حریره بادام غذایی مناسب برای نوزاد شش ماهه محسوب می شود، هر چند در سن کمتر از یک سال هنوز غذای اصلی کودک شیر است و زمانی که به اندازه کافی از شیر استفاده کرده باشد باید غذای کمکی به او داده شود. در این مطلب با طرز تهیه 4 نوع حریره بادام برای نوزاد آشنا خواهید شد. حریره بادام با برنج، آرد برنج کنجد و نشاسته گندم
در شش ماهگی نوزاد کم کم به غذاهای ساده ابتدایی عادت میکند و به تدریج برای مخلوط کردن مواد غذایی مختلف آماده میشود. با توجه به رشد سریع در این سن، غذای کمکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از غذاهای مناسب برای نوزاد شش ماهه، حریره بادام است که به روشهای مختلفی طبخ میشود.
آنچه ما حریره بادام مینامیم چیزی جز نوعی پتاژ کرم نیست؛ پتاژ کرم (potage creme) نوعی غذای فرانسوی تهیه شده از آب گوشت یا آب قلمی است که با پوره تره بار یا حبوبات غلیظ شده و از صافی گذشته باشد، به این سوپ غالبا کمی خامه هم اضافه میشود. در تهیه حریره بادام برای نوزاد، باید ترکیب مواد به گونهای انتخاب گردد که از سلامتی کامل برخوردار باشد. ما در این مقاله شما را با طرز تهیه چهار نوع حریره بادام با برنج، آرد برنج و نشاسته گندم آشنا میسازیم که هم خوشمزه و هم سالم و مقوی است و برای شروع غذا خوردن نوزاد در شش ماهگی بسیار مناسب است.
۱. طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد با آرد برنج
مواد لازم برای تهیه حریره بادام برای نوزاد با آرد برنج |
بادام |
4 عدد |
آرد برنج |
1 قاشق مرباخوری |
شیر پاستوریزه |
1 استکان (معادل 60 میلی لیتر) |
روغن زیتون |
1 قاشق چایخوری |
آب |
1/2 استکان (معادل 30 میلی لیتر) |
شکر |
1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- بادامها را در آب جوش خیسانده و سپس پوست بکنید.
- سپس بادامها را ریز رنده کرده یا با غذاساز پودر کنید و از صافی رد کنید تا ذره درشتی در آن باقی نماند.
- شیر را در ظرف کوچکی که بهتر است از جنس لعابی باشد ریخته، آرد برنج را به آن اضافه کنید و با پشت قاشق آرد برنج را در شیر حل کنید.
- مخلوط شیر و آرد برنج را روی حرارت قرار دهید، سپس آب و شکر را اضافه کرده و به مدت ۲۰ دقیقه مرتب به هم بزنید تا حریره بپزد و قوامی مانند ماست پیدا کند.
- در ۳-۲ دقیقه آخر پخت، روغن زیتون را به سایر مواد اضافه کنید.
نکات مهم و اصولی
- افزودن روغن زیتون باعث افزایش کالری غذا و در نتیجه کمک به رشد شیرخوار میگردد، ولی از آنجا که روغن نباید در معرض حرارت زیاد قرار گیرد توصیه میشود در اواخر پخت، اضافه شود.
- با رعایت موارد بهداشتی، میتوانید قبل از مصرف مقدار اضافی حریره را در ظرف دربسته تا دو روز در یخچال نگهداری کنید.
- بهتر است حریره بادم را به جای شیر پاستوریزه با آب پخت و در اواخر پخت، شیر مادر را به آن اضافه کرد.