0

کتابخانه آداب، اخلاق، اسرار و معارف حج را آنلاین بخوانیم (1)

 
seyedjafarfatemi
seyedjafarfatemi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1643
محل سکونت : اصفهان

کتابخانه آداب، اخلاق، اسرار و معارف حج را آنلاین بخوانیم (1)

درباره آداب، اخلاق، اسرار و معارف حج تاکنون دهها کتاب توسط حوزه نمايندگى ولى فقيه در امور حج و زيارت تهیه شده است که در اینجا به معرفی چهل و سه اثر ویژه در سه بخش می پردازیم. ...

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، زائران خانه خدا لازم است كه پيش از سفر، آگاهي هاي لازم را كسب كنند، از آداب سفر گرفته تا موقعيت جغرافيايي، تاريخي، آداب زيارت، فلسفه و اسرار حج، اطلاع از مباني اعتقادي مذاهب مختلف، پاسخ يابي به پرسش هايي كه احياناً در سفر با آن مواجه مي شوند و بالاخره شناخت احكام و مناسك حج و غيره.

نظر به اهميت و ضرورت آگاهي هاي يادشده، يكي از فعاليت هاي مستمر و ارزشمند بعثه مقام معظم رهبري، چاپ و نشر و پخش آثاري درباره حج و ابعاد گوناگون فقهي، تاريخي، عرفاني، سياسي و اجتماعي آن و عتبات عاليات و نيز تنقيح و بازكاوي و بازچاپ آثار پيشين است. كار آماده سازي و توليد اين آثار را ، نشر مشعر با همكاري و همياري محققان «مركز تحقيقات حج» در قم بر عهده دارد.

درباره آداب، اخلاق، اسرار و معارف حج تاکنون دهها کتاب توسط حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت تهیه شده است که در اینجا به معرفی چهل و سه اثر ویژه در سه بخش می پردازیم:

1 ـ آداب سفر حج
سيد علي قاضي عسكر، قم، نشر مشعر، 1382، 91 صفحه، پالتويي.
راهيان سفر حرم كبريايي، پيش از آن بايد خود را براي راهيابي به حريم محبوب آماده كنند تا زمينه برگزاري حجّي مقبول و تحوّلي شگرف در روح و جانشان مهيّا شود.
اين كتاب با استفاده از آيات و روايات مي تواند، كساني را كه به چنين حجّي مي انديشند، در اين سفر روحاني ياري رساند.

2 ـ آشنايي با اسرار عمره، ويژه دانشجويان
نجف نجفي روحاني، قم، نشر مشعر، 1382، 96 صفحه، جيبي.
حضور در كاروان عمره كه «حج اصغر» به شمار مي آيد براي همگان بهويژه دانشجويان، فرصت مغتنمي است براي تعمّق در آيين اسلام و فرايض و مناسك مختلف آن و نيز براي آشنايي بيشتر و پيوندي محكم تر و ايماني راسخ تر و قوي تر نسبت به آن.
كتاب حاضر ـ كه به سفارش ستاد عمره دانشجويي نگاشته شده ـ تلاشي است براي آشنايي اين نوسفران گرانقدر به لطائف، دقايق، اسرار، رموز عرفاني و معنوي عمره مفرده.

3 ـ اَبعاد سياسي و اجتماعي حج
محمدتقي رهبر، قم، نشر مشعر، 1377، 264صفحه، رقعي.
حج، الگوي جامعه اي به دور از رذائل مادّي و معنوي و داراي تمام ابعاد سياسي و اجتماعي است. اين اثر نگرشي است نو، به ابعاد گوناگون اين فريضه الهي كه به طور محقّقانه مورد بحث قرار گرفته است.

4 ـ اخلاق و آداب در حج و زيارت
محمدتقي رهبر، قم، نشر مشعر، 1382، 159صفحه، رقعي.
رسيدن به كمال انساني، تزكيه نفس، تخلّق به اخلاق فاضله و تأدّب به آداب حسنه از آموزه هاي حجّ و بلكه روح حج است. در اين زمينه منابع روايي، رهنمودهاي بسيار ارزنده اي را ارائه داده اند كه اين كتاب با استناد به آنها مي تواند راهنماي خوبي براي زائران بيت الله الحرام باشد.

5 ـ بركات سرزمين وحي
محمد محمدي ري شهري، قم، نشر مشعر، 1383، 144 صفحه، جيبي.
سرزمين وحي، نقطه مركزي و اصلي نزول بركات الهي است. مسافران و زائران آن ديار، خاطرات شيرين و مشاهدات جالب و آموزنده اي از بركات و كرامات اين سرزمين دارند.
مؤلف ارجمند به دليل مسؤوليت خويش (نمايندگي محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت) و ارتباط با زائران خانه خدا به گزارش هاي
فراواني از كرامات سرزمين وحي دست يافته و بخشي از آن را در اين مجموعه گرد آورده است. در اين مجموعه خاطراتي آورده شده كه براي شخص گزارشگر اتفاق افتاده، يا او شاهد داستان بوده و يا شخص مورد وثوق و اطميناني آن را براي مؤلف نقل كرده است.
كتاب حاضر، زائران خانه خدا را با بركات سرزمين وحي آشنا مي سازد و راه و روش دستيابي به بركات اين سرزمين را نشان مي دهد. نشر اين كرامات مي تواند در تقويت مباني اعتقادي جامعه، به خصوص نسل جوان مفيد و مؤثر و سازنده باشد.

