پرچمدار بعدی برند آنر، موسوم به Honor View 20، که از زیرمجموعههای هوآوی است پر از فنآوریهای جدید و شگفتانگیز است.
این موبایل نخستین تلفن هوشمندی است که با کمک سنسور IMX586 سونی از دوربین پشتی ۴۸ مگاپیکسلی استفاده میکند. بهعلاوه، این دستگاه یک دوربین درون صفحهای و یک قابلیت جذاب دارد که شبکههای 4G و Wi-Fi را با سرعتی بالاتر با هم ترکیب میکند.
ویو ۲۰ قرار است در تاریخ ۲۶ دسامبر ابتدا در چین عرضه شده، و بعد در تاریخ ۲۲ ژانویه با برگزاری کنفرانسی در پاریس عرضهی عمومی شود.
جذابترین و قابل توجهترین ویژگی این تلفن هوشمند دوربین درون صفحهای آن است که پیش از این در گوشی هوآوی Nova 4 آن را دیده بودیم. در این طراحی به جای استفاده از ناچ یا بریدگی بالای صفحه، دوربین درون خود نمایشگر قرار میگیرد تا کاربر بتواند از تمام صفحهی نمایشگر استفاده کند.
آنر برای طراحی ظاهر این دوربین نمایشگر را سوراخ نکرده، بلکه بخشی از صفحه را شفاف کرده تا سوراخ مذکور کوچکتر شود. اندازهی این سوراخ در مقایسه با راهکار سامسونگ برای تعبیهی دوربین درون نمایشگر، تنها ۴.۵ میلی متر است. به گفتهی آنر، سامسونگ میخواهد صفحه را سوراخ کرده و آن را به سمت بالا ادامه بدهد به همین خاطر اندازهی سوراخ آن ۶ میلی متر میشود.
اگرچه تفاوت ۱.۵ میلی متری آنقدرها زیاد نیست، ولی همین اختلاف کوچک باعث به وجود آمدن شکافی بزرگتر در نمایشگر میشود که میتواند توجه کاربر را از تجربهی تمام صفحه بودن گوشی پرت کند. آنر میگوید با حفرهی ۴.۵ میلی متری خود نسبت به راهکار سامسونگ ۵۰ درصد در استفاده از فضا صرفهجویی کرده است.
اما برای عملکرد صحیح این دوربین درون صفحهای به ترفندهای مهندسی دیگری هم نیاز بوده است. یکی از اینها چیزی موسوم به پراکندگی حلقهی ۵ محوری است که به عنوان درزی در اطراف این ناحیهی شفاف عمل میکند تا از ورود نور نمایشگر به درون این محفظه جلوگیری نماید. لنز این دوربین هم لنزی «ویژه» است که برای قرار گرفتن در این حفره اندازهی بسیار کوچکی دارد.
علاوه بر این با توجه به وجود ۱۸ لایهی نمایشگر، آنر کار سختی برای قرار دادن دوربین در این سوراخ انجام داده است. تنظیم دوربین و سنسور زیر صفحه نیز مستلزم دقت زیادی بود. آنها ضمن اشاره به این که دقت لازم برای انجام این کار کمتر از ۰.۱ میلی متر است، میگویند برای دوربین درون صفحهای خود پنج پتنت ثبت کردهاند.
این تلفن هوشمند در دوربین عقب نیز اولین موبایلی است که با کمک سنسور IMX586 سونی به کیفیت ۴۸ مگاپیکسل دست یافته است. البته آنها در این مسیر تنها نیستند، چون شرکت شیائومی هم چندی پیش از وجود یک دوربین ۴۸ مگاپیکسلی بر روی تلفن بعدی خود خبر داده بود.
این دوربین جدید از ویژگیهای جذابی نظیر روش تجمیع ۴ در ۱ پیکسل برخوردار است تا با ایجاد عکسهای واضحتر بتواند تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی بسازد. آنر ویو ۲۰ از تراشهی Kirin 980 استفاده میکند که دو پردازندهی تصویر (ISP) دارد و برای بهرهگیری از الگوریتمهای هوش مصنوعی در تولید عکسهای بهتر، از واحد پردازش عصبی (NPU) دوگانهی خود کمک میگیرد. سنسور IMX586 از قابلیت HDR سختافزاری هم پشتیبانی میکند.
این موبایل قابلیت دیگری به نام لینک توربو هم دارد که برای ترکیب شبکههای 4G و Wi-Fi استفاده میشود. دستگاه با کمک این قابلیت تصمیم میگیرد که کدام اپلیکیشن با Wi-Fi و کدام اپلیکیشن با 4G بهتر کار میکند. مثلاً انجام بازیهای آنلاین به خاطر تاخیر کمتر با شبکهی 4G بهتر است، در حالی که محتواهای درون بازی باید با Wi-Fi دانلود شود.
به گفتهی آنر ترکیب 4G و Wi-Fi به کاهش ناپایداری سیگنال کمک میکند. منظور از ناپایداری سیگنال زمانی است که بستههای داده با سرعت یا تداوم کمتری ارسال میشوند و در نتیجه لگ به وجود میآید. آنها میگویند ناپایداری سیگنال برای 4G حدود ۰.۷ درصد و برای Wi-Fi حدود ۲ درصد است، بنابراین ترکیب این دو میانگین ناپایداری ۰.۱۴ درصد را به وجود میآورد. بدین ترتیب دانلودها هم شاهد پیشرفت قابل ملاحظهای خواهند بود، چون با ترکیب این دو شبکه از ۹۰ درصد حداکثر سرعت ترکیبی آنها استفاده میشود و استریم ویدیوها روانتر صورت میگیرد.