آرامگاه شاه میر علی حمزه در پايين خيابان دروازه قرآن شيراز واقع و بنايى مشتمل بر صحن و حرم وسيع است. آرامگاه علی بن حمزه بن موسی الکاظم یکی از بناهای تاریخی و مذهبی شهر شیراز میباشد. آرامگاه علی بن حمزه در دوره دیلمیان و بهدست امیر عضدالدوله دیلمی احداث شده و در دوره تیموریان بخشهایی از آن مرمت گردیدهاست. فضاى باز که وسعتى نزديک به سه برابر سطح فضاى بسته دارد، به صورت حياطى کشيده در سمت جنوب ساختمان واقع شده است.
امامزاده شاه میر علی حمزه
ورودى و بخشهاى خدماتى در جهت ديگر حياط قرار دارند. فضاى بسته مجموعه نيز خود از دو بخش تشکيل شده است، اول فضاى چليپايى شکل (چهار صفه) مرکزى است که قسمت اصلى بنا محسوب مىشود و دوم، اتاقها و ايوانهاى کوچکى که ورود به فضاى اصلى از داخل آنها صورت مىگيرد. بناهاى ديگرى که در طرف ديگر صحن ساخته شدهاند، جديدالتأسيس هستند.
امامزاده شاه میر علی حمزه
فضاى اصلى امامزاده آيينهکارى شده است.
امامزاده شاه میر علی حمزه
درهاى منبت و پنجرههاى گره چينى شده نفيس، بخش ديگرى از تزئينات مجموعه محسوب مىشوند. بر روى مرقد ضريحى از چوب، خاتم و فولاد قرار دارد. در بالاى ورودى به صحن قطعه سنگى سرخ فام نصب گرديده و بر آن به خط ثلث شيوا و به خط ابراهيم سلطان فرزند شاهرخ تيمورى جملاتى نوشته شده است.
امامزاده شاه میر علی حمزه
ساختمان اصلى بقعه را به عضدالدوله ديلمى نسبت مىدهند که در دورههاى تيمورى، صفويه، زنديه، قاجاريه و دوره معاصر مکرر بازسازى و تعمير شده است. در اطراف بنا در گذشته قبرستان وسيعى قرار داشته که در دوره معاصر به هنرستان صنعتى و باغ ملى تبديل گرديده است.
امامزاده شاه میر علی حمزه
صاحب مدفن را فرزند امام موسى کاظم (ع) نوشتهاند .کریم خان زند که شیراز را پایتخت حکومت خویش برگزید در جنوب آرامگاه ،کاروانسرا و حمامی ساخت و آنرا برای زائران و مسافران امامزاده وقف کرد. که تا سال ۱۳۱۰ خورشیدی پابرجا بود.
نقشه راهنمای مسیر