غذاهای شمالی به دلیل استفاده از سبزی های محلی عطر متفاوت و بسیار خوبی دارند. غذاهای شمالی به دو دسته گیلکی و مازنی تقسیم می شوند و تنوع زیادی دارد. بانوی شهر خورشت ترشه واش را که یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب استان مازندران است برای شما آماده می کند.
در استان گیلان خورشت ترشه واش با کمی تفاوت به آبکی معروف است و از بادمجان و گوجه داخل خورشت استفاده می شود.
خورشت ترشه واش بسیار خوشمزه و تهیه آن در منزل آسان است.
زمان آماده سازی مواد اولیه خورشت ترشه واش خوش عطر : ۱۰ دقیقه – زمان پخت : ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه – تعداد : ۴ نفر
مواد لازم جهت تهیه خورشت ترشه واش لذیذ :
- مرغ بدون پوست ۳ تیکه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- سبزی ترشه واش سرخ شده ۵۰۰ گرم
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زرچوبه ۱ قاشق غذا خوری
- آبغوره ۱/۲ استکان
- روغن مایع به میزان لازم
نکته : سبزی ترشه واش شامل گشنیز، نعناع، کوتکوتو، ترشک، ترشه واش و سیر فراوان است.
طرز تهیه خورشت ترشه واش :
۱ ) پیاز را خرد کرده و داخل روغن تفت داده تا کمی طلایی و سبک شود.
۲ ) نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود.
۳ ) مرغ ها را اضافه کرده و خوب تفت دهید، تا رنگ مرغ تغییر کند و کمی سرخ شود.
۴ ) سبزی سرخ شده را به مرغ اضافه نمایید. شعله گاز را کم کرده و اجازه دهید تا کنار قابلمه جوش ریز بزند و روغن بیاندازد.
۵ ) حدود ۵ لیوان آب اضافه کرده و شعله را زیاد نمایید تا بجوش بیاید. بعد از جوش آمدن، شعله را کم کرده تا خورشت جا بیفتد.
۶ ) در انتها آبغوره اضافه کرده و حدود ۲۰ دقیقه دیگر با حرارت کم بجوشد تا خامی آبغوره بر طرف شده و خورشت غلیظ شود.
نکته :
- سبزی خورشت را باید چرخ کنید و داخل روغن سرخ نمایید.
- سبزی ترشه واش در شهرهای شمالی کشور به خصوص قسمت های بومی نشین به صورت سرخ شده موجود است.
- ترشی غذا را بسته به ذائقه خانواده کم یا زیاد نمایید.
- سبزی را تا زمان تغییر رنگ تفت دهید تا نسوزد.
- اگر دوست داشته باشید، میتوانید بادمجان به خورشت اضافه کنید.