0

سکته مغزی در کودکان

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

سکته مغزی در کودکان

سکته مغزی در کودکان


سکته مغزی در کودکان,سکته مغزی کودکان,خطر سکته مغزی در کودکان

خطر سکته مغزی در کودکان پس از یک سالگی بیشترین میزان خواهد بود

 

سکته در افراد بزرگسال عمدتا ناشی از فشارخون بالا، تپش نامنظم قلب و سفت شدن عروق خونی است. اما این شرایط در کودکان اتفاقی نادر است. سکته ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد. این ریسک در بین کودکان بعد از اولین سال تولد به بیشترین حد می رسد و در بین ۱۰ علت اول مرگ در کودکان قرار دارد.

عوامل خطر سکته مغزی در کودکان:
سکته مغزی در بزرگسالان از عوامل و بیماری‌هایی ناشی می‌شود که کودکان به ندرت به آن‌ها دچار می‌شوند. اما چه عواملی در بروز سکته مغزی در کودکان موثر هستند؟  احتمال ابتلا به سکته مغزی در تمامی سنین وجود دارد. خطر سکته مغزی در کودکان پس از یک سالگی بیشترین میزان خواهد بود و یکی از ۱۰ عامل اصلی مرگ و میر در میان کودکان به حساب می‌آید.  بیش از نیمی از کودکان نجات یافته از سکته مغزی، مبتلا به نواقص مادام العمر می‌شوند. این نواقص می‌توانند شامل صرع، ناتوانی‌های جسمی و اختلالات گفتاری و یادگیری باشند.

 

علائم سکته مغزی در کودکان:
بعضی از علائم سکته مغزی در کودکان با بزرگسالان مشابه است.
- ضعف در عضلات صورت دست‌ها یا پاها
- اختلالات تکلم
- سردردهای شدید
- احتمال بروز تشنج و بیهوش شدن

در صورتیکه والدین هر یک از علائم را در کودک خود مشاهده کردند، باید سریعا با اورژانس تماس بگیرند.

علل سکته مغزی در کودکان:
 از جمله فاکتورهای خطرزای رایج در بروز سکته مغزی در کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نارسایی قلبی مادرزادی
- کم‌خونی داسی شکل
- اختلالات ایمنی
- بیماری‌های عروقی
- لختگی غیرطبیعی خون
- وارد شدن ضربه به گردن و سر
- سابقه ناباروری مادر
- فشارخون بالای مادر در دوران بارداری

 

سکته مغزی در کودکان,سکته مغزی کودکان,خطر سکته مغزی در کودکان

کم‌خونی یکی از دلایل بروز سکته مغزی در کودکان می باشد

 
تشخیص سکته مغزی در کودکان:
بر خلاف در دست داشتن روش های تشخیصی جدید و  پیشرفته که در تشخیص  به موقع، به سرعت و غیر تهاجمی بیماری عروقی مغز  بسیار موثر می باشد، اما هنوز هم اکثر پزشکان در مورد بروز این بیماری  در کودکان اطلاعات زیادی ندارند. به همین دلیل،  تشخیص این  بیماری ها به سرعت صورت نمی گیرد.

در مقابل، تشخیص سکته مغزی در کودکان ممکن است بیش از یک روز طول بکشد. درنتیجه، این کودکان زمان مفید برای انجام شدن مداخلات سرنوشت ساز را از دست می‌دهند. از جمله این مداخلات بازگرداندن جریان خون به مغز به منظور به حداقل رساندن صدمات بافتی است.

درمان سکته مغزی در کودکان:
معاینات پزشکی همچون بررسی قلب، شش ها، عصب چشم و دستگاه عصبی، کلیه و کبد، توسط پزشک و هر چند وقت یک بار صورت می گیرد. در صورت بروز عفونت، معمولا آنتی بیوتیک تجویز می شود. همچنین انتقال خون به منظور جلوگیری از کم خونی انجام شده و تزریق واکسن نیز به منظور ایمنی در برابر ذات الریه صورت می گیرد.

در  هنگام بروز مشکل و بحران سلول داسی شکل، لازم است که کودک در بیمارستان بستری شده، و پس از آن مایعات و داروهای ضد درد به منظور گذر از بحران تجویز می شود.

راههای جلوگيری از وقوع سكته مغزی در کودکان:
برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب و تحت نظر پزشک، در پیش از بارداری و اطمینان از عدم مشکل پزشکی تا قبل از بارداری، از عوامل موثر در پیشگیری از بروز بیماری های مختلف از جمله سکته مغزی در کودکان می باشند.

در زمان بارداری نیز، پیروی از رژيم دارويی و بهداشتی بر اساس نظر پزشک، ضروری بوده و درمان و یا درمان نکردن بيماري هايي مانند فشار خون، مشکلات گوارشی و دیابت، عوامل تاثیر گذاری در مورد پيشگيری از بروز سكته مغزي مادرزادی در نوزاد می باشند.

 


گردآوری: بخش کودکان بیتوته

سه شنبه 22 بهمن 1398  3:48 PM
تشکرات از این پست
donya78
donya78
donya78
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1397 
تعداد پست ها : 364
محل سکونت : اصفهان
سه شنبه 22 بهمن 1398  5:02 PM
تشکرات از این پست
saraalighanbari1360
دسترسی سریع به انجمن ها