0

پانزدهم تیرماه سالروز رحلت عالم جلیل القدر آیت الله سیدجواد خامنه ای

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پانزدهم تیرماه سالروز رحلت عالم جلیل القدر آیت الله سیدجواد خامنه ای

 

15 تیرماه؛ سالروز درگذشت آیت الله «سیدجواد خامنه ای»، پدر بزرگوار مقام معظم رهبری

مرحوم آیت الله «سیدجواد خامنه ای» در جمادی الثانی سال 1313 ه.ق در نجف اشرف در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و در کودکی به همراه خانواده به تبریز مهاجرت کرد

تاریخ انتشار : 1387/4/17

بازدید : 569

زمان انتشار : 18:21:00

15 تیرماه، برابر است با سالروز درگذشت عالم وارسته، آیت الله «سیدجواد خامنه ای»، پدر بزرگوار مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، در سال 1365 هجری شمسی.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، مرحوم آیت الله «سیدجواد خامنه ای» در جمادی الثانی سال 1313 ه.ق در نجف اشرف در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و در کودکی به همراه خانواده به تبریز مهاجرت کرد. پدر او مرحوم آیت الله «سیدحسین خامنه ای»، عالم بزرگ تبریز و امام جماعت مسجد جامع این شهر بود که در سال 1325 ه.ق رحلت کرد.

نسب آیت الله سیدجواد خامنه ای به حضرت سلطان سیدمحمد که از سادات حسینی است و با چهار واسطه فرزند امام سجاد(ع) است، می رسد. وی به دلیل ظلم و جور عباسیان به مناطق مرکزی ایران و تفرش، آشتیان و فراهان می آید و از سوی مردم آن مناطق مورد استقبال قرار می گیرد، ولی مأموران عباسی در تفرش وی را دستگیر و شهید می کنند و هم اکنون مزار او در میقان اراک قرار دارد.

سیدمحمد فرزند سیدمحمدتقی، فرزند سید میرزا علی، فرزند سید میرزا اکبر، فرزند سیدفخرالدین از شجره مبارک حضرت سلطان سیدمحمد است که از تفرش به آذربایجان مسافرت می کنند و در شهر خامنه 80 کیلومتری شمال غربی تبریز ساکن می شوند. بعد از وی سیدحسین، فرزند سیدمحمد در خامنه مشغول هدایت و ارشاد مردم می شود و البته به نجف اشرف سفر می کند و در آن جا به درس و بحث اشتغال می ورزد.

سنین نوجوانی او مقارن با آغاز نهضت مشروطیت بود و او برخی از رویدادهای مهم از قبیل مصلوب کردن بزرگان تبریز در روز عاشورا به وسیله روس ها را دیده بود. مرحوم آیت الله سیدجواد خامنه ای تحصیل را در تبریز آغاز کرد و در سال 1336 ه.ق برای ادامه تحصیلات به مشهد مقدس مهاجرت کرد.

در آن جا 9 سال از محضر آیات عظام میرزا محمد آقازاده خراسانی، حاج آقا حسین قمی و حاج فاضل خراسانی استفاده برد که این ایام با قیام شیخ محمد خیابانی شوهر خواهر او مقارن بود. وی در سال 1345 ه.ق برای تکمیل تحصیلات رهسپار نجف اشرف شد و از خرمن علم و معرفت آیات عظام میرزای نائینی و سید ابوالحسن اصفهانی بهره برد.

مرحوم سیدجواد پس از اتمام تحصیلات به مشهد بازگشت و با دختر مرحوم آیت الله سیدهاشم نجف آبادی ازدواج کرد که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سیدعلی خامنه ای (مد ظله العالی) ثمره این وصلت مبارکند.

وی سال ها در مشهد به تدریس فقه و اصول و اقامه جماعت در مسجد جامع گوهرشاد و مسجد صدیقی های بازار بزرگ مشغول بود و در دوران مبارزات فرزندانش از رژیم ستمشاهی آزار و اذیت بسیاری متحمل شدند.

مرحوم سیدجواد در عین برخورداری از مقامات عالی علمی، وجهه ای مردمی و محبوب داشت و تا آخر عمر در خانه ای محقر و البته با صفا زندگی کردند. او همواره با رژیم های سلطه ستم شاهی مخالف بود و هرگز حاضر نشد تا قدمی در موافقت و تأیید آن ها بردارد. مقام معظم رهبری در توصیف ایشان می فرمایند: «پدرم با هر کاری که رضاخان پهلوی کرده بود، مخالف بود از جمله؛ اتحاد و شکل از لحاظ لباس و دوست نمی داشت همان لباسی را که رضاخان به زور می گوید، بپوشد.»

حضرت امام خمینی(ره) در پیام تسلیت خود، علم و تقوای آیت الله سیدجواد خامنه ای را مورد تأکید قرار دادند و بیان فرمودند:

«جناب حجت الاسلام آقای حاج سیدعلی خامنه ای رئیس جمهور محترم دامت افاضاته

رحلت والد معظم جنابعالی که عمری با علم و تعهد و تقوا به سر بردند، موجب تأسف گردید. این مصیبت را به جنابعالی و اخوان محترم و خاندان جلیل تسلی گفته، سلامت و موفقیت آن جناب را از خدای تعالی مسئلت دارم.

روح الله الموسوی الخمینی»

مرحوم آیت الله سیدجواد خامنه ای در 15 تیرماه 1365، برابر با 25 شوال 1406 در مشهد دار فانی را وداع گفته و پس از تشییع باشکوه مردمی در جوار حضرت امام رضا(ع)، در توحیدخانه (رواق پشت سر حضرت) به خاک سپرده شدند.*

*منابع: الشیعه؛ سایت دانشگاه فردوسی مشهد.

شنبه 15 تیر 1398  5:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها