یازدهم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
11 شهریور 1365
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات كربلای 3 را همزمان با ادامه ی عملیات كربلای 2 با رمز «حسبنا الله و نعم الوكیل» آغاز كرد. این عملیات با هدف انهدام اسكله های البكر و الامیه عراق در جنوب شرقی راس البیشه – شمال غربی خلیج فارس به مرحله اجرا درآمد.
11 شهریور 1360
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ستاد جنگ های نامنظم، عملیات كوچك نصر را در منطقه ی غرب تپه اللَّه اكبر به صورت مشترك آغاز كردند.
11 شهریور 1360
كابینه ی آیت الله محمدرضا مهدوی كنی از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت. پس از شهادت محمدعلی رجایی رییس جمهوری و محمدجواد باهنر نخست وزیر، شورای موقت ریاست جمهوری، زمام امور دولت را به آیت الله مهدوی كنی سپرد، این كابینه 45 روز دوام داشت.
11 شهریور 1320
یك هفته پس از اشغال نظامی ایران به وسیله ی نیروهای متفقین، فرانكلین روزولت رییس جمهوری آمریكا در پاسخی به رضاخان، درخواست او را برای اقدام آمریكا در جلوگیری از دخالت نظامی انگلیس و شوروی در ایران رد كرد.
11 شهریور 1318
به دنبال حمله ی آلمان به لهستان و آغاز جنگ جهانی دوم، محمود جم نخست وزیر وقت رژیم پهلوی با صدور بیانیه یی رسمی، بی طرفی ایران را در این جنگ اعلام كرد.
11 شهریور 1303
رییس مدرسه آلمانی و مسوولان وزارت معارف جلسه ای تشكیل دادند كه هرچه زودتر این مدرسه در تهران گشایش یابد.
11 شهریور 1300
لرد كرزن وزیر امور خارجه انگلیس تصمیم گرفت به دلیل به خطر افتادن شرایط بانك شاهنشاهی در ایران، مانع كمك های مالی به كابینه ی قوام السلطنه شود.
11 شهریور 1287
در جنگ بزرگی كه در تبریز به وقوع پیوست، نیروهای دولتی شكست سنگینی از مشروطه خواهان خوردند.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1 و 4)
آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
*گروه اطلاع رسانی