• گراتن سیب زمینی (گراتن دوفینوا) - سیب زمینی 400 گرم - سیر یک پره - نمک و فلفل به قدر کافی - ریشه جوز نرم کوبیده گَردی - پنیر رنده شده 60 گرم - تخم مرغ کوچک یک عدد - خامه 250 گرم - کره 25 گرم طرز تهیه: ته و اطراف یک ظرف نسوز کم عمق را با کره چرب کنید. سیب زمینی ها را پوست کنده، شسته و به تکه های کوچک و یک اندازه و یک جور بریده و در آن ظرف به صورت ردیف مرتب بچینید. یک پره سیر را با کمی نمک بهوسیلۀ تیغۀ کارد خوب ریز و له کرده و روی آن سیب زمینی ها پخش نمایید. لای آن ردیفهای سیب زمینی نمک و فلفل و گردی از ریشۀ جوز پاشیده و نیمی از پنیر رنده شده را لای آن ردیفهای سیب زمینی بپاشید. زرده و سفیدۀ تخم مرغ را مخلوط کرده، خوب زده و داخل خامه ریخته و روی حرارت ملایم دائم بههم زنید. به محضی که جوش آمد، آنرا کنار گذاشته و روی سیب زمینی ها بریزید. آن 30 گرم کره و نیمی از پنیری که باقی مانده است را خال خل روی آن کرم گذاشته و در فر با حرارت 40 تا 45 دقیقه بگذارید بماند تا رویش طلایی شود. • گراتن سیب زمینی (نوع دیگر و برای شش نفر) - سیب زمینی متوسط و یک اندازه 500 گرم - شیر نیم لیتر - کره 60 گرم - پنیر هلندی رنده شده 125 گرم - نمک و فلفل مقداری - سیر یک پره - خردل کمی طرز تهیه: شیر را جوش آورده و بگذارید سرد شود. سیب زمینی ها را پوست کنده، شسته، خشک کرده، گرد گرد و کوچک بریده و کمی نمک به آنها بمالید. مقداری فلفل تازه کوبیده شده و کمی خردل رنده شده روی آنها ریخته و خوب مخلوط کنید. زرده و سفیدده تخمم مرغ را با هم خوب بزنید و در آن شیر نیمه گرم وارد کرده و با هم خوب بزنید. دو سوم پنیر را روی سیب زمینی بریزید و خوب مخلوط کنید و از کافی بودن نمک و فلفل اطمینان حاصل کنید. ظرف مخصوص گراتن پزی یا اگر در اختیار ندارید یک ظرف نسوز بردارید و ته اطراف آنرا با کره چرب کنید. پره سیر را با کمی نمک خوب له کرده و ته ظرف پخش کنید. مایه را در آن ریخته و کره و بقیه پنیر را خال خال روی آن بگذارید. ظرف باید طوری باشد که ضخامت مایه در آن بیش از 5 تا 6 سانتیمتر نشود و از دورۀ بالا حداقل یک الی دو سانتیمتر خالی بماند. سپس آن را در فِر با حرارت ملایم بگذارید تا45 یا 50 دقیقه بماند. روی گراتن باید کرمی طلایی رنگ باشد. منبع: هنر آشپزی