یکی از خبرهای قابل توجه کنکور کارشناسی ارشد امسال کسب رتبه نخست توسط سه دانشجوی افغان بود؛ «زینب حسینی» یکی از این دانشجویان است که در رشته زمینشناسی دانشگاه خوارزمی تحصیل میکند و توانسته در گرایش زمینشناسی مهندسی رتبه نخست کنکور کارشناسی ارشد را کسب کند.
به گزارش شبکه علمی ثریا، حسینی همچنین رتبه چهار گرایش هیدروژئولوژی، رتبه شش گرایش سنجش از دور، رتبه 10 گرایش تکتونیک و رتبه 18 گرایش زمین شناسی زیست محیطی و پترولوژی را از آن خود کرده است.
حال این دانشجو که خانوادهاش 40 سال است در ایران زندگی میکنند و خودش نیز در ایران متولد شده است در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از تجربههای خود در راه موفقیت، دشواریهای تحصیل و امیدش به آینده میگوید.
زینب حسینی درباره این موفقیت به ایسنا گفت: از مهر ماه سال گذشته شروع به درس خواندن برای کنکور کردم در این مدت سعی کردم سراغ منابع متعدد نروم و برای هر درس باتوجه به اهمیتی که داشت، منابع محدودی را برگزینم؛ این منابع را چندین بار و به طور دقیق مطالعه کردم تا کاملا به موضوعات مسلط شدم.
حسینی اضافه کرد: البته جزوه برخی اساتید و تستهای کنکورهای سال قبل را که به همراه پاسخ تشریحی مطالعه میکردم خیلی کمک کننده بود.
وی در خصوص سطح آزمون کارشناسی ارشد امسال نیز گفت: در گرایشهای مختلف میزان سختی و آسانی متغیر بود اما بطور کلی هم سطح آزمونهای چهارسال گذشته بود.
حسینی در خصوص مشکلاتی که پیش روی دانشجویان افغانستانی در ایران وجود دارد نیز اظهار کرد: مهمترین مشکل دانشجویان مهاجر شهریه آنهاست چون دانشجویان خارجی باید ۸۰ درصد شهریه شبانه را پرداخت کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه شغل اکثریت مهاجران افغانستانی، کارگری است؛ این میزان شهریه، رقم بالایی محسوب میشود و گاه برخی افراد به دلیل بالا بودن هزینهها مجبور به انصراف از تحصیل شدهاند.
این دانشجوی دانشگاه خوارزمی خاطرنشان کرد: البته قانونی در سال گذشته اجرا شد و به دنبال آن تعدادی از دانشجویان افغانستانی که دارای رتبههای تک رقمی و دو رقمی بودند، از پرداخت شهریه معاف شدند؛ اگر این قانون امسال هم به همان منوال اجرا شود من و دوستانی که موفق به کسب رتبه زیر صد شدهاند؛ شهریه پرداخت نخواهند کرد.
حسینی در مورد جایگاه یک دانشجوی افغان در جامعه ایران نیز گفت: من در ایران متولد شدهام و خانوادهام ۴۰ سال است که در ایران زندگی میکنند اما با این وجود متاسفانه برخی از دوستان ایرانی نسبت به افغانستان و افغانستانیها دید خوبی ندارد؛ البته تعداد این افراد در میان قشر دانشجو کمتر است.
وی در خصوص وضعیت کشور افغانستان و اینکه به عنوان یک دانشجوی نخبه چگونه میتواند به این کشور کمک کند نیز گفت: هرکسی دوست دارد به کشورش کمک کند ولی متاسفانه اکنون افغانستان به لحاظ اوضاع سیاسی و امنیتی در شرایط بدتری نسبت به گذشته قرار دارد و آینده آن مبهم است اما در هرحال تمایل دارم به هر شکلی که امکان آن فراهم شود به کشورم خدمت کنم.
منبع: ایسنا