ماهنامه سفره ایرانی: از نظر متخصصان طب سنتی، پوره باقلا میتواند مثل یك «اكسپكتورانت» طبیعی در بدن عمل کرده و به از بین بردن اخلاط و دفع آنها از بدن كمك كند.
میزان سرو: 4 الی 6
مواد لازم:
- باقلا: 500 گرم
پیاز (ریز خردشده): یک عدد
روغن زیتون: 3 قاشق چای خوری
شکر: یک قاشق چای خوری
لیموترش: نصف یک عدد
نمک: یک قاشق چای خوری
آب گرم: به مقدار لازم
مواد لازم تزیین:
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
لیمو ترش (اسلایس شده): یک عدد
شبت (تازه): 4 الی 5 عدد
طرز تهیه:
- باقلاها را در ظرف مناسبی قرار داده و روی آنها آب گرم بریزید، طوری که حدود چهار انگشت آب روی آنها را بگیرد و حداقل 2 ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورند.
- پیاز را در روغن زیتون تفت دهید. سپس باقلای از قبل خیس خورده را اضافه کنید و تفت دهید.
- سپس آب را اضافه کنید (طوری که حدود 4 انگشت آب روی آنها را بگیرد). پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و شکر، آب لیمو ترش و نمک را اضافه کنید.
- اجازه دهید باقالی ها بپزند و نرم شوند و آب آن کاملا کشیده شود.
- مواد را در مخلوط کن بریزید و به صورت پوره ای صاف و یکدست در آورید.
- پوره به دست آمده را در قالب های دلخواه بریزید و به مدت 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
- سپس پوره را از قالب درآورید و به همراه روغن زیتون، شبت خردشده، برش های لیموترش سرو کنید.