خورش شیش انداز یکی از غذاهای محلی گیلان است که به انواع مختلف طبخ می شود. مثلا شش انداز سیب ، شش انداز تخم مرغ ، شش انداز هویج و … در این بخش آسمونی روش پخت خورش شیش انداز را شرح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورش شش انداز
- بادمجان قلمی 5 عدد متوسط
- گردوی آسیاب شده 300 گرم
- رب انار (ترشیش به ذائقه خودتون) 1 قاشق غذاخوری
- پیاز پیاز 1 عدد متوسط
- رب آلوچه (قابل حذف) 1 قاشق مرباخوری
- رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، گلپر به میزان لازم
- آب سرد به میزان لازم
طرز تهیه خورش شیش انداز
بادمجانها رو بعد از پوست کندن به مکعب های متوسط خرد میکنیم و نمک میزنیم و کنار میزاریم.
مغز گردو رو درون قابلمه کمی تفت میدیم تا روغنش در بیاد (مثل فسنجان) بعد رب انار و رب آلوچه و رب گوچه فرنگی و نمک و فلفل رو بهش اضافه میکنم و کمی تفت میدیم
سپس 2 لیوان آب سرد بهش اضافه میکنیم و با شعله کم میزاریم تا کم کم خورشتمون روغن پس بده (اگه میبینین روغن کم پس داده چند تکه یخ بهش اضافه کنین)
پیازهای خلالی شده و بادمجانها رو بصورت جداگانه داخل روغن سرخ میکنیم هنگام سرخ کردن کمی نمک و فلفل و زردچوبه بهشون میزنیم
و بعد که گردومون کاملا روغن پس داد پیاز و بادمجان سرخ شده رو بهش اضافه میکنیم و یه کم گلپر بهش میزنیم و شعله رو کم میکنیم و میزاریم تا خورشمون کاملا جا بیفته.
و در آخر به همراه برنج نوش جان کنید.
طعم این خورش شبیه خورش فسنجان است.