0

چگونگی بازی با کودک نوپا

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

چگونگی بازی با کودک نوپا

 

بسته جدید نی نی بان با موضوع بازی های دوتایی با نوپا برای والدینی منتشر شده است که نمی دانند چطور سر فرزندشان را گرم کنند.
 

راهنمای بازی با نوپا


در این بسته شما با انواع بازی های مناسب کودکان نوپا یعنی بچه های بزرگتر از یک سال آشنا می شوید.

همچنین یاد می گیرید که بازی های مناسب کودکان نوپا چه تاثیری بر رشد آنها دارد و چطور خلاقیت شان را تقویت می کند.

علاوه بر این یک سری بازی ویژه هم به شما معرفی می کنیم که لازم نیست برای انجام شان از جای خود بلند شوید و به صورت دراز کشیده هم قابل انجام هستند.

دوشنبه 2 دی 1398  6:57 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

بازی با کودک نوپا از 12 تا 20 ماه (1)

اولین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، به شما می گوید چه بازی ها و سرگرمی هایی برای بچه های 12 تا 20 ماهه مناسب است.

 

 

بازی های مادر و نوپا، از 12 تا 20 ماه

 

12 تا 16 ماهگی

 

1. سفر به زندگی

وانمود کنید که عروسک مورد علاقه فرزندتان، واقعی و عضوی از خانواده است. او را راه ببرید، کنار فرزندتان توی تخت خواب بخوابانید یا وادارش کنید که اطراف اتاق برقصد و شادی کند. این عروسک را در همه فعالیت های روزمره فرزندتان دخالت دهید. حرف زدن درباره این عروسک و کارهایی که می کند مهارت های زبانی کودک را تقویت می کند و اگر با استفاده از این احساسات منفی و مثبت را بازنمایی کنید، می توانید تفاوت این عواطف را به کودک بیاموزید و به افزایش قدرت خلاقیت او کمک کنید.

 

2. مرا هل بده، مرا بکش

اگر کودک تان خود را می کشد و برای راه رفتن تلاش می کند، با بازی مرا هل بده، مرا بکش به او کمک کنید تا زودتر راه بیفتد. برای انجام این بازی از یک شیء قابل حرکت مانند صندلی کودک یا جعبه پر از اسباب بازی های نرم استفاده کنید. وقتی کودک لبه های این شیء را گرفته، شما طرف دیگر آن را محکم نگه دارید. حالا به آرامی آن شیء را به سمت خودتان بکشید تا کودک را تشویق کنید به سمت جلو قدم بردارد. به مرور او شروع به هل دادن آن شیء می کند و شما باید کمی بیشتر آن را به سمت خودتان بکشید. این بازی اعتماد به نفس کودک را برای راه رفتن تقویت می کند.

 

3. کف زدن شادمانه 

کودک نوپای شما در این سن و سال می تواند به راحتی دست خود را باز نگه دارد اما ممکن است کمی طول بکشد تا بتواند به طور مستقل و بدون کمک شما دست بزند. یکی از راه های بسیار ساده برای سرگرم کردن نوپا در این مرحله دست زدن شادمانه است. دست های او را نگه دارید و کمکش کنید با ریتم یک آهنگ کودکانه دست بزند یا اجازه دهید که موقع دست زدن دست های شما را نگه دارد. او را روی زانوهایتان بنشانید، جوری که صورتش به سمت شما باشد حالا یک شعر کودکانه بخوانید و به کمک هم دست بزنید. این بازی ساده مهارت های زبانی کودک را تقویت کرده و باعث می شود هماهنگی دست و چشم هایش افزایش پیدا کند. 

 

4. چه کسی اینجا قایم شده؟ 

کودک شما که در دوره نوزادی عاشق بازی دالی موشه بوده حالا در نوپایی از اینکه بتواند ورژن ساده تری از قایم باشک را بازی کند، حسابی لذت خواهد برد. به عنوان مثال می توانید صبح ها به نوبت زیر ملحفه ها قایم شده و بعد همدیگر را پیدا کنید یا توی حمام برای قایم شدن از یک حوله بزرگ استفاده کنید. وقتی قرار است شما فرزندتان را پیدا کنید، سعی کنید زود سر اصل مطلب نروید. دست هایش را لمس کنید و بگویید: «این چیه؟! نکه یک دست پیدا کردم» و...

این بازی به فرزند نوپای شما می آموزد که اگر چیزی را نبیند معنی اش این نیست که آن چیز به خصوص دیگر وجود ندارد. شما می توانید این بازی را اینجوری بازی کنید که کودک را توی یک حوله بزرگ بپیچید و سریع او را به اتاق دیگری ببرید وقتی کودک حوله را کنار می زند و خودش را در یک مکان جدید پیدا می کند، حسابی سر ذوق می آید.

 

5. سحر و جادوی صدا

بازی با کلمات آگاهی نسبی به کودک می دهد تا با انواع و اقسام کلمات آشنا شود. از طرف دیگر به او اعتماد به نفس استفاده از کلمات جدید را می بخشد. برای کودک کتابی در مورد ماشین ها بخوانید و از خودتان صدای ماشین در بیاورید و یا داستانی درباره حیوانات برایش بخوانید و صدای جانوران مختلف را تقلید کنید. بازی هایی را انجام دهید که با تقلید صدا و ایجاد صداهای مختلف همراه است و شعرهای مورد علاقه کودک را با ریتم های متفاوت برایش بخوانید. این بازی هم برای کودک جذاب است و هم مهارت های زبانی اش را تقویت می کند.

 

16 تا 20 ماهگی

 

1. مهمانی چای

در یک روز آفتابی، یک دست سرویس چای خوری پلاستیکی از میان اسباب بازی های فرزندتان جدا کنید و آن را توی بالکن یا حیاط بچینید. حالا یک قوری پر آب هم دم دست کودک قرار دهید و وانمود کنید که به مهمانی چای آمده اید. البته انتظار نداشته باشید که یک مهمانی چای واقعی باشد و انتظار ریخته شدن چندین و چند لیوان آب روی زمین و... را داشته باشید. ولی اصلا جا نزنید. این بازی هم سرگرم کننده است و هم توانایی کودک برای نظم و ترتیب بخشیدن به اشیای دور و برش را به چالش می کشد. علاوه بر این با این بازی می توانید نکات زیادی را در مورد آب و خصوصیات آن به کودک بیاموزید مثلا اینکه آب همیشه به سمت پایین جاری می شود نه بالا.

 

2. خانه سازی 

این بازی نیاز به تمرکز زیادی از جانب کودک نوپا دارد بنابراین زمانی این بازی را انجام دهید که کودک سرحال باشد. از بلوک های کوچک پلاستیکی برای درست کردن الگوهای کوچک مانند مربع های دو در دو یا مستطیل استفاده کنید. به او نشان دهید که چطور می تواند حرکت شما را تقلید کند و خودش آن شکل خاص را بسازد. این بازی به تقویت مهارت حل مسئله در کودکان کمک می کند.

 

3. آن را به طرف من بغلتان 

توپ های پلاستیکی محبوب ترین اسباب بازی ها برای کودکان نوپا هستند. توپ فنری بهتر است بیرون از خانه نگه داشته شود، اما توپ های نرم از جنس فوم برای محیط داخلی خانه مناسب است. البته وقتی فرزندتان با این توپ ها بازی می کند باید چهار چشمی مراقبش باشید، چون بچه ها در این سن و سال علاقه عجیبی دارند که هر چیزی به دست شان می دهید بچشند.

بهترین بازی توپی برای کودکان نوپا خود از نسخه آسان بازی «این توپ را بگیر» است. برای انجام این بازی کودک را روی زمین بنشانید و خودتان هم در مقابل او بنشینید و توپ را به سمت هم قل بدهید. این بازی به افزایش قدرت عضلانی کودک و همچنین افزایش هماهنگی دست و چشم او کمک می کند.

 

4. مجموعه ساز جوان 

دست در دست هم توی پارک قدم بزنید و چیزهایی که توجه کودک را به خودش جلب می کند جمع کنید از برگ یا شاخه گیاه گرفته تا یک تکه سنگ کوچک. البته اگر کودکتان وسط کار همه سبدش را خالی کرده و دوباره بازی را شروع کرد اصلا تعجب نکنید. بچه ها در این سن عاشق جمع کردن خر و پرت هستند تا بعد بتوانند آن ها را خالی کنند. این بازی هم حرکات دست کودک را تقویت می کند و هم چابکی او را افزایش می دهد.

