیه قطاب میتوانید از هر مغزی به تنهایی یا مخلوط چند مغز استفاده نمایید. مغزها را چرخ کرده و با پودر شکر و پودر هل و گلاب مخلوط کرده و به صورت خمیر درآورید.
۲. برای تهیه خمیر قطاب هم ابتدا، ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و در ظرف گودی بریزید.
۳. زردههای تخممرغ و روغن را به آن اضافه کنید و مواد را کاملا مخلوط کنید تا خمیری لطیف به دست آورید.
۴. خمیر را در ظرف دربسته بگذارید و دو ساعت به آن استراحت دهید.
۵. در مرحله بعد خمیر را روی سطح صاف به قطر چند میلی باز کنید و با لیوان یا قالب گرد، قالب بزنید و از مواد میانی، روی خمیر قالب زده شده بریزید و آن را به صورت گل جمع کنید و بپیچید که مواد از آن بیرون نریزد.
۶. در ظرف گودی مقداری روغن بریزید و آن راخوب داغ کنید و قطابهای پیچیده شده را در روغن داغ سرخ کنید و در صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها کشیده شده و سرد شوند.
۷. سپس روی آنها پودر شکر بپاشید و در ظرف مناسب در بسته بگذارید. این شیرینی مخصوص یزد بوده و در ایام عید بیشتر تهیه میشود.
شیرینی موزائیکی شکلاتی
مواد لازم:
- بیسکوییت پتی بور خرد شده: ۲ بسته
- کره: ۱۵۰ گرم
- پودر کاکائو: ۴ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱/۲ لیوان پودر
- گردو: به میزان لازم
- شیر: ۱/۲ لیوان
طرز تهیه:
۱. بیسکویتهای پتی بور را به شکل قطعات کوچک خرد میکنیم (این کار را با احتیاط انجام دهید تا بیسکویتها زیاد خرد و له نشوند. حداقل ۱ سانتیمتر). مغز گردو را نیز ریز خرد میکنیم.
۲. کره را ذوب کرده و شیر را گرم میکنیم.
۳. پودر کاکائو، پودر شکر، کره ذوب شده و شیر گرم را داخل کاسه ریخته و خوب به هم میزنیم تا مواد با هم مخلوط و یکدست شوند (شیر را حتما گرم کنید تا از ماسیدن کره جلوگیری شود).
۴. سپس بیسکویت و مغزهای خرد شده را داخل سس شکلات ریخته و به آرامی مواد را با هم مخلوط میکنیم. روی سطح صاف سلفون پهن کرده و مواد را روی سلفون میریزیم.
۵. لبههای سلفون را روی مواد برگردانده و کیک را با دست به شکل سوسیس فرم داده و رول میکنیم.
۶. شیرنی موزائیکی را حداقل به مدت ۲ ساعت داخل فریزر و روی سطح صاف قرار میدهیم تا فرم گرفته و آماده شود.
۷. بعد از اینکه سفت شد از فریزر خارج کرده و سلفون را باز میکنیم. رول را داخل پودر نارگیل غلطانده، سپس با فاصله یک تا یک ونیم سانتیمتر از هم برش زده و در ظرف مناسب سرو میکنیم.
سوهان عسلی
مواد لازم:
- شکر: یک لیوان
- عسل: یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
- کنجد: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. کمکم ذوب میشود. عسل و روغن مایع را هم به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کاملا کاراملی شود.
۲. وقتی شکر ذوب شد کنجد را درون آن بریزید و به هم بزنید.
۳. کف یک سینی را از قبل کمی چرب کنید و سریع از مواد ذوب شده با قاشق با فاصله در دیس بریزید. بعد از چند دقیقه شیرینی خنک شده و از سینی جدا میشود.
۴. سوهانها را در یک ظرف ریخته و روی آنها را بپوشانید که در معرض هوا قرار نگیرند. شما میتوانید در چند مرحله و به جای کنجد از چند نوع مغز استفاده کنید و سوهان عسلی متنوع درست کنید.
نکته:
برای درست کردن سوهان عسلی باید سریع عمل کنید، اگر مواد سرد شوند ریختن روی سینی دشوار میشود. به همین منظور به مقدار کم و در چند مرحله تهیه کنید.
چیزکیک فوری
مواد لازم:
- بیسکویت ساده: ۲۰۰ گرم
- کره: ۱۰۰ گرم
- پنیر خامهای: ۲۰۰ گرم
- خامه: ۲۰۰ گرم
- وانیل: یک قاشق چایخوری
- ژله آناناس: یک بسته
- ژله توت فرنگی: یک بسته
- شکر: نصف لیوان (اگر دوست دارید شیرین باشد)
- یخ: چهار حبه
طرز تهیه:
۱. بیسکویت را با دست خرد و با کره آب شده خوب مخلوط کنید تا شکل خمیری به خودش بگیرد، بعد کف یک ظرف سلفون بکشید و بیسکویت را در قالب ریخته و با ته لیوان صاف کنید و داخل فریزر بگذارید.
۲. حالا پنیر خامهای، وانیل و شکر را خوب هم بزنید و خامه را به آن اضافه کنید. در یک ظرف دیگر ژله آناناس را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا ژله کاملا حل شود، چهار حبه یخ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا سرد شود، بعد ژله را به پنیر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
۳. پنیر را به بیسکویت اضافه کرده و روی آن را کاملا صاف کنید و داخل یخچال بگذارید تا خوب ببندد. ژله توت فرنگی را با یک لیوان آب جوش و چند تکه یخ مخلوط میکنید و وقتی چیزکیک کاملا سفت شد، ژله را به آرامی روی آن بریزید و دوباره داخل یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود. پس از آماده شدن، لبههای سلفون را بکشید و به آرامی چیزکیک را از ظرف جدا کنید. به همین راحتی.
نکته:
برای اضافه کردن ژله به پنیر حتما صبر کنید تا ژله خنک شود، در غیر این صورت پنیر حالت یکدستی خود را از دست میدهد.