روستایی در مصر وجود دارد که مخصوص زنان مطلقه و بیوه می باشد.
روستای مخصوص زنان مطلقه
در 120 کیلومتری شهر اسوان در دره صعایده از توابع شهر ادفو در مصر، تابلویی به چشم میخورد که در آن نوشته شده است: دهکده سماحه به شما خوشآمد میگوید.
برخلاف حالت طبیعی در مجتمعهای مسکونی تکامل یافته، در این دهکده غیر از زنان مطلقه، بیوهها و کودکان، کسی دیگری اجازه سکونت ندارد، حتی خانمهایی که میخواهند بار دیگر ازدواج کنند، باید آنجا را ترک گویند. چون برای زنان شوهردار هم، سکونت در آنجا، ممنوع است.
این دهکده در سال 1998 توسط وزارت کشاورزی، همراه با شش دهکده دیگر، در چارچوب پروژه دره صعایده برای دستیابی به توسعه پایدار، تأسیس شد. هدف وزارت کشاورزی، این بود که دره صعایده را از طریق کشت محصولات ارگانیک و بالا بردن میزان تولید و فراهم کردن خدمات لازم، به یک منطقه توسعه یافته و دارای روستاهای پر جاذبه، تبدیل کند.
در چارچوب این پروژه، دهکده سماحه برای زنان فقیر مطلقه و بیوههای شوهر مرده، تخصیص داده شد و برای هر کدام از آنها قطعهای زمین و مقداری کمکهای مالی و تعدادی دام، در نظر گرفته شد، تا بتوانند با کودکانشان در آنجا سکنی گزینند و زندگی خود را سامان بخشند.
اما متأسفانه دهکده سماحه، هنوز از بسیاری از زیرساختارها از جمله از لولهکشی آب، محروم است.
منی احمد، خانم 30 ساله مطلقه که کفالت دو کودک را بر عهده دارد، میگوید: «بهرغم کمکهایی که دولت به خاطر رو براه کردن یک زندگی جدید فراهم کرده، هنوز دهکده از هر گونه تسهیلات زیر ساختاری محروم است، از جمله کمبود آب، بزرگترین مشکلی است که ساکنان دهکده از آن رنج میبرند. هر هفته، یک ماشین آب میآورد، اما نیاز آنها به آب را نمیتواند رفع کند. آب داخل دهکده شور است، بزرگسالان به اجبار از آن استفاده میکنند، اما برای کودکان بسیار سخت است، آنها مکرراً بیمار میشوند. اما چه باید کرد؟ آسمان بلند است و زمین سخت.
موسی کودکی 5 ساله، در حالی که میخندد، دور مادرش، چرخ میزند، اما نمیداند که پس از مدتی شرط ممنوعیت برای مردان، بر او نیز تطبیق خواهد شد؛ چون در این دهکده جز برای زنان فقیر مطلقه و بیوه، اجازه سکونت نیست و حتی کودکان ساکن در اینجا پس از رسیدن به سن بلوغ و ازدواج کردن، باید اینجا را ترک کنند.
ایمان که بیوه 20 ساله است و سه کودک دارد، میگوید: یکی از خویشاوندانم از من خواستگاری کرده و مادرم هم اصرار به ازدواج من دارد، تا اندکی از بار مسئولیت کودکان از دوشم سبک شود، اما من مردد هستم؛ چون اگر ازدواج کنم، از دهکده طرد میشوم و کسب و کاری اندکی را که در اینجا رو براه کردهام و رنج زیادی در آن کشیدهام، نیمه میماند.
حمدی کاشف، مدیر کل پروژههای اصلاحات کشاورزی مصر علیا، در باره این دهکده میگوید: اکنون بیش از 300 خانواده از زنان مطلقه و بیوه فقیر با فرزندانشان، در دهکده سماحه زندگی میکنند. دولت برای هر کدام از آنها، یک قطعه زمین به مساحت 17 هزارو 200 متر، همراه با خانه، توزیع کرده و اضافه بر آن، مقداری کمکهای دیگر از قبیل فرش و ظرف منزل و ابزار کشاورزی مانند تراکتور و امثال آن و 5 رأس بز و گوسفند به عنوان قرض کوچک، در اختیار آنان گذاشته است.
زنان روستا
منبع: fararu.com