6 ـ جرعه اي از بيكران زمزم
عبدالله جوادي آملي، مترجم: علي حجّتي كرماني، تهران، نشر مشعر، 1371، 177 صفحه، رقعي.
تمام عبادات ـ و از جمله حج ـ را باطن و سرّي است، ظاهر حج را مردم مي شناسند و مي دانند، امّا به باطن آن، تنها عارفان نايل مي شوند. انسان، ظاهر عبادات را با قالبِ خود مي يابد و باطن آن را با قلب خويش. براي بحث از هركدام، دانشي ويژه است. ظاهر را فقه درست مي كند و باطن را عرفان.
كتاب حاضر، گوشه اي از اسرار حج را نمايانده و مقداري از لذايذ معنوي حج را تقديم خوانندگان كرده است.

7 ـ جرعه اي از صهباي حج
عبدالله جوادي آملي، قم، نشر مشعر، 1383، 287 صفحه، وزيري.
پرسش هاي برخي معرفت پژوهان و مراجعان به كتاب «صهباي
حج» حضرت استاد، چنين مي نمود كه بعضي از مطالب آن نيازمند تبيين و توضيح بيشتر است. از اين رو آن موارد به حضرت استاد ارائه و از ايشان درباره آن استفسار شد. پاسخ هاي كتبي معظم له به آن پرسش ها، همچنين نكات بديع و لطيفي كه در بازنگري نهايي مباحث تفسيري آيات 125 و 126 سوره بقره مرقوم داشته اند با تحفظ بر اصول معارف موجود در اصل اثر، به تلخيص آن اقدام و با نام «جرعه اي از صهباي حج» در چهار بخش تدوين و چاپ شد.

8 ـ حج، نماز بزرگ
غلامعلي حداد عادل، قم، نشر مشعر، 1382، 112 صفحه، پالتويي.
نويسنده در اين كتاب پا به پاي مناسك پيش رفته و در حدّ توان سعي كرده باطن حج و رمز آن را بشناساند و بگشايد. در اين كتاب حج به نمازي بزرگ تشبيه شده كه حج گزار بايد آن نماز بزرگ را الگوي نمازهاي واجب روزانه خود قرار دهد.

9 ـ چهل حديث حج
حسين انصاريان، قم، نشر مشعر، 1374، 140صفحه، رقعي.
پيشوايان معصومين(عليهم السلام)و اولياي دين راهنمايي ها و سفارش هاي فراواني را در كيفيت مناسك، ثواب اعمال اين سفر معنوي، ارائه داده اند. براي بيان شمه اي از اين رهنمودها و احاديث و در راستاي عمل به سنت حسنه نگارشِ «چهل حديث»، كتاب حاضر به رشته تحرير در آمده و با توضيحاتي ساده و روان امكان استفاده عموم حاجيان از آن را فراهم آورده است.

10 ـ چهل حديث حج
جواد محدّثي، قم، نشر مشعر، 1375، 94صفحه، پالتويي.
در اين كتاب از دل درياي روايات نغز و زيباي معصومان: چهل روايت، گزيده شده و براي هر حديث، توضيحي آمده است كه خواننده را با اسرار و معارف نهفته حج آشنا مي سازد.

11 ـ حج
محسن قرائتي، قم، نشر مشعر، 1371، 288صفحه، رقعي.
نويسنده كتاب، خواننده را به اهميت حج و اعمال آن و معناي شرك آگاه مي كند، وي با خواننده كتاب، به قبرستان بقيع و شهداي احد سر مي زند.
در دو بخش پاياني، به بحث «لزوم هدايا» و «چند نكته مهم» مي پردازد.

12 ـ حج در انديشه اسلامي
سيدعلي قاضي عسكر، قم، نشر مشعر، 1375، 376صفحه، رقعي.
كتاب حاضر براي دستيابي به معرفت و شناخت اسرار حج و اماكن و ويژگي هاي سرزمين وحي تحرير شده و در آن مباحثي چون: حج در انديشه اسلامي، آداب سفر حج و اسرار و معارف آن، طواف و پيشينه و اهميت آن، مقام ابراهيم، صفا و مروه، عرفات و مزدلفه بحث و بررسي شده است. اين كتاب پيشتر به صورت مقالاتي در فصلنامه «ميقات حج» منتشر شده بود.

13 ـ حجّ عارفان
رحيم كارگر، قم، نشر مشعر، 1377، 199صفحه، رقعي.
اين اثر سرگذشت ها، دستورالعمل ها و نكته هاي باريك تر از مو را در قالبي عرفاني و دلپسند و آميخته با شهد آيات و روايات و اشعار، در فصل هاي ذيل عرضه مي كند:
در ره عشق، عزم كوي دوست، در ميقات، در مسجدالحرام، در مشاعر مقدس و زيارت عارفان.

14 ـ حجّ مقبول
سيد ابوالحسن حسيني ادياني، قم، نشر مشعر، بي تا، 215صفحه، رقعي.
در روايات اسلامي، ضمن تأكيد فراوان بر شناخت اسرار و شگفتي هاي حج، از مردم خواسته شده است كه اين فريضه بزرگ الهي را با توجه به اسرار و آثار آن انجام دهند.
كتاب حاضر، گوشه اي از اسرار و رموز بي شمار اين سفر معنوي را نشان مي دهد.
 

برای مطالعه کتابخانه آداب، اخلاق، اسرار و معارف حج اینجا را کلیک نمایید !

به جای آنکه به تاریکی لعنت بفرستید ،  شمعي روشن کنید.
یک شنبه 26 مهر 1388  4:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها