طرز تهیه آش امام قزوین
مواد لازم برای آش امام :
گوشت گردن و یا سردست گوسفندی |
1 کیلوگرم |
آب قلم 2 پیمانه |
یا اگر نداشتید روغن نصف پیمانه |
لوبیا قرمز |
1 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی |
1 پیمانه |
عدس |
1 پیمانه |
ماش |
1 پیمانه |
برنج |
2 پیمانه |
پیاز سرخ شده |
2 پیمانه |
زردچوبه |
1 قاشق غذاخوری |
دارچین |
1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
نکته برای تهیه آش امام قزوین :
پیمانه همان پیمانه پلوپز هست.
این آش باید تند باشد. ولی بسته به ذائقه تان می توانید فلفل اضافه کنید.
حبوبات را باید از شب قبل و در جای خنک خیس کنیم و چند بار آب آن را عوض کنیم. تا هم مواد مضر آن از بین برود و هم مواد مغذی آن بیشتر می شود.
طرز تهیه آش امام قزوین :
ابتدا گوشت را با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا حسابی بپزد و نرم شود بعد گوشت را له می کنیم و یا ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم.
بعد در قابلمه ای جداگانه 3 لیتر آب می ریزیم و به ترتیب لوبیا قرمز و لوبیای چشم بلبلی و ماش را اضافه می کنیم.
عدس و برنج را هم اضافه می کنیم. بعد زردچوبه را با مقداری روغن تفت می دهیم و اضافه می کنیم. وقتی زردچوبه را با روغن تفت بدهیم و داخل آش بریزیم خیلی بهتر است چون آش خوش رنگ تر می شود. 1 پیمانه از پیاز سرخ شده را هم اضافه می کنیم. و می گذاریم یک ساعت بجوشد تا حبوبات بپزند.
بعد گوشت ریش ریش شده + آب گوشت + آب قلم را اضافه می کنیم. نمک + فلفل + یک سوم دارچین را در قابلمه می ریزیم و بقیه را برای تزئین روی آش نگه می داریم. دارچین را فقط برای بوی گوشت می ریزیم و نیازی نیست زیاد بریزیم چون اگر زیاد بریزیم رنگ آش را تیره می کند و اجازه می دهیم تا خوب بپزد. این آش را موقع پخت باید هر از چند گاهی هم بزنیم تا هم ته نگیرد هم کشدار شود.
یک ربع آخر 1 پیمانه از بقیه پیازی که داشتیم را به آش اضافه می کنیم. بعد از پخت در ظرف دلخواهمان می کشیم و با پیاز داغ و دارچین تزئین می کنیم.
منبع : bia2matbakh.loxblog.com