سالاد یکی از بخشهای سالم و رنگی غذا محسوب میشود. طعمهای متنوع، زیبایی و شادابی که در انواع آن وجود دارد، این خوردنی خوشمزه را به یکی از غذاهای پرطرفدار تبدیل کرده است.
طرز تهیه سالاد برنج با سبزیجات
سالاد برنج یکی از سالادهای مورد علاقۀ من است. سالاد لذیذ و شیک است. طعمی فوقالعاده دارد. به دلیل استفاده از مواد مغذی، غنی و سالم است و میتوانید حتی بهعنوان یک غذای کامل میل کنید. پس برای تهیۀ این غذای خوشمزه و لذیذ با ما همراه شوید.
مواد لازم
- برنج: دو پیمانه
- روغن مایع: به اندازه لازم
- هویج: یک پیمانه
- نخودفرنگی: یک پیمانه
- فلفل چیلی: یک پیمانه
- ذرت: یک پیمانه
- پیازچه: نصف پیمانه
- شوید و جعفری: یک پیمانه
- خیارشور: چهار عدد متوسط
- لیموترش: نصف عدد
- نمک: به مقدار لازم
- آب جوش: سه پیمانه
طرز تهیه
در ابتدا دو پیمانه برنج را ۱۰ دقیقه در آب گرم نگه دارید. سپس کامل آب بکشید تا نشاستۀ آن خارج شود. ازآنجاییکه سالاد یک غذای سالم و کمکالری محسوب میشود، از کره استفاده نمیکنیم. برای شروع مقداری روغن مایع را داخل تابه بریزید (میتوانید در ویدئو مقدار آن را ببینید). حالا برنج را روی روغن ریخته و کمی هم بزنید. بعد از همزدن، نخودفرنگی و هویجهای خردشده را به برنج اضافه کنید. دوباره هم بزنید تا مواد باهم ترکیب شده و در یک قسمت جمع نشوند. در این مرحله مثل تهیه پلو، مقداری نمک و کمی بیشتر از سه پیمانه آبِ جوش اضافه کنید. مواد را هم بزنید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، زیر اجاق را کم کرده و درِ ظرف را بگذارید. با این کار برنج و سبزیجات شروع به پختن میکنند. صبر کنید تا آب برنج کامل بخار شود. بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، دَرِ ظرف را برداشته و از پختهشدن برنج مطمئن شوید. اگر کمی آب داشت اجازه دهید آن هم بخار شود تا برنج ما خمیر نشود.
حالا ظرف را از روی اجاق برداشته و در کناری قرار دهید تا خنک شود. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه فرصت برای خنک شدن برنج، حالا نوبت اضافهکردن مواد رنگی و خوشمزه میرسد. یک پیمانه ذرت و یک پیمانه فلفل چیلی خوشرنگِ خردشده داشتیم. حالا وقت آن رسیده که این خوشمزهها را به مواد داخل ظرف اضافه کنید. دو عدد پیازچۀ تازۀ خردشده هم داشتیم. آنها را هم روی مواد بریزید. البته اضافهکردن پیازچه به مذاق و سلیقۀ شما بستگی دارد، اما مطمئن باشید که طعم خوشی به سالاد خواهد داد. یک پیمانه مخلوط جعفری و شوید تازه و خوشطعم خردشده داشتیم. این سبزیجات را هم اضافه کنید. این سبزیجات باعث بالا رفتن رتبۀ سلامت سالاد ما خواهد شد. برای لذیذتر شدن، چهار عدد خیارشور را نگینی خرد کرده به مواد داخل ظرف اضافه کنید. حالا آبِ نصف عدد لیموترش تازه را روی مواد بچکانید تا طعم سالاد ما کامل شود. چون خیارشور و فلفل چیلی استفادهشده، دیگر نیازی به اضافهکردن نمک نیست.
کمکم داریم به مراحل انتهایی نزدیک میشویم. بعد از اضافهکردن مواد، حالا مواد را خیلی آرام مخلوط کنید. مواظب باشید که برنجها له نشوند. یک منظرۀ زیبا و چشمنواز پیشروی شما است. سالاد شما آماده است، اما برای سرو میتوانید از یک روش خوب استفاده کنید. مواد را داخل یک قالب کیک بریزید و روی یک دیس یا ظرف مناسب برگردانید. با این کار زیبایی و محتویات ما بیشتر به چشم میآید. فقط دقت کنید که زیاد مواد را داخل قالب فشار ندهید. همینطور برای اینکه هنگام جداکردن مواد از قالب کارتان سخت نشود، قالب را خیس کنید.