علیاکبر جلالی در 1323 در شاهرود به دنیا آمد.
وی مدرک فوق دکترای برق از دانشگاه ویرجینیای غربی آمریکا دارد و متخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) است.
دکترعلیاکبر جلالی، در پژوهشکده الکترونیک و دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت ایران به تدریس و تحقیق مشغول است و استاد پاره وقت دانشگاه ویرجینیای غربی نیز میباشد.
دكتر جلالی جزء محققان آیندهنگر بوده و نظریه موج چهارم، عصر مجازی را برای اولین بار در دنیا مطرح كردهاند. ایشان تا كنون چندین پروژه ICT را در سطح ملی در زمینههای مختلف توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام دادهاند.
دکتر علی اکبر جلالی در طول 20سال گذشته بیشترین تلاش را برای توسعه فناوری اطلاعات و كاربردهای آن در كشور داشته است و در حوزه فرهنگ سازی این پدیده جزء افراد شاخص میباشند.
خدمات ارزنده او
طراحی شهر الكترونیك كیش (این پروژه در سال 1379 شروع شد و در فرهنگ سازی توسعه ICT كشور نقش مؤثری داشته و هم اكنون توسط یك شركت ایرلندی دنبال میشود).
طراحی همایش جهانی شهرهای الكترونیكی و اینترنتی (این همایش با حضور 1500 نفر در اردیبهشت 1380 در جزیره كیش برگزار شد و نقطه عطفی در توسعه ICT كشور گردید).
طراحی همایش كاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در روستا (در اسفند ماه 1382 با حضور 700 نفر از مدیران و كارشناسان كشور برگزار شد و آغازگر فعالیت های ICT روستایی در كشور گردید).
طراحی اولین مركز جامع خدمات كاربردی اینترنت در ایران، ASP (حاصل این پروژه تحقیقاتی یك كتاب تألیفی و چندین مقاله كاربردی شد؛ و منشاء راهاندازی ICP ها در كشور گردید).
طراحی اولین روستای اینترنتی ایران "شاهكوه" كه تاكنون بیش از یك میلیون نفر از سراسر جهان از طریق وب سایت از آن بازدید كردهاند و اغلب رسانههای جهان آنرا مورد توجه قرار دادهاند.
طراحی اولین مركز جامع خدمات كاربردی فناوری اطلاعات و ارتباطات روستائی كشور كه در پنجم خردادماه 1383 توسط رئیس قوه قضائیه بصورت مجازی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بصورت حضوری افتتاح گردید.
طراحی مقدماتی كریدور ICT شمال كشور (شامل استان های گیلان، گلستان و مازندران).
از فعالان توسعه فرهنگ ICT در كشور، با ارائه بیش از 500 برنامه رادیو و تلویزیونی و بیش از 1200 سخنرانی علمی و ارائه دهها مقاله و مصاحبه در روزنامهها و مجلات علمی كشور و در سطح بینالمللی.
مجری سند راهبردی شهر الكترونیك مشهد با محوریت شهرداری
مجری تدوین سند راهبردی ICT روستائی كشور
مجری تدوین سند راهبردی ICT استان مازندران
مجری، تهیه و تدوین RFP سند راهبردی ICT سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران
مجری، تهیه نرم افزار آموزش مجازی ضمن خدمت دبیران كشور در وزارت آموزش و پرورش
مشاور و ناظر تدوین سند راهبردی ICT استان قم
بانی، مشاور و طراح پروژه ملی تجهیز ده هزار روستا به دفاتر خدمات كاربردی فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح كشور
مشاور آموزش و فناوری اطلاعات بانك ملی ایران
مجری پروژه دولت الكترونیكی و پروژه كار از راه دور در شركت فولاد مباركه اصفهان
ارائه دهنده اولین درس مجازی بر روی شبكه اینترنت در ایران
عضو مستقل یونسكو در آموزش و فناوری منطقه آسیا و اقیانوسیه
عضو كمیته آموزش مجازی كشور
عضو هیئت مدیره انجمن ICT ایران
عضو هیأت مدیره انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی
عضو چندین انجمن علمی بین المللی و تخصصی داخلی و خارجی
عضو شورای پژوهشی آموزش و پرورش كشور
پژوهشگر و محقق نمونه سال های 78 و 79 دانشگاه علم و صنعت ایران
پژوهشگر و محقق برتر صنعت IT كشور در سال 1382
استاد نمونه دانشكده برق دانشگاه علم و صنعت ایران در سالهای 76 و 75
رتبه اول مدیریت در پژوهشكده الكترونیك دانشگاه علم و صنعت ایران سال های 78 و 79
مؤلف و مترجم 26 كتاب در زمینه مهندسی برق و ICT كه كتاب PLC ایشان مقام اول ترجمه كتاب سال 1378 را در سطح كشور را داشته است، و كتاب Reduced Order Systems ایشان به زبان انگلیسی در سال 2006 توسط انتشارات Springer در آمریكا به چاپ رسیده است و در NASA و دانشگاه های معتبر جهانبه عنوان كتاب مرجع استفاده میشود.
مؤلف بیش از 100 مقاله علمی ارائه شده در مجلات و كنفرانس های علمی داخلی و خارجی در حوزه مهندسی برق و كنترل و ارائه 1200 مقاله در حوزه فناوری اطلاعات
استاد راهنمای 5 دانشجوی دكترا، 40 فارغالتحصیل كارشناسی ارشد و 15 دانشجوی كارشناسی در دانشگاه علم و صنعت ایران و تعداد دیگری در سایر دانشگاه های کشور پژوهشگر نمونة دانشكده برق در سال 1382 ، 1384 و 1385 33
کسب جایزه eASIA 2007 منطقه آسیا و اقیانوسیه در نوآوری و خلاقیت در پروژه اولین مرکز ICT روستایی کشور از طرف AFACT ، سازمان ملل و یونسكو