دوشنبه 2 دی 1398  6:58 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

 

بازی با کودک نوپا از 20 تا 24 ماه (2)

دومین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، به شما می گوید چه بازی ها و سرگرمی هایی برای بچه های 12 تا 24 ماهه مناسب است.

 

 

بازی های مادر و نوپا، از 20 تا 24 ماه

 

1. بیا با هم برقصیم!

آهنگ مورد علاقه فرزندتان را با صدای بلند توی خانه پخش کنید. سعی کنید آهنگ های ریتم داری را انتخاب کنید که کودک را به جست و خیز کردن تشویق کند. وانمود کنید که یک فیل هستید و با هم ادای فیل در بیاورید و یا حرکات یک شیر غران را تقلید کنید. راه رفتن و جست و خیز کردن با آهنگ های شاد ساده ترین بازی برای کودکان نوپاست که راحت می تواند از عهده آن بر بیاید. این بازی علاوه بر هماهنگ کردن حرکات کودک به توسعه تخیل او نیز کمک می کند.

 

2. بادکنک شادی

بادکنک جزو اسباب بازی های بسیار خوب برای بازی های داخل خانه است چون هم خیلی آرام حرکت می کند و کودک نوپای شما می تواند آن را دنبال کند و هم گرفتنش نسبتا آسان است. برای بازی با فرزند نوپای خود یک بادکنک رنگی را به آرامی به هوا بیندازید. حالا با هم بشمارید که چقدر طول می کشد بادکنک به زمین برسد یا اینکه از کودک بخواهید بادکنک را از هوا بگیرد. این بازی هم اعداد را به کودک معرفی می کند و هم در تقویت هماهنگی دست و چشم او مؤثر است.

البته یادتان باشد که بادکنک باد نشده حاوی لاتکس بوده و یک خطر بالقوه برای کودک محسوب می شود و ممکن است منجر به خفگی او شود. بادکنک هایی که می ترکند نیز همین خطر را برای کودک ایجاد می کنند. پس اگر موقع بازی بادکنک ترکید به سرعت تکه های آن را از زیر دست و پای کودک جمع کنید.

 

3. کی چی می شنوه؟

یه پتوی بزرگ رو پشت بام، حیاط، تراس و... پهن کنید یا روی یک زیرانداز توی پارک دراز بکشید و به صداهایی که در محیط اطراف تان می شنوید دقت کنید. پس از یک دقیقه از کودک بپرسید چه صداهایی می شوند و از او بخواهید که تا جایی که می تواند این صداها را تقلید کند. این بازی هم مهارت های توصیفی کودک را تقویت می کند و هم حس شنوایی او را توسعه می بخشد.

 

4. اگر می تونی منو بگیر

کودکان نوپا دوست دارند که کسی آن ها را تعقیب کند. هدف از این بازی این است که کودک بداند شما دارید تعقیبش می کنید و اگر گیرش بیندازید سفت بغلش می کنید یا غلغلکش می دهید. برای ایجاد تنوع می توانید ماسک شیر یا هر حیوان دیگری را به صورت تان بزنید و صدای او را نیز تقلید کنید. این بازی استقامت کودک شما را بیشتر می کند. 

 

دوشنبه 2 دی 1398  6:58 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

 

بازی با کودک نوپا، بیست‌و‌چهار تا سی ماه

سومین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، بازی هایی را به شما معرفی می کند که برای کودکان دو تا دو نیم سال مناسب است.

 

 

بازی های مادر و نوپا، از 24 تا 30 ماه

 

1. یکی مال تو، یکی مال من

دکمه‌ها، مداد رنگی، کشمش و...؛ شما می توانید هر چیزی را که قابل تقسیم کردن باشد، برای این بازی مورد استفاده قرار دهید. توده کوچکی از وسیله مورد نظر را جلوی کودک جمع کنید و از او بخواهید که آنها را میان خودش و شما تقسیم کند. قانون بازی چیست؟ یکی مال او و یکی هم مال شما. از همسر یا فرزند دیگرتان نیز بخواهید به شما ملحق شود تا کودک نوپا تقسیم کردن اشیاء میان سه نفر را یاد بگیرد. این بازی هم کودک را با احساس مسئولیت و مدیریت کردن آشنا می کند و هم یک آغاز خوب برای آموزش اعداد است.

 

2. بسکتبال داخل خانه

با استفاده از چند برگ روزنامه توپ های کوچکی درست کنید. پرتاب کردن این توپ های کاغذی خطر خاصی برای کودک ندارد ولی احتیاط شرط عقل است و بهتر است که وسایل شکستنی را از جلوی دست و پای کودک جمع کنید. اول بازی را این جوری شروع کنید که چه کسی می تواند توپش را دورتر پرت کند. وقتی کودک در این کار مهارت پیدا کرد سراغ بسکتبال بروید. یک سطل یا سبد کوچک کنار دیوار قرار داده و به نوبت توپ پرت کنید تا ببینید که چند بار می توانید توپ خود را گل کنید یا به عبارت دقیق تر آن را توی سطل یا سبد بیندازید. این بازی هم به شدت سرگرم کننده است و هم هماهنگی میان چشم و دست کودک را تقویت می کند.

 

3. تفاوت ها را پیدا کن

اغلب شما با این بازی که نمونه هایش در سایت های اینترنتی یا توی مجله ها و روزنامه ها پیدا می شود، آشنا هستید. اما این بار قرار است نوع متفاوتی از آن را انجام دهید. یک ظرف از انواع میوه ها تهیه کنید. حالا چند تکه موز را همراه یک تکه توت فرنگی توی بشقاب بگذارید و از او بخواهید که میوه متفاوت را پیدا کند. یا دو تا بیسکوئیت معمولی را لا به لای بیسکوئیت های شکلاتی بگنجانید و از فرزند نوپایتان بپرسید که کدام بیسکوئیت ها با هم فرق دارند. به مرور می توانید بازی را سخت تر کرده و از تصاویر رنگی یا اشکالی مانند مربع و دایره برای انجام این بازی کمک بگیرید. این بازی برای یاد دادن مفهوم «تشابه» و «تفاوت» کاملا ایده آل است.

 

4. با هم بریم پیک نیک

با آماده کردن یک ناهار ساده و بردن کودک به پارک می توانید روز معمولی تان را تبدیل به روز مهیج پیک نیک کنید. البته برای پیک نیک با کودکان واقعا لازم نیست که بیرون از خانه بروید. فقط کافیست یک زیرانداز توی بالکن یا کف پذیرایی بیندازید، توی ظرف های کاغذی غذا بخورید و از فلاکس یا قمقمه برای خودتان آب میوه، چای، یا حتی آب بریزید. چند مدل غذای انگشتی آماده کنید و کودک را تشویق کنید که وانمود کند توی قایق، در دامنه کوه یا توی جنگل است. این بازی خلاقیت کودک شما را به شدت تحریک می کند.

 

5. هر چیزی مال کجاست؟

با استفاده از مجلات قدیمی دکوراسیون، روزنامه و... عکس وسایلی را که توی خانه دارید پیدا کنید. این عکس ها را از مجله جدا کرده و جلوی دست کودک قرار دهید. مبلمان، تلویزیون، یخچال، اجاق گاز، تخت و هر وسیله دیگری که توی خانه پیدا می شود می تواند سوژه خوبی برای این بازی باشد. از کودک بخواهید عکس را دستش بگیرد و آن را روی همان وسیله ای قرار دهد که توی عکس می بیند.

 

6. بپا خیس نشی

وانمود کنید که فرش زیر پایتان رودخانه است. چند تکه روزنامه، مجله، حوله و یا بالش کف اتاق قرار دهید و وانمود کنید که آنها سنگ های کف رودخانه هستند از کودک بخواهید با پا گذاشتن روی آنها خودش را به آن طرف اتاق برساند. جوری که پایش توی آب (همان فرش کف اتاق) نرود و خیس نشود. این بازی نقش مهمی در افزایش تعادل کودک داشته و برایش هیجان انگیز است. 

دوشنبه 2 دی 1398  6:59 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

بازی با کودک نوپا از 30 تا 36 ماه (4)

چهارمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، بازی هایی را به شما معرفی می کند که برای دو و نیم تا سه سال مناسب است.

 

 

بازی های مادر و نوپا، از 30 تا 36 ماه

 

1. روز رنگ ها

یک بار در هفته یک رنگ به خصوص را انتخاب کرده و سعی کنید در همه امور روزمره از آن رنگ استفاده کنید. مثلا صبح که از خواب بیدار می شوید خودتان و فرزندتان لباس قرمز بپوشید. مربای توت فرنگی را برای صبحانه انتخاب کنید. بامداد قرمز یک دشت لاله بکشید. برای ناهار به کودک سوپ گوجه فرنگی بدهید و اگر بیرون می روید با هم تعداد ماشین های قرمز را بشمارید. این بازی برای کودکان بسیار جالب بوده و باعث می شود که زودتر رنگ ها را یاد بگیرند.

 

2. کارت حافظه

لازم نیست که کودک شما حتما در میان اسباب بازی هایش لوتو یا کارت حافظه داشته باشد تا بتوانید این بازی را انجام دهید. شما با استفاده از چند تکه کاغذ و تصاویری که از اینترنت دانلود کرده یا از مجله ها جدا کردید این کارت های حافظه را درست کنید و از کودک بخواهید تصاویر مشابه را با هم جفت و جور کند.

 

3. خط خطی

اگر با خودتان فکر می کنید که هر بار کاغذ و مداد رنگی به کودک می دهید باید یک نقاشی حسابی برای تان بکشد، سخت در اشتباه هستید. در این سن بچه ها از خط خطی کردن کاغذ با رنگ های مختلف لذت می برند و این کار می تواند تا یک ساعت یا بیشتر سرگرم شان کند. برای این کار چند تکه کاغذ سفید روی زمین بچسبانید و با استفاده از مداد شمعی و در کنار هم شروع به خط خطی کردن کاغذها کنید. اصلا در بند کشیدن یک شکل خاص نباشید و اجازه دهید کودک فقط از دیدن رنگ ها لذت ببرد.

 

4. مامان می گه...

اگر چه این بازی معمولا گروهی است اما انجام دو نفری آن هم می تواند برای کودک لذت بخش باشد. جلوی کودک بایستید و از او بخواهید جملات دستوری را که با عبارت «مامان می گه...» شروع می شود را اجرا کند. حالا به او بگویید: «مامان میگه دستت رو روی زانوت بگذار.» وسط این جمله ها چند تایی دستور بدون «مامان می گه» هم بگویید تا سرعت انتقال کودک را تقویت کنید. با دادن دستورهایی که به اعضای بدن کودک مربوط است مثل بلند کردن دست، بستن چشم، بیرون آوردن زبان و... می توانید نام اعضای مختلف بدن را نیز به فرزندتان بیاموزید و او را با کار کرد این اعضا آشنا کنید.

 

5. سرد و گرم

شیء خاصی را در جایی از خانه پنهان کرده و از او بخواهید که آن را پیدا کند. وقتی کودک به شیء مورد نظر نزدیک شد با صدای بلند بگویید «گرمه، گرمه». اگر خیلی نزدیک بود بگویید «داغه، داغه» و اگر از آن دور شد بگویید «سرده، سرده». اگر کودک حین بازی از پیدا کردن شیء مورد نظر نا امید شد دستش را بگیرید و با هم آن را پیدا کنید. این بازی را می توانید به بازی یافتن گنج در جزیره متروک هم تبدیل کنید و با این کار موجودیت اشیائی که دیده نمی شوند را به او بیاموزید.

 

6. کی همه رو می اندازه؟

این بازی ورژن ساده و کودکانه بولینگ است که نقش مهمی در تقویت مهارت های حرکتی کودک دارد. چند بطری پلاستیکی را در فاصله سه تا چهار متری کودک بچینید و به نوبت یک توپ نرم را به سمت بطری ها قل بدهید تا ببینید چقدر طول می کشد که بتوانید با انداختن توپ، بطری ها را از جای شان به زمین بیندازید. برای سخت تر کردن بازی آرایش توپ ها را تغییر داده یا آنها را دورتر ببرید. اگر می خواهید کودک شما حین بازی شمردن را نیز یاد بگیرد هر بار با صدای بلند تعداد توپ های افتاده و باقی مانده را اعلام کنید.

دوشنبه 2 دی 1398  7:00 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

بازی با کودک نوپا، وقتی در حالت خوابیده است

پنجمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، بازی هایی را به شما یاد می دهد که برای انجام شان لازم نیست حتی از جای تان بلند شوید!

 

 

بازی های مادر و نوپا در حالت خوابیده

 

خسته از سر کار برگشتید و حتی نای راه رفتن ندارید ولی کودک نوپای تان که از صبح شما را ندیده می خواهد با شما بازی کند؟ در این جور مواقع چه کار می کنید؟ از جایتان بلند می شوید و ظرف چند دقیقه سر و ته بازی را هم می آورید؟ ما پیشنهاد بهتری برای تان داریم و بازی هایی را به شما معرفی می کنیم که می توانید در حالت خوابیده هم آنها را انجام دهید.

 

1. لپ تاپ تان را باز کرده و روی زمین قرار دهید. یک صفحه ورد باز کنید و اندازه فونت را بزرگ کنید. حالا از کودک بخواهید برای بابا، مامان بزرگ یا بابا بزرگ یک نامه بنویسد. درست است که حروف را نمی شناسد اما از کوبیدن روی کلیدها و دیدن نقش هایی که روی صفحه سفید می افتد لذت می برد. از او بخواهید نامه ای که می نویسد را برای شما هم تعریف کند و با گفتن جملاتی مانند «به مامان بزرگ گفتی که دیروز رفتیم پارک؟» او را تشویق کنید.

 

2. روی شکم دراز بکشید و از کودک بخواهید که کنارتان بخوابد. حالا تکه های کوچک اسباب بازی را روی کمرش قرار دهید و از او بخواهید حدس بزند چه چیزی با پوستش تماس پیدا کرده است.

 

3. روی شکم دراز بکشید و از کودک بخواهید که کنارتان بخوابد. حالا نقش خزنده ها را بر عهده بگیرید مثلا از کودک بخواهید مانند ماری روی زمین بخزد که قصد دارد حلزون شکار کند. شما می توانید در این بازی حلزونی باشید که خیلی از جایش تکان نمی خورد و حرکاتش خیلی آرام است.

 

4. از کودک بخواهید که با آوردن یک چادر و چند بالش بالای سرتان یک چادر درست و حسابی برپا کند. وانمود کنید که برای پیک نیک به جنگل آمده اید و از او بپرسید که بیرون چادر چه خبر است. با پرسیدن سؤال های هدف دار خلاقیت او را تحریک کنید.

 

5. اگر از قصه گفتن خوش تان می آید روی زمین دراز بکشید و وانمود کنید که پیرزن مریض احوالی هستید که باید قصه مهمی را برای کودک تعریف کنید. البته قضیه به همین راحتی ها هم نیست! به کودک بگویید باید وسایل خاصی را برای شما بیاورد تا ادامه قصه یادتان بیاید. حالا او را دنبال تکه های مختلف داستان به اتاق های مختلف بفرستید و اجازه دهید دور و بر خانه بگردد و وسایلی را که شما نام می برید پیدا کند. اگر بتوانید داستان تان را به خوبی بپرورانید خودتان هم تعجب می کنید که این بازی تا چه حد می تواند طول بکشد و کودک را سرگرم کند.

 

6. از کودک بخواهید کنارتان دراز بکشد و کتاب مورد علاقه اش را برای شما بخواند. نه، اشتباه نمی کنیم. می دانیم که کودک در این سن خواندن بلد نیست ولی می تواند قصه ای را که شما قبلا چندین بار برایش خوانده اید به خاطر بیاورد و آن را از روی عکس های کتاب برای شما تعریف کند.

 

7. وانمود کنید بیمار هستید و از کودک بخواهید شما را معاینه کند. تب تان را بگیرد، ضربان قلب تان را با گوشی پلاستیکی چک کند و زبان تان را ببیند. موقعی هم که خواست به شما آمپول بزند با کمال میل قبول کنید.

 

8. چند تکه اسباب بازی جلوی دستش بگذارید و از او بخواهید که آنها را توی روزنامه بپیچد و بعد دور خانه بگردد و در نقش پستچی آن را برای تان بیاورد. وقتی که مثلا در می زند با هیجان از او و بسته ای که برای تان آورده استقبال کنید و موقع باز کردنش تا می توانید چشم هایتان را گشاد کنید که یعنی به شدت جا خوردید. در این صورت با خیال راحت می توانید نیم تا یک ساعت دراز بکشید و هیچ کار خاصی نکرده و در عین حال با کودک بازی کنید.

 

9. توپ کوچک و نرمی را برداشته و به این طرف و آن طرف پرت کنید و هر بار از کودک بخواهید که آن را بگیرد یا برای تان بیاورد. برای سخت تر کردن بازی می توانید از او بخواهید که توپ را با یک دست بگیرد یا با لی لی کردن آن را به شما برگرداند. 

دوشنبه 2 دی 1398  7:00 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

بازی با کودک نوپا، سرگرمی‌های متفاوت

ششمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا، به بازی هایی اشاره می کند که به خوبی می توانند کودکان سه تا چهار ساله را سرگرم و به رشد آنها کمک کنند.

 

 

بازی های متفاوت برای نوپا

 

1. یک بسته خمیر بازی در اختیار کودک قرار دهید تا هر چه قدر که دوست دارد ماهی و قورباغه و... درست کند. حالا آنها را توی یک تشت آب ریخته و با استفاده از نی شروع به ماهی گیری کنید. با توجه به اینکه کودک برای برداشتن ماهی های خمیری باید نی را توی خمیر فرو کرده و آن را از داخل آب بالا بیاورد، عضلات دستش تقویت می شود.

 

2. چند تکه اسباب بازی یا وسیله کوچک خانه را انتخاب کنید. از کودک بخواهید چشم هایش را ببندد و هر بار یک تکه را توی کیسه سیاه پلاستیکی یا کیسه پارچه ای قرار دهید. حالا از او بخواهید با لمس کردن از روی کیسه شیء داخل آن را حدس بزند.

 

3. اگر نگران به هم ریختن خانه نیستید چند تکه دستمال کاغذی را خرد کرده و دو تا نی انتخاب کنید حالا نوبتی و با استفاده از نی به سمت پارچه ها فوت کنید و ببینید که هر کدامتان تا چه اندازه می توانید دستمال ها را جا به جا کنید.

 

4. یک بطری با دهانه متوسط انتخاب کنید و آن را در فاصله مناسبی از کودک قرار دهید. یک ظرف حبوبات هم دم دست تان بگذارید و هر بار یکی از آنها را به سمت بطری بیندازید. در این بازی که به تقویت هماهنگی چشم و دست کودک کمک می کند، کسی برنده است که آخر بازی بطری پرتری داشته باشد.

 

5. یک آینه دستی کوچک انتخاب کنید و آن را به طرف نور بگیرید. با استفاده از آینه نور را روی دیوار و وسایل خانه بیندازید و از کودک بخواهید که لکه نور را بگیرد.

 

 6. کودک را در کارهای روزمره خانه با خودتان همراه کنید. سعی کنید بعضی از کارها را اشتباه انجام داده و از کودک بخواهید که شما را تصحیح کند. مثلا به جای دندان، مسواک را روی لب تان بکشید یا به جای جوراب، کلاه را توی پایش بکنید تا به این ترتیب توجه و دقت فرزندتان را تقویت کنید.

 

7. عکس هایی را از مجلات و روزنامه و... جدا کنید. حالا با یک تکه کاغذ که یک دایره کوچک وسطش ایجاد کردید روی عکس را بپوشانید و از کودک بخواهید حدس بزند که چه عکسی زیر دست شماست. این بازی جزو بازی های خلاق طبقه بندی می شود و توانایی ذهنی کودک را گسترده تر می کند.

 

 8. این بار که به پارک رفتید برگ هایی را در اندازه ها و شکل های مختلف پیدا کنید. سعی کنید از هر مدل دو برگ بردارید. سپس در خانه برگ ها را جلوی کودک قرار داده و از او بخواهید برگ های هم شکل را مرتب کند.

 

9. کف زمین دراز بکشید و یک بادکنک محکم را که خیلی راحت نمی ترکد با استفاده از پا به هوا پرت کنید. آن را به سمت کودک پرت کرده و از او بخواهید با پایش آن را توی هوا نگه دارد.

 

10. دو تا مداد و یک کاغذ بردارید. یک شکل ساده روی کاغذ بکشید و از کودک بپرسید که این چیست. یادتان باشد شما دنبال جواب درست نیستید و فقط می خواهید خلاقیت کودک را تحریک کنید. از او بخواهید تصویر را بر اساس آنچه که فکر می کند هست تکمیل کند. حالا شما یک خط دیگر اضافه کرده و این بازی را تا هر وقت دوست داشتید ادامه دهید. 

دوشنبه 2 دی 1398  7:01 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا

بازی با کودک نوپا، نکات مهم برای والدین

هفتمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا به شما می گوید که موقع بازی با کودکان باید به چه نکاتی دقت کنید.

 

 

بازی با نوپا، نکات مهم برای والدین

 

زمان بخش ویژه ای از زندگی هر کودکی است که نه فقط جنبه سرگرمی دارد بلکه برای توسعه خلاقیت و مهارت های جسمی و ذهنی کودکان حیاتی است. بازی کار اصلی بچه هاست که از طریق آن دنیای اطرافشان را کشف می کنند و از طریق بازی می توانند خلاقیت خود را بیشتر کرده و نکاتی را درباره رابطه اطرافیان شان و همچنین رابطه انسان با محیط یاد بگیرند.

 

هر کاری برای کودک می تواند جنبه بازی و سرگرمی پیدا کند از کشیدن یک کامیون اسباب بازی گرفته تا ردیف کردن جوراب ها و ... . به عنوان پدر یا مادر، شما مهم ترین و عزیزترین همبازی فرزندتان هستید و او از همان روزهای اول عمرش با نگاه کردن به صورت شما یا شنیدن صدایتان شروع به بازی کرده و دنیای اطراف را کشف می کند.

چطور می توانیم بهترین هم بازی برای فرزندمان باشیم؟ این نکات را از دست ندهید.

 

دنبال روی فرزند خود باشید

یک شیء، اسباب بازی با فعالیت را برای کودک تدارک ببینید و بعد منتظر شوید تا کودک بازی را شروع کند. شاید راهی که می رود درست نباشد و با آن وسیله خاص برای بازی دیگری مناسب است ولی بگذارید که فرزند شما یک شیوه نو برای بازی به شما بیاموزد.

 

به آرامی جلو بروید

این که به فرزندتان نشان دهید هر اسباب بازی چطور کار می کند، واقعا عالی است اما دست نگه دارید و به جای اینکه «به جای او بازی کنید» اجازه دهید خودش بازی کردن را تجربه و شیوه منحصر به فرد خود را خلق کند. فقط تا اندازه ای کمکش کنید که از ادامه بازی نا امید نشود.

 

سیگنال های فرزندتان را درک کنید

شاید مهارت های زبانی فرزند شما هنوز آنقدر تقویت نشده باشد که بتواند منظورش را کاملا به شما بفهماند اما شما با توجه به سیگنال های بدنی او، از چهره تا حرکات بدنش می توانید بفهمید که از کدام بازی ها لذت می برد و کدام بازی ها حوصله اش را سر می برند یا او هنوز آمادگی انجام شان را ندارد.

 

حواستان به محل بازی کودک باشد

آیا محلی که فرزند شما در آنجا بازی می کند مورد علاقه کودک و امن است؟ آیا سر و صدای بیش از حد ندارد یا چیزی در آن محل نیست که حواس کودک را پرت کند؟ آیا هر بازی از نقاشی کردن گرفته تا توپ بازی در این فضا قابل انجام است؟ قبل از اینکه کودک شروع به بازی کند به این موضوعات توجه کرده تا از هر گونه خطری پیشگیری کنید.

 

دوباره و دوباره بازی کنید

اگر چه انجام یک بازی یکسان برای چندین بار متوالی اصلا باب میل والدین نیست اما یادتان باشد که بچه ها با انجام چند باره یک بازی خاص سعی می کنند که در انجام آن مهارت پیدا کنند و استاد شوند. آنها وقتی به این مرحله می رسند احساس اعتماد به نفس زیادی پیدا کرده و برای یک چالش جدید آماده می شوند. پس دفعه بعد که خواستید یکی از اسباب بازی های کودک را که دیگر تحمل دیدنش را ندارید، تحمل کنید به نقش تکرار در رشد کودک فکر کنید.

 

بازی را با نیازهای فرزندتان منطبق کنید

اگر احساس می کنید کودک تان از بازی در محوطه بازی پارک و... ناراحت می شود یا می ترسد به این موضوع فکر کنید که چه عواملی در محیط وجود دارد که توجه او را جلب کرده یا باعث می شود برانگیخته شود. اگر سر و صدای محیط بازی زیاد است، شاید لازم باشد جای آرام تری را برای بازی کردن پیدا کنید تا خیال فرزندتان هم راحت تر باشد.

دوشنبه 2 دی 1398  7:01 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها