0

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

 
Tachberdee
Tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

شاید خاطرتان نباشد اما زمانی کاربران تلفن های هوشمند مجبور بودند برای چک کردن ایمیل هایشان کابلی را به بدنه آن متصل نمایند تا به شبکه اینترنت خانگی متصل شوند. امروزه به لطف ارتباط وایرلس وای فای دیگر نیازی به این کابل ها نیست. اما این تازه ابتدای راه است و پای به دورانی نهاده ایم که در آن سنگین وزنان عرصه تکنولوژی دست در دست یکدیگر داده اند تا کابل ها را به کل از دنیای موبایل حذف نمایند. البته روشن است که این هدف امسال به طور کلی محقق نمی شود اما ۲۰۱۸ را می توان به فال نیک گرفت و امید داشت که در سال جاری گام های بزرگی در راستای دنیای بدون سیم برداشته شوند.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

گام اصلی نیز با دستگاهی شروع می شود که بیشترین زمان خود در طول روز را با آن سپری می کنید: موبایل تان. البته سال هاست که اسمارت فون های مختلف امکان شارژ بیسیم را برای کاربران فراهم کرده اند اما امسال اپل این فناوری را در آیفون 8 و آیفون 10 خود به نمایش گذاشت و با این کار پیامی روشن را به کاربرانش انتقال داد: شما هم قدم پیش بگذارید ... اوضاع مساعد است.

اپل شاید پیشگام نباشد، اما به بقیه شرکت ها اطمینان می دهد که همراهش شوند

از دیگر سیم هایی که احتمال می رود به زودی از زندگی مان رخت ببندند می توان به کابل ایربادها اشاره کرد، کابل شارژ لپ تاپ و شاید کابل مربوط به ارتباط پهن باند درون منزل و شرکت نیز دچار این سرنوشت شوند.تمامی اینها بخشی از حرکت بدون وقفه به سمت طراحی محصولاتی هستند که نصب، راه اندازی، نگهداری و استفاده شان به خاطر حذف سیم راحت تر شده است. بنابراین رویای داشتن یک سیستم سرگرمی تمام عیار در اتاق پذیرایی آن هم بدون هیچ بخش زائد و سیم اضافه ای دیگر آنقدر ها هم دور از ذهن نیست.

ایان فاگ از تحلیلگران موسسه IHS در این باره می گوید:

ما در ده سال گذشته شاهد شکل گیری روند حذف قطعات متحرک از تلفن های همراه بوده ایم. در نقطه ای ممکن است شاهد حذف پورت دیتا باشیم و در نتیجه در آن زمان هیچ پورت فیزیکی دیگری روی این دستگاه ها نخواهد بود.

البته با اطمینان می توان گفت که دست کم در سال جاری میلادی این اتفاق رخ نخواهد داد. هرچه باشد کابل ها مزایای متعددی نظیر انتقال سریع داده و انرژی دارند، ضمن آنکه با کمترین قیمت قابل خریداری هستند و می توان به آنها اطمینان کامل کرد. از طرفی در دوره کنونی برای اتصال پد شارژ بیسیم خود به پریز برق همچنان به کابل نیاز داریم. در هر حال، فعلا تکنولوژی به حدی پیشرفت کرده که امکان شارژ بیسیم موبایل و بعضا تبلت هایمان را فراهم نماید و ما از حمل کابل ها بی نیاز کند.

چی؛ فناوری کلیدی در دنیای بدون سیم

شارژ بیسیم تلفن های همراه همواره به خاطر وجود استانداردهای مختلف برای این منظور، با پیچیدگی ها و در هم ریختگی های زیادی همراه بود. هیچکس تمایل ندارد موبایلش را در دفتر کار، کافی شاپ، هتل و یا ماشین روی شارژر بیسیم قرار دهد و ناگهان متوجه شود که استاندارد پشتیبانی شونده توسط موبایلش با استاندارد شارژر همخوانی ندارد.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

البته امروزه صنعت تقریبا در مورد استانداردی به نام چی (Qi) به اتفاق نظر رسیده است. یک روز بعد از آن هم که اپل اعلام کرد آیفون های جدیدش از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند، شرکت Powermat که در زمینه ساخت شارژر فعالیت دارد اعلام کرد که محصولات تولیدی اش که در فروشگاه های استارباکس قرار دارند از این پس با استاندارد مذکور سازگار می شوند.

موبایل های گلکسی اس 8 و نوت 8 سامسونگ نیز از این استاندارد پشتیبانی میکنند. همین حالا غول مبلمان دنیا یعنی آیکیا هم لامپ هایی مجهز به پایه های شارژ پشتیبانی کننده از استاندارد چی را به فروش می رساند و برخی خودروهای تولیدی شرکت هایی نظیر فورد، آئودی، ب ام و، تویوتا، هوندا، کرایسلر، هیوندای و فولکس واگن نیز به این استاندارد مجهز هستند.

شارژ وایرلس برای لپ تاپ ها نیز فراهم است. برای مثال Dell Latitude 7285 نیز چنین قابلیتی دارد که البته چنین اتفاقی در محصولی مانند لپ تاپ بسیار نادر است. در واقع تامین انرژی لازم برای یک لپتاپ از این طریق کار دشواری است و ساخت پایه های شارژ برای آنها نیز گرانتر تمام می شود: در مورد محصول دل این پایه ۲۰۰ دلار قیمت دارد.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

اما برای مشتریان لپ تاپ شاید تکنولوژی جالب تر WiGig باشد که دیتا را با سرعتی به مراتب بیشتر در فضای داخل اتاق و از طریق هوا منتقل می کند. این تکنولوژی البته بیشتر برای داک ها به کار می آید: برای مثال زمانی که لپ تاپ خود را در هر گوشه ای از اتاق باز می کنید دستگاه می تواند به صورت بیسیم به یک داک متصل شود و قابلیت هایی را برای آن به ارمغان بیاورد که پیشتر تنها از طریق ارتباط کابلی فراهم بود. مثلا می توان هارد درایو، مانیتور، اسپیکر و بسیاری لوازم جانبی دیگر را به صورت بیسیم با آن جفت کرد.

فناوری WiGig نقش مهمی در حذف سیم های ارتباطی دارد

فعالان این صنعت از جمله ائتلاف وای فای و موسسه مهندسان الکترونیک و برق نیز هم اکنون مشغول کار روی نسل بعدی تکنولوژی WiGig هستند که 802.11ay نام دارد و قادر خواهد بود سرعت و برد انتقال داده را ارتقاء داده و حتی باعث بهبود تکنولوژی مورد نیاز برای ساخت هدست های واقعیت افزوده ای شود که دیگر با سیم به کامپیوترها متصل نمی شوند. با این حال باید اشاره کنیم که نسخه بعدی این استاندارد تا سال ۲۰۱۹ میلادی از راه نخواهد رسید.

اینکه در عصر کنونی موبایل هایمان می توانند دسترسی به حجم بالایی از ترانه ها، پادکست ها، چت های ویدیویی و برنامه های تلویزیونی را فراهم نمایند شگفت انگیز است. بنابراین اینکه در وهله نخست سیم های آزاردهنده از ایربادها جدا شوند شاید قابل قبول نباشد. خوب یا بد بسیاری تولید کنندگان تلفن های همراه قصد دارند با حذف جک ۳.۵ میلی متری صدا و تشویق کاربران به سمت استفاده از ارتباطات صوتی بلوتوثی ما را به این سمت هدایت نمایند.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

البته هنوز هم با کمک پورت لایتنینگ می توان به آیفون های جدید اپل هدفون متصل کرد یا با کمک یک دانگل آنها را به پورت USB-C پیکسل ۲ گوگل وصل نمود. با این حال اما اپل ترجیح می دهد که ایرپادهایش را با قیمت ۱۵۹ دلار در اختیار کاربران خود بگذارد و گوگل هم از هوادارانش می خواهد که با پرداخت ۱۵۹ دلار پیکسل بادها را خریداری نمایند. جالب است بدانید که گوگل حتی ایربادهای جدیدش را در جعبه پیکسل ۲ قرار نداده است.

متاسفانه اما ایرباهای با کیفیت بلوتوثی قیمت بالایی دارند و جفت کردنشان با اسمارت فون یا لپ تاپ هم کار ساده ای نیست، ضمن آنکه مصرف انرژی بالایی دارند. از طرفی اگر ایرپادهای اپل، پیکسل باد گوگل یا Gear IconX دویست دلاری سامسونگ را خریداری نمایید همیشه بیم گم شدن قاب شارژ این هدفون ها وجود دارد.

کیفیت هدفون های بلوتوث هنوز پایین تر از نمونه های سیم دار است

به گفته فاگ: نکته دیگر کیفیت صدای این ایربادهاست که در قیاس با هدست های سیمی در سطح پایین تری قرار دارد زیرا این نوع محتوا معمولا در ارتباطات بلوتوثی مجددا از نو فشرده سازی می شود. البته به خاطر همین ایرادات همین حالا صنعت تولید دنیا تلاش دارد که از میزان مصرف انرژی ارتباطات بلوتوثی کم کند و بر کیفیت صدای ایجاد شده توسط ایربادهای پشتیبانی کننده از بلوتوث بیافزاید اما در بازه کنونی علاقمندان به صدا باید با همین امکانات کنار بیایند.

بنابر بررسی تازه ای که توسط شرکت تحقیقاتی Juniper انجام شده با حذف جک هدفون از تلفن های همراه تا سال ۲۰۲۲ میلادی کاربران بالغ بر ۲۸۵ میلیون هدفون جدید خریداری خواهند کرد.

ارتباط پهن-باند خانگی بیسیم؟

نسل بعدی فناوری تلفن همراه که از آن به نام 5G یاد می شود هم تعداد زیادی از سیم ها و کابل های ارتباطی را به تاریخ پیوند خواهد داد و رؤیای دنیای بدون سیم را به واقعیت نزدیک تر خواهد کرد.

ماه گذشته یکی از اپراتورهای مطرح آمریکا یعنی ورایزن اعلام کرد طی سال جاری میلادی، شبکه بیسیم 5G را به عنوان جایگزینی برای ارتباط پهن-باند خانگی در پنج شهر بزرگ آمریکا عرضه می کند و قدم اول، شهر ساکرامنتو در ایالت کالیفرنیاست. طبق پیش بینی ها و آزمایشات اولیه، شبکه های 5G بین 10 تا 100 برابر سریع تر از شبکه های LTE کنونی و حتی ارتباطات کابلی پهن-باند خانگی هستند.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

دیگر اپراتور برتر جهان یعنی AT&T هم در حال تست فناوری 5G برای کاربران تجاری و خانگی در شهرهای آستین و ویکو در ایالات تگزاس آمریکاست تا این ارتباط فوق سریع بیسیم را جایگزین سرویس های خانگی کنونی نماید. در حال حاضر این شبکه با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه کار می کند، سرعتی که تا چند سال قبل حتی برای اینترنت پهن-باند کابلی هم فراتر از انتظار بود.

ارتباط پهن باند بیسیم خانگی از طریق شبکه 5G تا پایان سال 2018 محقق می شود

ارتباط پهن-باند بیسیم گام مهمی در حوزه تکنولوژی به شمار می رود، چون دیگر به کابل کشی های پرهزینه و زمان بر برای ایجاد شبکه داخلی یا پرداخت هزینه اضافه به اپراتورهای مختلف برای دریافت فیبر نوری نیازی ندارید. البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که سیگنال رادیوی شبکه پهن-باند 5G با فرکانس بالا، توانایی زیادی برای عبور از موانع (مانند دیوار) را ندارند. بنابراین فرایند نصب و راه اندازی این سرویس احتمالاً کمی پیچیده تر از شبکه های کنونی خواهد بود.

حذف کابل های بیشتر

آنچه امروز به نام شارژ وایرلس می شناسیم را به هیچ شکلی نمی توان واقعاً بیسیم دانست، چون بالاخره پد شارژ را مستقیماً به پریز برق متصل می کنیم. این فناوری به موقعیت گیرنده و فرستنده و فاصله بین دستگاه و پَد هم وابسته است و ممکن است با کوچک ترین حرکت، عملیات شارژ متوقف شود.

به همین دلیل برخی شرکت ها مانند Energous و Ossia می خواهند این سیستم ناکارآمد را کنار بگذارند و عملیات شارژ را از طریق ارسال امواج رادیویی در فواصل طولانی (حداقل در یک اتاق کامل) به اجرا درآورند. «ماریو اوبیدات» مدیرعامل Ossia می گوید این فناوری را طی نیمه دوم سال جاری میلادی (2018) به بازار عرضه می کند.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

محصولات Ossia به شکل لوازم جانبی برای موبایل، روترهای وای-فای و دیگر تجهیزات مشابه عرضه می شوند، ضمن اینکه علاوه بر انتقال سیگنال شارژ، می توانند داده را هم جابجا کنند. فناوری این شرکت که Cota نام دارد به اندازه ای قدرت دارد که دو موبایل را به صورت همزمان شارژ می کند و حتی در زمان شارژ می توانید از دستگاه استفاده کنید.

شرکت Energous نیز فرستنده های شارژ بیسیم را تحت فناوری WattUp تا پایان سال 2018 وارد بازار می کند. بُرد این فناوری تا حدود 1 متر است که در مقایسه با فناوری های کنونی، پیشرفت قابل توجهی محسوب می شود. البته تجهیزات سازگار با این فناوری احتمالاً از اوایل سال 2019 به بازار می آیند. مدیرعامل این شرکت می گوید افزایش بُرد فناوری WattUp تا حدود 5 متر را نیز در دست توسعه دارند.

 

دنیای بدون سیم؛ رؤیایی که شاید در سال 2018 محقق شود

ابزارهای کمک شنوایی (مانند سمعک) جزو اولین محصولاتی هستند که از فناوری WattUp بهره می برند. اولویت بندی شارژ وسایل هم از جمله قابلیت های دیگر این فناوری به شمار می رود، مثلاً می توانید سیستم را جوری تنظیم کنید که ابتدا هدفون بیسیم تان را شارژ کند و سپس به سراغ دیگر لوازم قابل شارژ منزل برود، یا اینکه وقتی از سر کار بر می گردید موبایلتان را شارژ نماید.

این طور که به نظر می رسد، در سال 2018 همچنان شاهد حضور انواع و اقسام کابل ها و سیم های ارتباطی هستیم، اما به تدریج و یکی پس از دیگری، این کابل های مزاحم به دست فراموشی سپرده می شوند تا نهایتاً دنیای بدون سیم داشته باشیم.

پنج شنبه 10 اسفند 1396  1:57 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها