گنج های دنیایی در کلام امام صادق(ع)
بعضی می گویند چه کنیم تا عبادت را دوست داشته باشیم؟ چه کنیم وقتی حرفی را به کسی می زنیم حرفمان را قبول کنند؟
گنج های دنیایی در کلام امام صادق(ع)
طَلَبتُ حُبُّ المَوت
بسیاري از مردم از مرگ می ترسند. چه کار کنیم که مرگ را دوست داشته باشیم. نه تنها از آن نترسیم بلکه آن را دوست داشته باشیم . امام صادق علیه السلام می فرماید: « فَوَجَدتُهُ فی تَقدیمِ المالِ لِوَجه اللهپولت را در راه خدا کرج کن».
به امیر المؤمنین علیه السلام گفتند ، چرا مردم از مرگ می ترسند ؟ علت آن چیست؟ فرمودند: «اینها دنیاي خود را آباد کردند و براي آباد کردن دنیا، آخرت خود را خراب کرده اند. مسلماً می ترسند که از یک جاي آباد به یک جاي خراب بروند». اما اگر کار برعکس باشد ، دنیایش را خراب و آخرتش را آباد کرده باشد آن قدر اشتیاق به مرگ دارد. مانند اصحاب امام حسین علیه السلام که روز عاشورا از هم سبقت می گرفتند .
طَلَبتُ حَلاوَه العِبادَه
بعضی می گویند چکار کنیم تا عبادت را دوست داشته باشیم . عاشق عبادت باشیم . به فرزندم می گویم نماز بخوان ، می گوید خوب می خوانم ، عاشق عبادت نیست. چرا؟ یکی دیگر می گوید بچه ام گاهی نماز می خواند و گاهی نمی خواند. چه کار باید بکنم؟ علت آن، این است که شیرینی عبادت را هنوز نچشیده اند. حالا چکار کنیم که شیرینی عبادت را بچشیم( فَوَجَدتُها فی تَركِ المَعصیَه) امام صادق علیه السلام می فرماید: این یک گنج است. اگر می خواهی عبادتِ خدا را دوست داشته باشی راهش ترك برمعصیت است. گناه را کنار بگذار. آن وقت ببین چه طور عاشق عبادت خدا می شوي. اگر شیرینی عبادت از تو گرفته شده است به جهت گناه و معصیت است. گناه را از زندگی خود دور کن ببین چه اتفاقی می افتد.
طَلَبتُ الرئاسه
بعضی می گویند چکار کنیم وقتی حرفی را به کسی می زنیم حرفمان رد خور نداشته باشد؟ این معنی واقعی ریاست است . ریاست بر دلها. اگر به کسی گفتی به فلانی کمک کن، نه نگوید. وقتی رفتی بین دو نفر که دارند دعوا می کنند به یکی گفتی کوتاه بیا ، حرف تو را بشنود و قبول کند. خوب این کار ها ریاست می خواهد. آدم باید رئیس باشد تا حرفش را قبول کنند. چکار کنم به این نقطه برسم؟ این خودش یک گنج است. واقعا کسانی که صاحب نفوذ هستند و بین مردم اعتبار دارند کم هستند . چکار کنم من هم جزو این آدم ها باشم. امام صادق علیه السلام می فرماید : (فَوَجَدتُها فی النَصیحَه لِعِبادِ الله) خیر خواه مردم باش ، دلسوز مردم باش ، ولو کاري هم براي مردم نکنی ، همین که بدانند تو واقعا دلسوز آنها هستی ، تا می گویند فلانی چنین تقاضایی کرده است بگویند چشم و حرفتان را زمین نمی گذارند .
یادداشت: علی کفشگر فرزقی
منبع:
25 گنج بزرگ دنیا در کلام امام صادق علیه السلام،حجت الاسلام و المسلمین حاج سید مجید نبوی