سیب زمینیها را در یک قابلمه متوسط قرار دهید و با آب سرد نمک دار بپوشانید. آب را جوش بیاورید. حرارت را تا متوسط پایین بیاورید، اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد تا سیب زمینیها خوب نرم شوند. به خوبی آب را جدا کنید و دوباره آنها را به قابلمه برگردانید.
فردا: اگر از صبحانههای تکراری خسته شدهاید، میخواهیم به نقل از کرمانی دستور پخت صبحانهای بسیار مقوی و سالم را به شما آموزش دهیم تا با استفاده از آن علاوه بر تنوع، به هرچه سالمتر شدن برنامه غذایی تان نیز کمک کنید.
در این صبحانه خوشمزه پروتئین، کربوهیدرات سالم، چربی سالم و فیبر وجود دارد که همگی برای یک وعده کامل مورد نیاز هستند. سیب زمینی دارای یکی از با ارزشترین کربوهیدراتها است، اسفناج مقدار زیادی فیبر و دیگر مواد مغذی دارد، تخم مرغ از منابع کامل پروتئین و روغن زیتون نیز حاوی چربیهای سالم است. با این اوصاف، خوردن چنین صبحانهای کمک میکند از همان ابتدای صبح انرژی پایداری را وارد بدن کنید و در طول روز، دچار افت قند خون و هوسهای غذایی نشوید. مسلما وقتی قند خونتان متعادل باشد، کمتر به سمت غذاهای ناسالم میروید و میتوانید وزن خود را مدیریت کنید.
مواد لازم:
دو سیب زمینی متوسط، پوست کنده و برش خورده به قطعات دو و نیم سانتی کوچک
نمک
یک چهارم فنجان پودر سوخاری
۲ قاشق چای خوری پودر سیر
یک قاشق چای خوری فلفل
یک قاشق چای خوری نمک حاوی ادویه
۲ تخم مرغ بزرگ که مقداری هم خورده باشند
یک قاشق غذا خوری روغن زیتون، بعلاوه مقداری دیگر برای سرخ کردن
۲۸۰ گرم اسفناج خرد شده
روش پخت:
سیب زمینیها را در یک قابلمه متوسط قرار دهید و با آب سرد نمک دار بپوشانید. آب را جوش بیاورید. حرارت را تا متوسط پایین بیاورید، اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد تا سیب زمینیها خوب نرم شوند. به خوبی آب را جدا کنید و دوباره آنها را به قابلمه برگردانید. اجازه دهید یک تا دو دقیقه روی شعله متوسط بمانند تا خوب خشک شوند. سیب زمینیها را با گوشت کوب پوره کنید.
در یک ظرف متوسط، پودر سوخاری، پودر سیر، فلفل و نمک حاوی ادویه را ترکیب کنید. تخم مرغها و یک قاشق چای خوری روغن را اضافه کنید. میکس تخم مرغ و اسفناجها را به سیب زمینی اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
مواد را با دو قاشق غذا خوری روغن زیتون، در یک ماهی تابه بزرگ روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. خاگینهها را با قاشق چوبی صاف کنید و میانشان فاصله بگذارید تا بهم نچسبند. هنگام پخت، گاهی خاگینهها را برگردانید تا زمانی که به رنگ قهوهای طلایی درآیند و ترد شوند. برای خاگینههای بعدی نیز همین کار را تکرار کنید و بین سرخ کردنها روغن اضافه کنید. خاگینهها را پس از پخت، روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغنشان گرفته شود و همانطور گرم سرو کنید.
اطلاعات تغذیهای:
مواد گفته شده در این دستور پخت برای یک وعده خاگینه است. هر وعده شامل دو عدد خاگینه میشود.
اطلاعاتی که در ادامه میآید برای یک وعده خاگینه است:
کالری: ۷۹
چربی در یک وعده: ۵ گرم
چربی اشباع در یک وعده: ۱ گرم
پروتئین در یک وعده: ۲ گرم
کربوهیدرات در یک وعده: ۶ گرم
فیبر در یک وعده: ۱ گرم
کلسترول در یک وعده: ۲۱ میلی گرم
سدیم در یک وعده: ۱۹۴ میلی گرم